Prøvekjørt BMW i3 i Autoslalom, 01.11.13

000Vår fremste EL-bil deltaker i Autoslalom, Øyvind Lunde har vært i Amsterdam og prøvekjørt BMW sin nye Elbil BMW i3.

Har var svært spent på å se om denne bilen kan bli en fremtidig utfordrer til hans Think, som han vanligvis ratter rundt med.

Her følger «reportasjen» fra Lunde:

 

 

Har vært å prøvekjørt BMW i3 i Amsterdam i dag. Klar favoritt i klassen. Med Karbonfiber, plast og aluminium havner den på en totalvekt på ca. 1200 kg. Dette er et halvt tonn mindre enn Ford Focus Electric, som ikke er noen favoritt i Autoslalom.

Med 125kW motor og 0-100 km/t på 7 sekunder, er den ingen sinke.

At bilen ikke har celdig standard hjuldimensjon kan være en utfordring for oss som bruker litt mer dekk enn vanlig. Med 155/60-19 foran og 175/60-19 bak er dette neppe noe som dekkforhandlerne har som hyllevare.

Fet bil!
Fet bil!
Delikat interiør, og en litt original dørløsning. Men det fungerer fint.
Delikat interiør, og en litt original dørløsning. Men det fungerer fint.
Karbon og aluminium under skallet.
Karbon og aluminium under skallet.
Tut og kjør.
Tut og kjør.

VIDEOER BMW i3

Øyvind Lunde (48) er kanskje mest kjent – blant leserne på elbil.no – for den såkalte Lundetesten. Romerikingen, bosatt på Hagan, har opp gjennom årene kjørt det meste som rører seg av elbiler, og han har testet dem for å se om rekkevidde og teknikk holder stikk.

Han har dessuten kjørt fra både Petter Solberg og Tommy Rustad i autoslalom – med sin trofaste TH!NK. I denne videoen prøver han seg på litt enkel autoslalom med i3 på BMWs testbane utenfor Amsterdam.

ANDRE LINKER