SUPERFINALE NAF Bergen, søndag 07.09.14

20140907sf (36)

I godt samarbeid med NAF Norhordland gjennomførte NAF Bergen sitt 3. årlige Superfinale, søndag 07. september 2014 ved ICA sitt sentrallager på Lønningsflaten i Bergen.

En lang og svært artig bane ble satt, der også en del av banen var på grus. Nytt for noen – spennende for alle!

Superfinalen er et løp for rutinerte førere, og som har deltatt i minst 2 løp i sesongens Bergenscup. Løpet er blitt en slags sesongavslutning i Bergen, og er blitt en godt mottatt tradisjon. Her kjører man for heder, ære, gratis løp i neste års sesong, samt VANDREPOKAL!!

14 deltagere stilte til start, og det var opphold under nesten hele løpet. Litt fuktig og sleipt i starten, men etterhvert tørket banen opp, før det i starten av 3.runde begynte å bøtte ned.

Banen ble satt opp på en utfordrende måte, slik at førerne virkelig måtte tenke seg om når de kjørte. Man gikk gjennom løypen flere ganger før start Det var kjeglegater, god variasjon av momenter, og det var veiskiller hvor vi skulle en gang til høyre og neste gang til venstre. Vi fikk løypen til å gå gjennom målgården, og fikk dermed splitt-tider underveis. Dette gjorde at publikum og deltagere kunne se hvordan føreren lå an i forhold til sin egen tid.

Løypen gikk også innom grusen som i utgangspunktet var noe humpete og hullete før start. Dette fikset Kimmen først med HJULLASTER til påfyll av grus, og «høvling» av veien, og så deretter med VEIVALS for å lage det så jevnt som mulig. Godt jobbet, Kimmen!! Utrolig artig for deltakerne å teste ut asfalt først, og så ut på dårlig grus-friksjon. Her måtte man tilpasse seg. Uansett ble det ble breisladder og store svinger, og førerne koste seg.

På nettet kan man som kjent få kjøpt masse nyttig (og unyttig) og når det kommer en fullblods rader er også dette mulig. Copperen hadde gått til innkjøp av en slik for privat bruk, og denne ble brukt på «langstrekket». Så vi satte altså opp en «radarkontroll» og fant ut at snittfarten lå på rundt 80 km/t for deltakerne. Dagens ivrige radaroperatør og kontrollant, Daniel, opplyste at Copperen selv hadde 95 km/t, og han vil sende ham en liten «faktura» i posten. Hvorvidt opplysningene fra Daniel stemmer, er det ingen som vet. Uansett – vi gratulerer!

I klasse 1 stakk Harald Molvik av med en meget klar seier på hele 9 sekunder totalt foran Tore Korneliussen. Harald kjørte inn på 4.17.69. Med en klasse 1 bil er det meget bra og hadde holdt til en 4.plass i klasse 2. Hans Aga fikset Stord`s ære med en god 3.plass.

I klasse 2 stilte 11 deltagere og for noen ble det ikke helt lett og finne veien utpå en krevende bane, det ble noen feilkjøringer og berøringer. Her fikset Steffen Mythe en «strike» med hele 9 berøringer på en runde.

Geir Hatland var uovervinnelig denne helgen og klinte til med enda en god og fortjent seier. Med bestetid på 1.59.10 ble det en klar seier i superfinalen foran Bjørnar Embre, som tok en flott 2.plass. Mafiavogna stilte til start med nysammenskrudd diff fra Copperens udødelige «Warsteiner», og Kimmen fikk sikret seg en god 3.plass foran Leifen.

På arrangementet hadde vi en høytsvevende speaker i Terje Villanger, som hadde full oversikt over banen. I en lift, som Kimmen hadde skaffet, kunne Terje lose oss trygt og informativt gjennom dagen. Flott jobbet!!

Heller ikke dette ble en dag uten bilproblemer. Bilen til Andre tok igjen livet av en bensinpumpe og det ble tauing til Longhill på slutten av dagen. Jaja, litt følger det med slik moro!

Som premier i Superfinalen fulgte vi opp med samme type premier som i fjor. De 3 øverste i hver klasse fikk gavekort til deltakelse i Bergenscupen 2015, hhv. at vinneren fikk 3 stk gratis løp, 2.mann fikk 2 gratis løp, og 3.mann fikk 1 gratis løp. I tillegg fikk nr. 1 i hver klasse sitt navn på Vandrepokalen.

Det ble også loddet ut et gavekort på 1 stk. gratis løp i Bergenscupen 2015. Her vant Andre F. Vi gratulerer alle vinnerne!

Alt i alt tror jeg at alle deltakere og funksjonærer er fornøyd med dagen. Flott jobbet av alle, og flott kjørt av seriøse utøvere. For vår egen del kjenner vi at det å kjøre maks attack i over 2 minutter, gjør noe med kondisen – her må det ut og trenes. Det er tungt folkens!! Stå på!

Da er det bare og lade opp til NM i Autoslalom, som NAF Nordhordland inviterer til lørdag 20. september 2014.

Påmelding gjøres på DENNE LINKEN.

Vi sees.

Kimmen og Geir

 

RESULTATER:

BILDER:

 VIDEO:

 

———

INVITASJONEN:

NAF Motorsport Bergen ønsker også i år og tilby trofaste deltakere å få kjøre et løp, som er litt utenom det vanlige.

Vi inviterer derfor til «Industriløp» på ICA sitt uteområde på Lønningsflaten 22, 5258 Blomsterdalen. Her var vi også i fjor, og vi gjentar suksessen!!

Se kart over området her: KART

 

KRITERIER FOR Å DELTA:

Løpet vil bli utfordrende, og det stilles derfor krav til deltakerne.

Deltakerne må ha deltatt i 2 løp fra før i Bergens Cupen 2014 for å kunne delta – MEN det er mulig å sende en kort søknad om dispensasjon. For deltakere som har vært med i mange år tidligere, vil det nok bli gitt dispensasjon.

Så hvis du ønsker å delta selv om du ikke har vært med i 2 løp i Bergenscupen, send da en kort søknad til post@autoslalom.no

SF14

Løpet er et selvstendig løp, og altså ikke en del av Øst/Vest Cup eller andre cuper.

Det deltas kun i 2 klasser; Klasse 1 og 2.

oversiktsbilde

OPPMØTE:

Påmelding og teknisk kontroll før kl. 12:00.

Teknisk kontroll: Kl. 10:30 til 12:00

Sørg for å ta teknisk kontroll før påmelding.

Startkontigent: Kr. 150,-.

For dem som ikke har årslisens, kan engangslisens løses ved påmelding for kr. 150,-.

Førermøte holdes kl. 12:45 i start/målområde.

Start ca. kl. 13:00

Skisse over banen vil bli oppslått senest 45 min før start.

Spørsmål om arrangementet kan rettes til post@autoslalom.no

Velkommen!

 

Det er stengt for kommentarer.