Autoslalom Bergenscup, Løp 3, Eikås, søndag 23.08.15

IMG_9279

Helgen 23/8 var det klart for NAF Bergen sitt tredje og siste løp i Bergenscupen 2015.

Værgudene hadde vi virkelig med oss denne søndagen og solen steikte på den varme asfalten.

Dette var ett enkelt løp og det ble satt en lang bane med god fart kombinert med enkelte partier der kjeglene sto tett som hagl.

Ca 40 deltagere hadde tatt turen til Eikås på denne strålende solskinnsdagen, og rekrutteringen til sporten er det ingenting og si på. Vi hadde med 14 stk. i Debutantklassen og 11 i Lærekjøringsklassen.

I klasse 1 for standardbiler stakk ikkje uventet Harald Molvik av med seieren, selv med berøring på den tellene tiden vant han rimelig klart og sikter seg inn mot NM, som snart går av stabelen på Torp lufthavn. 2. plassen gikk til Hans Aga fra Stord.

I klasse 2 for modifiserte biler var det 11deltagere og Geir H tok en flott seier. Mannen som kjører feilfritt i de fleste løp greide og kjøre feil og fikk første omgang brutt. Publikum og deltagere skjønte ikke mye når rødflagget kom opp og omgangen ble brutt. Dette er ikke likt Geir. Men Geir har et sykt vinner instinkt og kjører klart best under press. I 2. omgang og 3. omgang kjører han riktig og setter dagens beste og nest beste runde tid. Dermed var det en smilende Geir som steg ut av BMW’en sin og kunne ta endå en pokal med hjem.

På 2. plass i klasse 2 kom Bjørnar fra Hemsedal. Denne ihuga sjåføren hadde ikke bare reist fra Hemsedal til Bergen denne helgen nei. Dagen før var han i Kongsvinger, og kjørte der inn til 1. plass i autoslålomløpet der, for deretter å kjøre for å delta i Bergen. Det blir noen mil på gode norske veier for autoslålom sporten, og det står respekt av denne innsatsen.

3. plassen var det Kimmen og undertegnede av dette fantastiske referatet som tok. De to første omgangene gikk knirkefritt. Med varm asfalt og med gode gatesliks var dette en perfekt dag. Låg an til en 2. plass etter to omganger, men litt ble litt for overmodig i 3. omgangen og tok dermed en berøring. Då var det gjort og det ble en veldig intern breisladd konkurranse for meg selv i siste del av løypen. En god tid men 2 berøringer.

I klasse 3 for debutanter/nybegynnere var det som nevnt 14 deltagere og et vidt spekter av biler. Gamle Asconaer, stor Subaru firehjulstrekker og små Toyota Yariser. Noen hadde hatt uhell noen dager før og prøvde seg med vinterdekk i 30 grader sol…. det er viktig og sko seg etter været, men uansett gøy. Fint å se at det også går an og kjøre med annet enn BMW. Cato Kolås tok en flott seier med sin Ascona, foran Sandis’ Subaru – dagens største bil, som muligens hadde fungert best på en hvit vei med masse snø. Helt utrolig gøy og se kor bra den fungerte på svart asfalt. 3. plassen gikk til Alexander Kjelby

I klasse 6 for øvelsekjøring var det 9 deltagere og det var Erlend som tok seieren med «Sabine» BMW 316i foran Morten Havre i VW Golf VR6. 3. plassen gikk til Dennis Haugland som byttet to hjul med fire for anledningen. Dette var første løps kjøringen til Dennis, som kjørte bra. Det skal bli spennende og tett i klasse 6 framover. Dagens høyeste hastighet og seineste oppbremsing ble foretatt av Johnny Andre. Jeg tror ledsager Knut Erik var glad for det ekstra pedalsettet som er montert i Sabine da.

Vil takke funksjonerer, deltagere og publikum for en fantastisk dag. Også takk til værgudene for den flotte rødfargen vi fikk.

Det nærmer seg NM i Sandefjord 12. september, men før det er det løp i Hemsedal, Norhordland og Bergen. Vi håper å se alle igjen da.

Mvh. Kimmen!

 

RESULTATER:

BILDER:

VIDEO:

 

———-

 

INVITASJONEN

NAF Motorsport Bergen inviterer til det tredje og siste løpet i Bergenscupen 2015.

Dette er siste sjanse til å forbedre sine resultater i cupen.

Arrangementet foregår på Eikås Motorsenter, søndag 23.08.15.

Løpet er også tellende i Øst/Vest cup 2015.

Startkontigent: Kr. 150,- klasse 3: 100,-. For dem som ikke har årslisens, kan engangslisens løses ved påmelding for kr. 150,-.

Teknisk kontroll og påmelding fra kl. 1030 – 1200.

Førermøte kl. 1230.

Start kl. 1300.

NYTT av året er at vi prøver en ny klasse 6 for ungdommer som øvelseskjører. De vil konkurrere mot hverandre i egen klasse, med egen premiering.

LAST NED FULLSTENDIG INNBYDELSE FOR CUPENE HER.

Velkommen!