Autoslalom dobbeltløp i Hemsedal, lør 25.06.16

DCIM100MEDIADJI_0009.JPG

Helgen 24-26. juni har det vært dobbeltløp på Fuglehaugen Motorbane ved Hemsedal, med påfølgende «Løftebukkfestival» om lørdagskvelden.

Fredagen begynte med trening på en ganske våt bane og det var en både Hemsedølinger og Bergensere og trente fra kl. 1800 til kl. 2100. Det regnet ganske mye, men YR.no hadde lovet oss skyfritt og grader på 20-tallet og oppover på løpsdagen lørdagen.

Og det var ikkje måte på kor flott vær vi skulle få. Om lørdagen badet Fuglehaugen i sol og intens varme.

Hele 42 deltagere stilte til start i dette løpet, som har blitt en tradisjon på denne kanten av landet. Her var det deltagere fra hele landet fra sør til nord.

Klasse 2: Denne gangen begynner eg med klasse 2 – Modifiserte biler. I det første løpet utspant seg et drama uten like blant de 19 deltagerne. Dagens store navn er Charlotte Mythe, som etter to runder ledet klassen ganske så suverent, med store gutta med både doble og triple NM titler hakk i hel. Hun kjørte fra alt som var på Fuglehaugen med rolig, effektiv og elegant kjøring, med sin BMW 325i. Det var noen stressede og veldig veldig nervøse deltagere, som ikke kunne fatte at den blide Hemsedals-jenten hadde kjørt rundt gutta i de to første omgangene. Dette gjorde at det fort ble snakket om egen dameklasse på neste løp, noe som ikkje var litt aktuelt.

Det å ligge på første plass gir en ekstra nervøsitet før tredje omgang og Charlotte kjørte kanon tid, men fikk dessverre to kjegle berøringer og havnet da på en meget sterk 2. plass, som hun var kjempegodt fornøyd med bak Egil Lundanes fra Ålesund i sin gule Mini. 3. plassen gikk til Bjørnar Embre.

I dagens andre løp gikk seieren igjen til Egil Lundanes med sin Mini, med Bjørnar Embre på 2. plass og Geir «drone» Hatland på en 3. plass like bak. Og bare 20 hundredeler bak, dagens navn, Charlotte Mythe. Meget bra kjørt!

Dagens mest uheldig var Svein Ove Lie, som hadde seg en uheldig tur ut i jordvollen, slik at frontfanger og jord sprutet. Dessverre røk bærearmen.. men etter bare noen få timer med søndags-skruing på Embre gård så var bilen kjørbar igjen, og på vei til Bergen.

Klasse 1 – Standardbiler ble vunnet av en suveren Harald Molvik,  med sin Fiesta Sport. Han hadde med seg familien sin som en solid heiagjeng. Ben Anderson fra Drammen og Hans Aga fra Stord tok 2. og 3. plassen bak Molvik. Han er ingen enkel nøtt og knekke.. her i klassen var det 11 deltagere. Kjempegøy og se så mange i klasse 1.

I klasse 3 – debutanter, var det Lasse Haga Mythe som stakk av med to sterke 1. plasser i lånt bil av Christer Grønneberg. Denne bilen er en sterk bil og med god sjåfør, så ligger bilen som regel blant de 5 beste i klasse 2. Christoffer Søfteland tok 2. plassen tross ett servoslangebrudd.

Klasse 6 – øvelsekjøreklassen ble vunnet av Johnny Arnstein med «Molly»/»Sabine», med Sebastian Kleveland i «Molly»/»Sabine» og Dennis Haugland med «Johannes 316» på plassene bak. Tusen takk til de som var ledsagere på bilene.

En stor takk til Knut Grønneberg, som var en meget god speaker og holdt humøret oppe på deltagrene. Han ledet oss på en proff måte gjennom det ganske så lange løpet. Også en stor takk til alle funksjonærene, på banen og i sekretæriatet – uten dere går det ikkje an å lage løp. TUSEN TAKK!

Lørdagskvelden ble avsluttet i kjent «løftebukk stil». Masse god mat fra de godt innrøykte kokkene Harald og Christian og masse god drikke. premieutdeling og dans og godt humør.

Vi gleder oss til neste år.

Referat v/Kimmen.

RESULTATER:

BILDER:

VIDEO:

 • kommer

———————-

Invitasjonen:

NAF Motorsport Hallingdal inviterer til dobbeltløp i Autoslalom, lørdag 25.06.16.

Men allerede fredagen starter moroa, med trening.

Lørdag kveld blir det også bankett/grilling og fest på verkstedet på Embre Gård.

Løpene er Hallingcupens løp 1 (HC1) og løp 2 (HC2), og begge inngår i Øst/vest Cup 2016.

Program::

Fredag 24. juni er det mulighet for Autoslalom trening på Fuglehaugen Motorsenter.
 • Kl. 1700 – 2000 Treningskjøring (Gratis)
 • Pris for evt. treningslisens: Kr. 50,-
Lørdag 25. juni  er det 2 Autoslalom løp på Fuglehaugen Motorsenter.
 • Kl. 0800: Påmelding og teknisk kontroll.
 • Kl. 0930: Førermøte.
 • Kl. 1000: Start 1.løp
 • Kl. 1230: Ca. start for 2.løp (Starter etter vi er ferdige med 1.løp. Dersom nye deltakere er ankommet er det teknisk fra kl. 1100, og førermøte ca. kl. 1215.)
 • Pris for startkontigent pr. løp: Kr. 200,- (Kr. 100,- for debutanter)
 • Pris for evt. engangslisens: Kr. 150,-
Lørdag 25. juni om kvelden
 • Kl. 1900: Premieutdeling med bankett på Embre gård i Hemsedal. Grilling og sosialt samvær.
 • Pris kr. 150,- for grillmat. Ta med egen drikke.
Søndag 21. juni
 • Ca. kl. godt ut på dagen. Hjemreise.

Overnatting: Fossheim Hotel har hytter for 4 og 6 pers. + hotelrom til en rimelig pris. Det ligger 3.5 km fra Embre. Tlf. 32060315 www.fossheim.com

NB: Janicke Rakland har god oversikt på ledige hytteplasser også.

Viser ellers til årets innbydelse med tilleggsregler, som du kan finne her.

Velkommen skal dere være!

NAF Motorsport Hallingdal

Det er stengt for kommentarer.