Autoslalom Norhordland NC3, PSW (Nomaco), Mongstad, Lør 06.09.14

20140906 (327)Lørdag 6. september var det klart for 3. og siste løpet i Nordhordlands cupen 2014.

Totalt var det 25 deltakere som fant veien til PSW sitt område på Mongstad, tidligere Nomaco.

Nomaco har de siste årene vært en veldig god samarbeidspartner for NAF Norhordland. Også i år stilte de villig opp og ryddet og kostet plassen for å gjøre plass til autoslalom. De ligger ned et vannvittig arbeid, noe vi setter stor pris på.

Nattens regn gjorde at asfalten var våt i starten av løpet, men det tørket fort opp ettersom solen kom fram.

I klasse 1 var det 3 deltagere og intet å gjøre med Harald Molvik. Selv med to berøringer i første omgang greide han og fikse seieren foran Tore som også hadde to berøringer i sin 2. omgang. Tore satte imidlertid beste rundetid i klasse 1 med 1.27.76.

Hans Aga tok 3 plassen også med to berøringer. Her var det meget jevnt og en berøring fra eller til kunne snudd opp ned på listen.

I klasse 2 stilte 14 deltagere. Didrik Halsøy har tatt steget fra klasse 3 nybegynnerklassen og opp i den gjeveste klassen og hevdet seg veldig godt og siktet seg inn på en 4.plass. Beklagelig nok ble det en kjegleberøring og han kjørte inn til en flott 5.plass. Gratulerer.

1.plassen fikset Geir Hatland med fantastisk og feilfri kjøring og bestetid med 1.21.69. Bjørnar Embre, som har vært ubeseiret de siste par løpene måtte ta til takke med en flott 2.plass etter å ha tatt med seg 3 såre berøringer i dagens 2.runde. 3. plassen gikk også til Hemsedal og Christian Embre. Vi gratulerer.

Det er også artig å følge med på Steffen og Erik, som fighter internt med «Blåmann». Underveis i løpet byttet de litt plasser, og det var Erik som tilslutt knep seg foran Steffen. Her er det intet å si på innsatsen til gutta i alle fall.

Av spesielle biler må vi også nevne Ole Jakob i Opel Speedster. Det er en bil som vekker oppsikt både utseendemessig og lydmessig. En rå lyd fra banen høres når denne bilen er i aksjon – og den beveger seg fort også. Blir spennende å følge denne bilen fremover.

Verdt å nevne er også Charlotte Mythe, som er eneste «høna» i den modifiserte kurven….Hun begynner å kjøre virkelig bra, og vi hørte flere som kommenterte hennes stå på vilje og satsing. Jeg tror det er noen og enhver som kan være «glad» for at også hun fikk en berøring, ellers hadde hun slått enda flere på resultatlisten. Pass opp folkens; here she comes!!!

Det ble noe knall og fall for noen deltagere. Andre Frimannslund sin bensinpumpe røk midt i løypen, men med gode medhjelpere, med Nils Ove Embre i spissen, skulle han likevel få en tellende tid. Sterke mannfolk skubbet bilen de siste 200 meterne gjennom løypen mot mål og kom inn på tiden 2.24.17. Flaks for Andre F så røk diffen på «Mafiavognen» og bensinpumper ble byttet om slik at han fikk fullføre siste omgang. Mafiavognen måtte opp på en bilhenger, lånt på Statoil Hope, og det ble intens skruing til 01.30 om natten. Vi var så heldig at gode gamle «Warsteineren» til Geir hadde lik diff og de ble byttet – Mafiavognen skulle jo være klar til superfinalen om søndagen!!

Samholdet i autoslalom-gjengen er helt unikt. Konkurransemennesker er vi, men vi stiller opp og hjelper, bytter deler så deltagere kan få kjøre løpene sine. Bjørnar Embre lånte så gjerne vekk bilen sin til Longhillgutta Leif og Kimmen slik at også de skulle få tellende resultater.

i klasse 3 (eller «Sabine» klassen) var det kun ungdommer som tok turen til Mongstad, 6 stykker og her stakk den rutinerte Anders Førde av med seieren foran første gangs kjørende, Erlend Fauske. Veldig bra kjørt!.

3.plassen stakk Sebastian Kleveland av med. Veldig kjekt at sporten vår vokser og de unge fremmadstormene er ivrige og lærevillige. To jenter hadde også tatt turen til Mongstad; Vilde og Victoria, som virkelig er noen tøffinger og kjører veldig bra.

Dette var siste løpet i Nordhordlandscupen for i år, men vi ønsker vel møtt til neste år.

Men husk at Nordhordland også arrangerer NM i år, lørdag 20.9.14. Påmelding før 12.9.14 kan gjøres på via denne linken: PÅMELDING NM 2014.

På gjensyn!
Kimmen og Geir

RESULTATER:

BILDER:

VIDEO:

———-

Invitasjonen:

NAF Motorsport Norhordland arrangerer sitt 3. Autoslalom løp for sesongen, lørdag 6. september 2014, på PSW (tidligere Nomaco) sitt uteområde på Mongstad.

Løpet er tellende som det 3. og siste løpet i Norhordlandscupen 2014, samt i sammenlagtcupen Øst/Vestcup 2014.

Påmelding og teknisk kontroll før kl. 12:00.

 

Teknisk kontroll: Kl. 10:30 til 12:00

Sørg for å ta teknisk kontroll før påmelding.

Startkontigent: Kr. 150,- klasse 3: 100,-.

For dem som ikke har årslisens, kan engangslisens løses ved påmelding for kr. 150,-.

Førermøte holdes kl. 12:45 i start/målområde.

Start ca. kl. 13:00

Skisse over banen vil bli oppslått senest 45 min før start.

LINK TIL KART:

ScreenHunter_244 Sep. 02 21.15