Autoslalom helg i Hemsedal, 2 stk. løp, lørdag 30.08.14

20140830resssHøsten er kommet til Hemsedal, men surt, vått og kaldt vær ble ingen hindring for nok en fin motorsport helg i Hemsedal.

Her skulle det kjøres to løp, ett i Hallingdalscup og en Superfinale der deler av bilcrosstraseen ble brukt. Både grus og asfalt underlag i Superfinalen, ga masse moro og action.

Øvingsbilen «Sabine» og 6 ungdommer var kjempe gira og klar for en helg i Hemsedal, og vi ble så mange fra Bergen at det ble bestilt hytter ved Fossheim hotell. Totalt 12 deltagere stilte fra Bergen, og både store og små og firbente familiemedlemmer ble med på turen, som skulle bli uforglemmelig!

Det første løpet ble kjørt på asfalt og i den interne «ungdomsklassen» fikk Mads og Andreas Førde seg en stor utfordring og fikk kjøre NAF Hemsedal øvings bil «gasse». Øvingsbilene er omtrent helt lik, men «gasse» har ikke servo. Mads Langedal fikset dette utrolig bra og tok seieren i ungdoms klassen foran Henriette Mæhle og Sebastian Kleveland. Veldig bra kjørt av alle ungdommene:)

I klasse 3 – nybegynnere, vant Ben Anderson med sin Ford Puma foran Renathe Gyllensten på en god andre plass. Her skilte det bare 2 sekunder på totaltiden.

Klasse 1 for Standardbiler hadde tre deltagere. Tore Korneliussen i sin Fiesta Sport kjørte her raskest, og vant med en kanon totaltid, som ville blitt pall plass i modifisert klasse. Veldig bra kjørt. Hans Aga fikk en flott andre plass tross en del kjegleberøringer.

I Klasse 2 for modifiserte biler stakk Bjørnar Embre av med seieren etter en kanon førsteomgang tid på 1.22.89. Dette ble også dagens beste tid, da det ble veldig vanskelig å slå denne tiden ettersom regnet kom og banen ble våtere. Kim Kleveland fikset en flott 2 plass denne gangen uten feilkjøring og berøring. Leif Kleveland dro 3 plassen i land og var nok MEGET godt fornøyd med det.

Så… var det klart for og tenke nytt løp; Superfinale. Dette er et løp som er forbeholdt erfarne førerere, og som har vært med å deltatt i Autoslalom i inneværende sesong. Her er det kun 2 klasser. Banen ble ikke endret, men ble forlenget. Nybegynnere ble ivrige tilskuere.

Vi skulle i dette løpet kjøre på grusen, det var en ganske åpen bane men etter som banen var kurvet ble det en del og huske på. Det var lite feste i grusen og her ble det store svinger og herlige sladder. Hjulspinn ble mestret med tungen beint i munnen. Dette var kjempegøy og både deltagere og publikum koste seg, selv om høsten hadde gjort sitt inntog.

Etter to omganger ble listen snudd som i NM, det var klart for intens spenning til siste slutt, noe det også ble.

Klasse 2 modifisert klasse var helt åpen til siste slutt, og det ble Bjørnar Embre som stakk av med den andre seieren for dagen.  2 plassen fikset Leif Kleveland og så ut til og være MEGET fornøyd etter og ha kommet foran Kim Kleveland på 3 plass.

Fantastisk kjørt alle sammen! Nok ett uforglemmelig løp i Hemsedal. Totalt var det 24 deltagere som tok turen til Fuglehaugen motorsportsenter denne helgen, der både Ålesund og Lillehammer hadde representanter.

Takk til alle funksjonærene som trosset vær og vind,  og takk NAF Hallingdal for to fantastiske løp og det sosiale på kvelden med dansing. Dette er like viktig for oss som selve løpet!

Da er det bare og lade opp til en kanon autoslalom helg i Bergen allerede neste helg 6/9 og 7/9. NAF NORDHORDLAND inviterer til løp lørdagen på gamle Nomaco på Mongstad og NAF BERGEN inviterer til Superfinale ett uvisst sted i Bergen. Vi gleder oss masse.

Vi snakkes, Kimmen

RESULTATER:

BILDER:

…kommer forhåpentligvis…

Det er stengt for kommentarer.