Autoslalom på Eikås, BergensCup3, søn 24.08.14

001fbdvsc

Det skal i alle fall ikke kunne påstås at Bergen alltid er velsignet med solskinn og varme! Dagen i dag var en forsmak på at høsten er i anmarsj; regn, vind og kjølig temperatur.

Likevel var det behjelpelige og blide funksjonærer, som gjorde at NAF Bergen kunne gjennomføre arrangementet.

I Bergenscupens siste løp for sesongen var det totalt 32 deltakere, og flest var det i debutantklassen med hele 15 deltakere. Veldig gledelig for sporten at det rekrutteres på grunnivå!

I Debutantklassen var det mye intern konkurranse da det var hele 8 unge debutanter som lærekjørte med ”Sabine”, en BMW 316i Touring. Noen (sant, Jarle) tok litt vel hardt i, og havnet over grensen for hva en selv har av kapasitet i førerstolen. Det tar tid å opparbeide seg rutine og kunnskap om bilkjøring, og denne dagen har nok flere fått erfare hvor grensene går, og har nok tatt læring av det.

Helt i toppen i debutantklassen var det Didrik Halsøy som overlegent tok seieren. Med sin Scirocco kjørte han svært gode tider, som også kunne ført til pallplass i klasse 2, blant alle BMW’ene der. Med sin kjøring, skal han nok være en å se opp for når han kommer i klasse 2.

Kjekt var det også å se en ganske strøken Opel Ascona, flott Opel Speedster, artig Toyota Corolla, hvesete Mitsubishi Colt, og en kosete Starlett på banen. Ser fram til å se hva disse bilene kan få til videre.

Premier ble utdelt til alle deltakerne i debutantklassen! – Vi gratulerer!

I Standardklassen havnet Harald Molvik igjen på toppen av pallen, med sin Ford Fiesta Sport. Tett bak kom Tore og Hans. De tre er de som kjemper om sammenlagtseierne i cupene, så det blir spennende å se hvordan det går til slutt.

I den modifiserte klassen var det heller ikke denne gangen mulig å gjøre noe med Hallingdølen, Bjørnar Embre. Med alle tre omgangenes beste tider, og uten berøringer, tok han suverent seieren i dag, foran Leif Arne og Geir. Kimmen var litt uheldig og fikk en brutt omgang, og havnet dermed på 4 plass. Det skal sies at etter mye jobb med ”mafiavognen” til Longhill-gutta Leif og Kim, ser det ut til at bilen fungerer meeeeget oppegående. De blir nok å regne med når NM nå nærmer seg.

Vel, arrangementet ble halt i land med hjelp fra Longhill gjengen, og de frivillige funksjonærene, som hutret seg gjennom dagen. En stooor takk til dere alle, og takk til alle som var med og deltok.

Nå blir det å lade opp til neste helg, der Hallingdal disker opp med 2 stk løp på lørdagen. Det skal kjøres siste løpet i HallingCup, men det skal også kjøres Superfinale, der deler av bilcross traséen skal brukes. Dette skjer etter ønsker fra flere deltakere, og blir et svært spennende og artig løp. Anbefaler folket å ta helgen i Hallingdal, med løp og moro med masse sosialt samvær.

På gjensyn folkens!

Geir

ANDRE KOMMENTARER OG REFERATER:

RESULTATER:

 

———–

Invitasjonen:

 

NAF Motorsport Bergen arrangerer sitt 3. løp for sesongen på Eikås motorsenter, søndag 24.08.13.

Påmelding og teknisk kontroll før kl. 12:00.

Teknisk kontroll: Kl. 10:30 til 12:00.

Sørg for å ta teknisk kontroll før påmelding.

Startkontigent: Kr. 150,- klasse 3: 100,-.

For dem som ikke har årslisens, kan engangslisens løses ved påmelding for kr. 150,-.

Førermøte holdes kl. 12:45 i start/målområde.

Start ca. kl. 13:00.

Skisse over banen vil bli oppslått senest 45 min før start.

VELKOMMEN!