Autoslalom – Dobbeltløp på Eikås, søndag 04.05.14

IMG_1670Det ble en flott dag på Eikås Motorsenter med dobbeltløp i Norhordlands Cup og Bergens Cup.

Det var tørt og fint lettskyet vær. Solen var stort sett framme, og var kjerkommen ettersom temperaturen ellers ikke var særlig høy. Men med plussgrader på gradestokken kom det mange deltakere til sesongåpningen i Bergen.

Svært gledelig var det at så mange debutanter var kommet for å delta. Vi som har vært med en stund synes det er veldig kjekt at ungdommen trår til.

De ivrige deltakerne i «Longhill Racing» har også promotert Autoslalom godt den siste tiden, og har også tilrettelagt for at ungdom, som holder på å ta førerkort, kan øvelseskjøre med eget tilbud om bil. En rød BMW 316i stv. med tilnavnet «SABINE» er bygget opp til lærevogn med eget pedalsett, ekstra speil m.m. for dette bruket. Et kjempebra tiltak. 020

De 3 debutantene som kjørte Sabine, hadde også en innbyrdes kamp i dag, og det ble organisert en egen premiering for dem.

Hele 18 deltakere i debutantklassen stilte til start i Norhordlandscupen. Det tror jeg må være ny rekord. God kjøring her, og man kunne se at treningen hjalp, da de kjørte bedre og bedre utover dagen. De beste var vel på høyde med resten av gjengen på banen i dag. Godt kjørt folkens, og vi håper å se dere igjen til neste løp.

I Standardklassen i dag var det bare 2 deltakere. I Norhordlandscupen vant Tore foran Hans, men desto gledelig var det at Hans fikk uttelling for standhaftigheten sin, og slo tilbake i Bergenscupen, og slo Tore igjen. Dermed leder Hans årets Øst/vest cup!123

Stor fight var det også (som vanlig) i den modifiserte klassen, der gjengen fra Hallingdal var sterkt tilstede. Undertegnede klarte å knøvle dem i det første løpet, Norhordlandscupen, men måtte se seg slått i det andre løpet, da Bjørnar kom dødelig tilbake. Jeg har unnskyldning for min avdupping og treff av kjegler, da jeg måtte delta i løpene rett fra nattevakt. Det viser bare at det å være opplagt med nok søvn er viktig for god og sikker bilkjøring, hehe. Uansett bra kjørt av Bjørner.

Også Leifen våknet bra, og karret med seg 2 stk. 2.plasser i dag. Tror ikke han helt skjønte dette selv… Totalt 16 deltakere i klasse 2 i dag.

Også deltakere fra Ålesund var kommet til Bergen i dag. I tillegg til ringreven Egil, var det også en ny aktør i sirkuset; Sharunas Vass, med sin «off-grønne» Mini kjørte han i Debutantklassen inn til en 7.plass i det første løpet, og så inn til en 3.plass i det andre løpet. Kanskje han lærer bilen sin å kjenne?? Dette lover bra!

Med totalt 36 deltakere i 2 løp ble det en lang dag for mange. En stor takk til funksjonærene som frivillig er med oss ute på banen. Takk til speaker og løpsleder Terje, som også holdt oss i ånde gjennom hele dagen. Dere gjør en stor innsats for oss alle!IMG_1749

Vel blåst til alle som var med å deltok i dag, og velkommen tilbake til neste løp.

Følg med på terminlisten om eventuelle endringer.

Hvis noen har bilder de vil publisere på nettsiden, send gjerne en link fra f.eks. Dropbox til mailadressen: post@autoslalom.no

Hvis noen lager egne album og legger ut, send også en link til dem.

Videoer er også veldig greit å bli tipset om, så kan vi linke til dem også fra sidene her.

Neste løp er allerede neste helg, nær Kongsberg. Sjekk Terminlisten.

Mvh. Geir@autoslalom

RESULTATER:

BILDER:

VIDEO:

  • kommer

 

——–

Invitasjonen:

NAF Motorsport Norhordland og NAF Motorsport Bergen arrangerer dobbeltløp på Eikås Motorsenter, søndag 4. mai 2014.

Begge løp er tellende i Øst/Vestcup 2014.

Påmelding og teknisk kontroll til første løp (Norhordlands Cup) før kl. 09:00.

Startkontigent: Kr. 150,- klasse 3: 100,-.

For dem som ikke har årslisens, kan engangslisens løses ved påmelding for kr. 150,-.

Teknisk kontroll: Kl. 08:30 til 09:00

Førermøte holdes kl. 09:15 i start/målområde.

Start ca. kl. 10:00

Skisse over banen vil bli oppslått senest 45 min før start.

Start av 2. løp (Bergens Cup) vil starte når første løp er gjennomført.

Skisse over banen vil bli oppslått senest 45 min før start.

Velkommen!