Autoslalom Kaspers Minneløp, lørdag 27.05.17

aga

Publikumssuksess i det første Kaspers Minneløp i Slemmestad sentrum, lørdag 27.05.17.

Været viste seg fra sin aller beste side og da var det deilig at løpet gikk rett ved siden av fjorden. Omgivelsene var virkelig flotte for billøp, i Slemmestad sentrum.

2000 tilskuere var innom og så de 2 rundene som ble kjørt av 29 biler, klassiske og moderne.

Det var en krevende løpe på ca 1400 meter med vekslende underlag av betong og asfalt slik det ofte blir på et industriområde.

Trasseen kan nesten kalles autoslalomens Monaco, for her var det mye å bryne seg på. Her var det trange partier, hopp, høydeforskjeller, muligheter for å havne i sjøen, og et underlag som virkelig satte førerne og ikke minst bilene på prøve.

Moro var det at rallyhelter som Roar Vanebo og Erik Aaby også stilte til start. Roar Vanebo stilte i Hannu Mikkolas vinnerbil fra Rally – VM i 1975, en Toyota Corolla Coupe med 217 hk. Erik Aaby som kjørte proft for Ford i England på 70-tallet, rattet en Audi Quattro. Erik var for øvrig en god venn av Kasper.

Vi var også heldig å ha Henning Isdal som speaker under løpet. Henning er utrolig kunnskapsrik og fortalte mange gode historier fra bilsporten, utover dagen. Kasper var en stor NSU – entusiast og derfor stilte det NSUer i løpet og det var også en utstilling med forskjellige NSU-modeller.

Gratulerer til superveteran Hans Aga med seieren i klasse 1. Han har konkurrert i 37 sesonger og still going strong. Erfaringen kom nok godt med i denne krevende løypen. Dermed er Team Banzaibrothers seiersrekke brutt. Med 4 forskjellige vinnere på årets 4 første løp på Østlandet er det i alle svært jevn konkurranse.

Denne gang ble det Å. Lia som tok 2. plassen og Pelse Svalbjørg som tok 3. Tilsammen har de tre første nesten 65 års erfaring fra billøp. Det kom tydeligvis godt med i dag på en morsom, men svært utfordrende bane. Litt spesielt var det at alle på pallen faktisk rev en kjegle hver.

I klasse 2 var flere av de store kanonene samlet. Egil Lundanes vant i sin Mini. Det var for øvrig morsomt å se understellet til Minien i løpet. Den hoppet såpass høyt på det ujevne underlaget.
Bjørnar Embre tok 2. plass og Jan Petter Haugland tok 3.plass.

I klasse 3, som her var en blanding av nybegynnere og biler arrangøren ikke synes passet inn i kl 1 og 2, vant Thomas Ludvigsen. Robin Bekkestad ble nummer 2 og Svein Ludvigsen ble nummer 3.
Et par herrer som er verdt å nevne i dette løpet er den store overraskelsen, Robin Bekkestad i debutantklassen som kjørte veldig fort. Han kjørte faktisk så fort i lånt bil at han hadde hevdet seg meget godt i klasse.1. Se opp for denne mannen, for her blir det nok mange tighte fighter i fremtiden.

Den andre som bør nevnes er Thomas Ludvigsen som satte helt uvirkelige tider med sin Fiesta 1.1 med 54 hk. Her måtte bl.a en ny Focus RS bite skikkelig i gresset.

Vi takker Slemmestaddagen og Rolf Mulen Karlsen for hyggelig samarbeide. det var moro for sporten å få vist fram Autoslalom til et stort publikum.

Referat: Å.Lia og Nils Jacob Gulhaugen
Bilder: Nils Jacob Gulhaugen, Terje Fredrikstad og Å.Lia

ABMO

 

RESULTATER:

BILDER:

VIDEO:

 

——————————–

 

 

Invitasjonen:

Asker & Bærum Motorsport inviterer til Autoslalom i Slemmestad, lørdag 27.05.17.

Vedlagt følger innbydelse og tilleggsregler.

KLASSEINNDELING

  • Klasse 1: Standardbiler
  • Klasse 2: Modifiserte standardbiler.
  • Klasse 3: Åpen klasse (Alle biler som ikke passer i klasse 1 og 2)

TIDSSKJEMA

  • Kl 10:30 Teknisk kontroll åpner
  • Kl 10:30 Sekretariat åpnes
  • Kl 12:00 Innsjekk stenger
  • Kl 12:30 Fører møte
  • Kl 13:00 Konkurransen starter

Premieutdeling 15 min etter offisiell resultatliste er oppsatt, beregnes til ca kl 16:00.

LINK: Trykk her for full invitasjon med tilleggsregler til Kaspers minneløp

LINK: Trykk her for påmelding.

VELKOMMEN

Det er stengt for kommentarer.