Autoslalom dobbeltløp, Eikås Bergen, søndag 12.06.16

forer
Godt oppmøte på førermøtet!

Søndag 12 juni var det klart for Autoslalom på Eikås motorsenter, med dobbeltløp i Bergenscupen og Nordhordlandscupen.

Ettersom deltagelsen var skyhøy i forrige løp i Bergen, var de første funksjonærene allerede på plass før kl 07.00 for å gjøre klar til festdag på Eikås. Været var upåklagelig og solen steiket fra tidlig til seint.

Hele 42 deltagere hadde tatt turen til Eikås denne dagen.

Deltakere var kommet tilreisende fra Ålesund, Hemsedal og Drammen, og det ble både varme hoder og motorer utover dagen. Gradestokken begynte å nærme seg 30 tallet, så det ble en del solbrente deltagere og publikum – Solkrem er jo oppskrytt. 2 (8)

I klasse 6, Junior/Ledsager klassen var det 10 deltagere og det ble en tett og jevn fight mellom den glade gjengen. I første løpet vant Olav Nyheim i lånt Honda Integra med under ett halvt sekund på totaltiden over Sebastian Kleveland med Molly 316. Dennis Haugland på 3.plass med Johannes 316. I det andre løpet snudde listene seg og og Dennis Haugland fikset en kanon første plass foran Johnny Arnstein og Sebastian Kleveland, som hadde 6 kjegleberøringer i målgården, som egentlig er en prestasjon i seg selv.

Disse ungdommen har tatt ett stort steg siden de begynte å kjøre for rundt 2 år siden. Kjempebra kjørt!

2 (1)Etter torsdagens autoslalom-trening gikk det hard for seg for skolevognene og to av bilene måtte ha nye motorfester. Så det ble en del timer i garasjen for å få bilene klar for løpet. Typisk nok hadde de bare motorfester til én bil i hele Bergen. men etter mye om og men og et par og 20 telefoner, og en taxisjåfør som hentet delene hos leverandør i Oslo, leverte til en budbil (på vei mot Bergen) på terminal i Oslo og ekspress til Bergen, så var motorfestet levert på under 14 timer. Ka vi får til!

I klasse 1 stakk Harald Molvik av med seieren i begge løpene, med Tore Korneliussen og Hans Aga tett bak. Her er det ikke rom for noen feil og klassen begynner og bli utrolig tett. Det er Ford’ene som leder an klassen og 4. plassen gikk til Ben Anderson, som hadde tatt turen over fjellet fra Drammen. IMG_7121

I klasse 2 stakk Geir’en av med seieren i begge løp. I det andre løpet ble det nok tettere og jevnere enn de hadde ventet seg. Geir vant med tiden 1.30.77 og Egil Lundanes på 2. plass kjørte inn til 1.30.80. Kun tre hundredeler som skilte 1 og 2 plass. Denne klassen er utrolig jevn og det skal nevnes at 6. plassen hadde totaltid på 1.32.77. To sekunder skilte de 6 øverste plassene. Her er hver eneste sving, oppbremsing og kurve viktig.

I klasse 3, nybegynnerklassen, stilte 4 deltagere. Her kjøres inntil 5 løp før deltageren sendes til den klassen bilen hører hjemme. Her vant Fredrick Kykjebø med Saaben sin. Godt kjørt!IMG_7427

Utrolig kjekt å se at så mange damer er med å kjører. 5 damer var med å kjørte på søndag, og det kan nesten opprettes egen dameklasse om det fortsetter slik.

En stor tatt til alle funksjonærene, banemannskapet, ledsagerne!! Uten dere hadde det blitt vanskelig å arrangere løp.

Da er det bare å lade opp til Autoslalom-helg i Hemsedal om to uker. Dette blir nok også en uforglemmelig helg.

Vi gleder oss!

Referat v/Kimmen:)

RESULTATER:

BILDER:

——————————–

INVITASJONEN:

NAF Motorsport Nordhordland og NAF Motorsport Bergen inviterer igjen til dobbeltløp på Eikås Motorsenter, søndag 12. juni 2016. NC2 og BC2.

Begge løp er tellende i Øst/Vestcup 2016, sammen med løpene fra NAF Motorsport Hallingdal.

Startkontigent: Kr. 200,- klasse 3: 100,-. For dem som ikke har årslisens, kan engangslisens løses ved påmelding for kr. 150,-.

Påmelding og teknisk kontroll til løp 1 (Nordhordlands Cup) før kl. 09:00. (Løp 2 Bergenscupen ca 1115-1215).

Førermøte holdes kl. 09:30 i start/målområde til løp 1 (Løp 2 ca. kl. 12:15)

Start ca. kl. 10:00 løp 1 (Løp 2 Bergenscupen vil starte når løp 1 er gjennomført, ca. kl. 12:30)