Hallingdals Cup, Løp 1 og 2, lørdag 21.06.14

IMG_1958

Vi kan se tilbake på en flott helg i Hallingdal.

Fint vær dannet rammen rundt arrangementet der NAF Motorsport Hallingdal inviterte til en helg med både trening, 2 løp og den tradisjonelle «Løftebukk-festivalen» der det sosiale står i sentrum.

Mye moro og mye action!

Helgen startet med at vi fredag etter jobb dro mot Hemsedal og Fuglehaugen Motorbane for og få med oss treningen og oppladning til en forrykende autoslalom helg.

Øvingsbilen «Sabine» og 4 ungdommer var kjempe gira og klar for en helg i Hemsedal, og vi ble så mange fra Bergen at det ble bestilt «en haug» med hytter ved Fossheim hotel. Totalt 13 deltagere stilte fra Bergen, og både store og små og firbente familiemedlemmer ble med på turen, som skulle bli magisk og uforglemmelig!IMG_1879

Fredag kveld kl 19.00 til 21.00 var det trening på Fuglehaugen. Da ligges nervene litt igjen på hyllen i forhold til på ett ordinært løp. Her er det mulighet for å teste konkurrentenes biler hvis det tillates og for eventuelle nybegynnere kan det jo være greit og få sitte på en tur med en erfaren autoslalom deltager. Det er mye man kan lære fra de erfarne, så her må man benytte sjansen. Viktig å snappe opp «points» i alt fra sporvalg til kjørestil m.m.

Selv om det bare er trening kommer konkurranseinstinktet alltid fram, og interne fighter er nesten ikke til å unngå.

Geir fikk prøvd sin nye «fiskestang» som han hadde festet GoPro kamera på. Han fisket ikke bare etter små gule «akvariefisk» (les: Lundanes), men også etter gode scuup. Resultatet fra treningen kan du se på DENNE VIDEOEN.

IMG_1889Etter en lang dag med jobb og skole, trening og en lang kjøretur var kinamat på Ulsåk en god og sikker avslutning på fredagskvelden. Litt småprat på hyttene i godt sosialt lag hørte også med før man tok kvelden.

Lørdagen startet tidlig (til en forandring for noen kanskje?) Men ingen ungdommer hadde problemer med og stå opp. Det ble dekket til frokost allerede kl 0800, og alle virket noe spent for hva dagen skulle bringe.

Været denne dagen var meeeget bra, med opphold, lettskyet og stort sett sol. Litt vind var bare greit, og det var like forhold for alle deltakerne. Embre-klanen i NAF Motorsport Hallingdal organiserte villig vekk, og i sekretæriatet bisto «som vanlig» Janicke. Flere ungdommer bidro også med bl.a.til å være starter, og det er meeeget oppegående at våre kommende deltakere i Autoslalom, tar i et tak allerede nå. Godt gjennomført folkens!IMG_2090

I klasse 1 var det 7 deltagere der to vestlendinger stakk av med de to gjeveste plassene. Hans Aga vant første løpet med Tore Korneliussen på andre plass. I det andre løpet byttet de om og Tore stakk av med seieren. Resten av sjåførene i klassen kjørte NAF Hallingdal sin gule BMW øvingsbil «Gasse», som virkelig fikk kjørt seg. Det ble en god intern fight i «Gasse-klassen» og kun 3 sekunder skilte fra 3 til 7plass.

I klasse 2 var det 14 deltagere og her ble det Geiren sin store dag, der han stakk av med 1. plass i begge løp og hadde dagens to beste rundetider, gratulerer. Bjørnar Embre fikset seg greit 2.plass i begge løpene, og det var vel aldri noen tvil om de plasseringene. Mer jevnt ble det nedover på listen, spesielt i 2. løpet, der Leifen (1,42,15) tok en knepen 3.plass foran Kimmen (1,42,16)…Aaaaaaaaaa…Hehe.IMG_2277

I klasse 3 var det 7 deltagere. Her stakk lokale Renathe fra Hallingdal av med førsteplass i begge løp, med jevn og god kjøring. Vår egen Jarle stakk av med en 2. plass i første løp og 3. plass i andre løp. Kjempebra kjørt!!I

I «Sabine-klassen» stakk Jarle Frimanslund av med seieren i begge løpene, tett etterfulgt av resten av gjengen. Det var rimelig jevnt i klassen og her kunne alt skjedd. Én kjegleberøring ville snudd opp ned på hele listen, så her gjelder det å konsentrere seg. Meget god kjøring av alle sammen, og som en av «co-pilotene» blir jeg bare mer og mer imponert over forbedringen dere har hatt bare på noen få løp. Jeg ser fram til fortsettelsen.

Det er generelt mange BMW biler i Autoslalom, men vi må også ikke glemme gutta med Mini, Subaru og Audi. Egil Lundanes hadde den mest spektakulære snurringen i dag – kommer på videoen. Subaruen var nydelig å se på, og vi vet at Stian holder på med en Opel, som kan hevde seg utover det Audien gjorde i dag. Vi gleder oss til den kommer IMG_1838på banen!

Lørdagen ble avsluttet med stil på sedvanlig Hallingdals-stil!. Den årlige «løftebukkfestivalen» i verkstedet med langbord, grilling og premieutdeling, samt masse godt humør, gjorde kvelden og natten minneverdig. Jeg håper det går bra med skulderen til Nils Ove – Vi sender våre varmeste tanker til ham….(og til Anne som må høre på klynkingen…..)

Stor takk til NAF Hallingdal for vel gjennomført løp og til alle funksjonærene som bidro!

Vi vil også takke alle for en fantastisk helg. Jeg synes vi er en god gjeng i alle aldre, og ikke minst med god eksemplarisk ungdom!!.

Da er det sommerferie til august for autoslalomen sin del. Vi ønsker dere GOD SOMMER, og det er bare å følge med på facebook og autoslalom.no. Bilder og videoer vil komme inn etterhvert som de er klare.

KIMMEN og GEIREN

RESULTATER:

BILDER OG VIDEO:

 

—————————

 

 

INVITASJONEN:

NAF Motorsport Hallingdal inviterer til dobbeltløp på Fuglehaugen Motorsenter, lørdag 21. juni.

Løpene er Hallingcupens løp 1 og løp 2, og begge inngår i Øst/vest Cup 2014.

Vi tilbyr muligheter for trening fredags kveld den 20. juni fra kl 1800 til kl. 2100.

Lørdag 21. juni løp 1: Påmelding/teknisk kl.  0830-0900.

Førermøte kl. 0915

Løpet starter kl. 1000

Løp 2: starter umiddelbart etter vi er ferdig med løp 1 ~ 1230-1300

Lørdag kl. 1900 blir det Bankett på Embre i Hemsedal – Premieutdeling med grilling og sosialt samvær.

Kr. 100.- for grillmat

Ta med den drikke dere vil ha selv

Overnatting: Fossheim Hotel har hytter for 4 og 6 pers. + hotelrom til en rimelig pris. Det ligger 3.5 km fra Embre. Tlf. 32060315 www.fossheim.com