Autoslalom Dobbeltløp, Eikås Bergen, søndag 22.04.18

IMG_8485Søndag 22.04.18 arrangerte Hordaland Motorsport dobbeltløp på Eikås Motorsenter. Dette var sesongstart på Vestlandet, med god deltakelse.

Det første løpet var Bergenscupen, hvor 34 deltakere var med å kjempe.

Været var her fint med jevne forhold for alle.

I Standard klasse 1 har vi vært vant til å se Harald Molvik i toppen de siste årene, men til denne sesongen blir han å se i Modifisert klasse 2. Han har solgt sin klasse 1 bil, og har nå kjøpt seg en Renault, som kan bli bra i klasse 2. Det åpnet opp for nye muligheter i klasse 1, og ettersom det var Tore Korneliussen som har kjøpt Fiestaen til Harald, tok Tore førsteplassen i denne klassen foran Hans Aga. Det var nok helt sikkert ikke bare bilen som førte til seier for Tore, da han har vært med å kjempet i toppen i «alle» år. Vi gratulerer.IMG_8461

I Modifisert klasse 2 var det nye spennende biler med å kjempet. Robert Aasmul har vært borte noen år fra kjøringen, men har nå kjøpt seg en Mercedes AMG, som han nå ville bli bedre kjent med. Han klatret etterhvert opp på en respektabel 6 plass.

Harald Molvik med sin Renault kjørte også bra, og havnet på 8. plass etter å ha dultet borti en kjegle.

Didrik var tilbake i manesjen med ny bil, en Subaru WRX STI, og mannen rattet seg helt opp på en 3. plass. Bra Comback!

Egil Lundanes var kommet helt fra Ålesund med sin gule Mini, og var spent på hvordan bilen ville fungere etter mye skruing helt fram til avreise fra Ålesund. Vi fik raskt oppleve at alt var ikke som det skulle med bilen til Egil, da den knapt kom seg ut fra start. Han fikk trillet seg rundt banen, men måtte kaste inn håndkle grunnet en defekt reim. Trist å kjøre så langt, og at bilen ikke vil fungere. Men han kommer nok sterkt igjen. Vi ønsker han lykke til og velkommen tilbake.IMG_8538

Helt i toppen var det Geir og Bjørnar som kjempet om hundredelene. Denne gang var det Geir som vant duellen med 20 hundredeler til Bjørnar. Vi gratulerer.

Debutant klasse 3 var også godt representert med 7 deltakere, der Jan Erik Håven, Sjur Olsen og Richard Andre Olsen kjempet hardt om de 3 første plassene. Jan Erik sin BMW 318is kapret førsteplassen foran Sjur i sin Golf GTI. Richard kapret tredjeplassen med sin Subaru. Vi gratulerer. Kjekt og se at nye damer var med å kjørte. Vi ønsker Trine Renate og Camilla Thoen Wahl velkommen tilbake til neste løp.

I læreklassen med ledsager var det 3 ultra-ferske sjåfører som stilte nervøse til start. Men da starten var gått, var det full konsentrasjon. Marius Hatland var for første gang med på Autoslalom, og sammen med ledsager Onkel Geir, klarte han seg veldig bra, og kjørte seg helt opp på første plass. Kristine Embre tok andreplassen, og Tobias Urheim tok tredjeplassen i BMW Sabine. Vi gratulerer alle tre med god deltakelse, og god «gutsing»!!

I det andre løpet for dagen, Nordhordlandscupen, var det stort sett de samme personene som deltok. Noen måtte dra hjem før løpet, og noen andre kom til. Totalt var det 32 deltakere i dette løpet.

Standard klasse 1 ble igjen vunnet av Tore Korneliussen foran Hans Aga. På tredje plass var det denne gang Robert Talle som kapret – en plass opp fra forrige løp.

Modifisert klasse 2 var det også litt dramatikk. Midt i første omgang begynte det å regne, slik at de som hadde tidlig startnummer fikk en liten fordel her, og kjørte bra tider. Bjørnar Embre klarte denne gang å kapre førsteplassen foran Comeback-Aasmul, med Harald Molvik på tredjeplassen.

Geir fullførte sine 3 omganger med sin BMW, og det gikk fort på siste omgangen, da det hadde begynt å tørke opp. Men på siste omgangen ble ikke tiden registrert hos arrangøren. Ettersom eksosanlegget ble defekt i den siste omgangen, og bilen ikke kunne brukes til å kjøre om igjen, fikk han lov til å bytte bil, og lånte da Mercedesen til Robert Aasmul for å få en tellende 3.omgangstid. Bytte av bil ble godkjent fordi det var arrangørens tidtaking som var årsaken til omkjøring. Geir kjørte da inn til en 3.plass. Men ettersom noen fant ut at de ville klage på at Geir fikk lov å bytte bil, ble den tredje tiden strøket. Så da ble det 2 tellende tider på vått føre, og Geir havnet på 8.plass. Vi får håpe han får fikset bilen sin til neste løp, så blir det å prøve igjen.

I Debutantklasse 3 var det igjen Jan Erik Håven som vant klassen foran Richard Andre Olsen. Denne gang var det Christer Halsøy som tok 3.plassen.

I læreklassen var det samme stilling som under første løp, og vi gratulerer Marius med 2 seire for dagen. Han ble også intervjuet av en reporter på stedet, og når denne artikkelen kommer på trykk, skal vi linke til den 🙂

Godt kjørt alle sammen, og vi ønsker velkommen til neste løp.

——————–

2 (16)Invitasjonen:

Hordaland Motorsport kan igjen med glede invitere til sesongstart på Vestlandet, med dobbeltløp på Eikås Motorsenter, søndag 22. april 2018. BC1 og NC1.

Begge løp er tellende i Øst/Vestcup 2018.

Startkontigent pr. løp: Kr. 300,- klasse 3: 150,-.

For dem som ikke har årslisens, kan engangslisens løses ved påmelding for kr. 150,-.

Viktige tider:

Påmelding og teknisk kontroll til løp 1 (Bergens Cup) Kl. 0800-0845. (Løp 2 Nordhordlands Cup ca 1100-1130).

Førermøte holdes kl. 0900 i start/målområde til løp 1 (Løp 2 ca. kl. 1145)

Start ca. kl. 0930 løp 1 (Løp 2 Nordhordlands Cup vil starte når løp 1 er gjennomført, ca. kl. 12:00)

Også i år er det egen junior/ledsagerklasse – Klasse 5

Vi vil også ha KIOSK salg på arrangementet !!

Påmelding:

For å spare tid ved påmelding løpsdagen, kan du forhåndspåmelde deg HER – FORHÅNDSPÅMELDING

Har du andre spørsmål, send mail til post@hordalandmotorsport.no

PS: Gavekortene fra fjorårets Superfinale, er gjeldende i årets Cuper (Bergens Cup og Nordhordlands Cup) !!