NORGESMESTERSKAPET I AUTOSLALOM, 27.08.16

 

img_8068Egil Lundanes og Harald Molvik er Norgesmestere i Autoslalåm

Værgudene viste seg fra sin beste side da NAF Motorsport Ålesund arrangerte NM i Autsolalåm i Olsvika lørdag 27.08.16.

I klasse 2 for modifiserte biler var det Egil Lundanes (Mini) fra arrangørklubben som kunne innkassere NM- gullet. Men ikke uten spenning. Lundanes slet med å finne rytmen grunnet noe ombygning på bilen dagene før løpet, men knallet til med bestetid i siste omgang, noe som berget gullet. Sølvet gikk til John B. Roligheten (Porsche GT3) fra KNA Telemark. I kampen om bronse endte Bjørnar Embre (BMW 325) fra NAF Motorsport Hallingdal.

I klasse 1 for standardbiler var det ingen tvil, her ble det NM-tittel til Harald Molvik (Ford Fiesta) fra Bergen. Han banket inn ene beste tiden etter den andre og var helt suveren heile dagen. Sølvet gikk til Jan «Rakettjan» Rakottyai (Skoda Fabia) fra NAF Motorsport Ålesund, en medalje alle i miljøet unner denne «ståpå» karen! Bronse tok Ben Anderson (Ford Puma) fra KNA Drammen.

Nok et solid arrangement fra arrangørklubben, som avslutter Norgesmesterskapet med bankett og premieutdeling på Ålesunds tak, Fjellstua til kvelden.

 

RESULTATER:

BILDER:

VIDEO:

 

 

—————————————————-

 

INVITASJONEN:

NAF Motorsport Ålesund inviterer til Norgesmesterskap i Autoslalåm på Ålesund Motorstadion.

I 2016 feirer vi også at det er 80 år siden vi arrangerte det første billøpet i Ålesund!

INFO NM:

Vi konkurrerer i klasse 1 og klasse 2 i NM, for å delta må du ha helårslisens. Klasse 3 (nybegynnere) kjøres som «gjesteklasse». Løpet er også tellende i Sunmørscupen.

TIDSSKJEMA:

  • Innsjekk: kl. 10:00 – 11:30
  • Teknisk: kl. 10:00 – 12:00
  • Førermøte: kl. 12:30 på «Startplaten»
  • Start: kl. 13:00.

Påmeldingsavgift kr. 600,- (Kr. 400,- for deltakere i klasse 3)

Førere må være innmeldt innen kl. 12.00
Førermøte på startplaten kl. 12.30

Premieutdeling under festbankett på kvelden.

Tilleggsregler kommer på våre nettsider: www.nafmotorsport.no

Link: TILLEGGSREGLER_INNBYDELSE_NM_2016

«I Autoslalåm skal man kjøre en oppsatt løype med fartsreduserende hinder. Banen settes opp med kjegler til forskjellige kombinasjoner, som er plassert i henhold til autoslalåm-reglementet. Kjøringen går på tid, og man får 2 sekunder i tillegg for hver kjegle man berører. Det kjøres 3 omganger, der den dårligste tiden strykes.»

For å delta trenger man gyldig førerkort, og disponere en bil som er godkjent og registrert (NB: Ikke prøveskilt). Dersom man ikke eier bilen selv, må man ha bileiers skriftlige tillatelse for at man kan delta i løpet. Husk å medbringe førerkort ved oppmøte!