Finnskog Rekrutt CUP, Løp3, 17.10.15, Kongsvinger

finnskog3 (20)Interessen for KNA Kongsvinger sitt 3. løp i Finnskog Rekrutt Cup har vært over all forventing.

Allerede én uke før påmeldingsfristen gikk ut, var det påmeldt 30 deltagere, noe som også var maks antall som var satt av Sportskomiteen. For å få med så mange deltagere som mulig ble det vedtatt å øke antallet til 35 deltagere.

Tidlig på morgen løpsdagen var det tåke og -3°C. Heldigvis var det ikke utrygt for regn, og ved starten av 3. omgang kom også solen frem.

Det stilte 31 deltager til start, fordelt på klasse 1, 2 og 3. Det var med én EL-bil, som deltok i klasse 1. Det var stor variasjon av deltagerbiler. Alt i fra Veteran Saab 93a 2-takt, Escort MK1 og Porsche 911 til helt nye standardbiler.finnskog3 (2)

I klasse 1 var det ikke uventet Ben Andersson i fra KNA Drammen som stakk av med seieren, føre Geir Lia og John Olav Aamodt. Geir fikk dessverre ikke kjørt 3. omgang, da hans bror Tor, hadde et mindre uhell med bilen i sin 2. omgang, som gjorde at bilen ikke var kjørbar i resten av løpet. Totalt i Cup var det Lia som vant foran Aamodt og Andersson.

I klasse 2 ledet Jan Petter Haugland fra NMK Aurskog & Høland i sin Opel Speedster fra start til mål. Bak han kjempet 4 førere om de to siste pall-plassene. Jo Winquist fra KNA Oppland i sin Subaru BRZ kjørte fort og feilfritt, noe som ga han 2. plassen. Magnus Møllerbråten i fra KNA Kongsvinger hadde også fått god hastighet i løpet av dagen, men kjørte feil i siste runde med sin BMW M3, noe som gjorde at en annen KNA Kongsvingerfører, Kjetil M. Hansen i sin lille Suzuki Swift, kapret den siste pall plassen.

finnskog3 (7)I cup var det Møllerbråten som vant. Ingen av gutta i fra Hallingdal var med i siste løpet, men Christian Embre har kjørt så bra i to første løpene at han tok plass nr 2 sammenlagt. Hansen i fra KNA Kongsvinger tok 3.plass i cup.

Meste spennende var det i klasse 3, der det var en hard kamp om de gjeveste plassene. Knut Ivar Lien i Golf GTE, Jan Robert Solli i Suzuki Vitara og Håvard Blåka i Citroen DS3, alle i fra Kongsvinger, men kun Blåka kjører for KNA Kongsvinger, kjempet hardt og lenge. Det stod åpent helt frem til siste runde, der Solli satte en bra, men ikke uslåelig tid. Blåka kjørte jevnt fort og satte en meget bra tid, men han hadde truffet 2 kjegler. Dermed vant Solli både dette løpet og sammen lagt i cup. Lien ble nr 2 og Blåka ble nr 3 i dette løpet. I cup ble Blåka nr 2 og Stein Erik Aasvestad fra KNA Kongsvinger ble nr 3 med sin Volvo C30.finnskog3 (5)

Hele løpet ble arrangert på en effektiv måte. Arrangøren har bare fått positive tilbakemeldinger i fra deltagere og publikum på sin Cup, og neste års løp er allerede i planleggingsfasen. KNA Kongsvinger synes det er spennende å se en utvikling i medlemsmassen, og mener at deres satsing på Autoslalåm har gitt et bra løft for klubben. Det er fint å se at de klarer å få med seg både unge nybegynnere til gamle rally og racingførere. Dette løpet hadde også en god slump med Show-faktor, da det var flere førere som så mer av løypa ut av sidevinduene enn gjennom frontruten. Dette ga ikke de beste tidene, men du verden så publikumsvennlig.

Før premieutdelingen tok nesteleder i KNA Kongsvinger, Kjetil M. Hansen ordet. Hansen ville på vegne av KNA Kongsvinger hjelpe Røde Kors. Røde Kors har alltid vært en god samarbeidspartner til KNA Kongsvinger og derfor ønsket de å gi hele overskuddet på 8686,- av de to første løpene til Røde Kors, øremerket Flyktningekatastrofen. Anne Mette Martinsen i fra Røde kos var tilstede på premieutdelingen for å motta sjekken. Røde Kors satte veldig stor pris på dette.finnskog3 (16)

KNA Kongsvinger hadde på dette løpet hjelp av en lokal ungdomsklubb med navn Vinger Mekk & moro. Med seg hadde de med en kamerateam i fra TV2, som i løpet av et år følger deres bilinteressert. Vi håper alle på at Finnskog Rekrutt Autoslalåm skal få god omtale i dokumentaren som skal sendes på TV2 i 2016.

Til slutt vil KNA Kongsvinger rette en stor takk til alle deltagere, funksjonærer og publikum for at de stilte opp. De vil også takke KNA Drammen ved Eirik Johannesen for lånet av tidtagerutstyr, og Kongsbil AS for fri disposisjon av deres bilbutikk.

RESULTATER

BILDER

• Kommer

LINKER:

——————————

INVITASJONEN

KNA KONGSVINGER inviterer til det 3. og siste løpet for sesongen i Finnskog Rekrutt Cup 2015.

STED: Kongsbil AS, Industriveien 23 – Kongsvinger.

TID: Lørdag 17.10.15 kl. 1130