Motordilla Autoslalom, Årnes, Øvre Romerike, lør 04.06.16

Foto: Presttun Media
Foto: Presttun Media

I strålende solskinn arrangerte NAF Motorsport Øvre Romerike autoslalom den 4. juni.

Løpet var en del av evenementet Motordilla i Årnes sentrum. Løpet hadde kun 14 deltagere, til tross for at Lia fikk pratet varmt om autoslalom på scenen rett før løpsstart.

Banen var medium rask med flere 360 graders vendinger. Tidtakingen var manuell.

I klasse 1 var KNA Drammens Ben Anderson raskest i samtlige runder i sin Ford Puma. KNA Drammen-fører Lia, tok 2. plass i sin Fiesta, mens Øyvind Grenaker tok 3.plass i lånt Fiesta. Tor Lia tok 4.plass, også han i samme Fiesta.

I klasse 2 var det kun 2 deltagere, men det ble jevnt mellom Jo Winquist og Jan Petter Haugland. Winquist var best i første runde, med dagens raskeste tid, men Haugland satte sin raskeste tid i andre omgang bare hundredeler dårligere enn Winquists første tid. Begge var supertent før siste omgang. Det kan hende årsaken var at en klasse 3 – fører hadde fått like god tid som Haugland, ikke vet jeg, men det ble litt mye tenning på begge. Winquist la om kjørestilen og prøvde den brede varianten i sin Subaru BRZ, noe som ikke lønte seg tidsmessig, mens Haugland i sin Opel Speedster tro på det lille ekstra som gjerne resulterer i at det blir litt for mye. Moro å se på var det i alle fall. Denne gangen vant Jo Winquist foran Jan Petter Haugland. Differansen ble bare 5 tiendedeler. Senere skulle det vise seg at klasse 3 – føreren hadde fått feil tid i omgangen.

I klasse 3 vant Marius Karlstad i sin VW Bora. Karlstad kjørte meget rent og pent og lenge ryktes det at han hadde lik tid med Haugland. Etter nærmere undersøkelser viser det seg at tiden var skrevet opp feil. Uansett holdt det til seier i klassen. Nummer 2 ble Ingus fra Latvia som var på ferie i Norge med sin nye Subaru Impreza WRX STI. 3. plass gikk til Dan Mathias i en Peugeot.

I klasse 5 – juniorer, var Herman Fjellstad ensom deltager, men han kjørte flott i fars Kadett stv.

I klasse 6 vant Stig Unhammer i sin flotte Porsche 930 Turbo. Det er nok ikke den letteste bilen å behandle i autoslalom, men Stig kjørte gode tider. 2.plass gikk til Lars Fjellstad i sin Opel Kadett stv. 1100 S.

I pausen ble det oppvisning med en racing- Peugeot og moped- dragracing.

Premier ble utdelt ved scenen med vinnerbilene stående ved siden av.

Referat v/Harald Harr.

RESULTATER:

 BILDER:

 

——————————————

 

INVITASJONEN:

NAF Motorsport Øvre Romerike arrangerer autoslalom på Runni den 4 juni 2016.

Autoslalom er den enkleste formen for motorsport og utøves med registrerte biler. Dette er en veldig fin måte å bli kjent med dine egne evner til å håndtere bilen og bilens kjøreegenskaper.

For de som liker motorsport, men aldri har prøvd, er dette en sikker og billig måte å ha det gøy på.

Alt du trenger er førerkort (evt. trafikalt grunnkurs og ledsager), en registrert bil i teknisk god stand og godt humør. Her er det ingen krav til hjelm og man bruker kun vanlig bilbelte.

Det koster 250 kroner å være med. Engangslisens koster 150.

Det er også lov for 16 åringer og delta, men da må man ha ledsager som har førerkort.bmw

Ta med deg verstingen din eller din lille konebil, du vil uansett få oppleve fart nok og du vil bli utrolig overrasket over hvor fort små konebiler kan gå.

Dette løpet går på asfalt.

Det konkurreres i følgende klasser

Kl. 1 : Standard biler – mer enn 8 kg pr hk
Kl. 2 : Modifisert std. – trimmede, senket, sportsbiler, r-dekk osv
Kl. 3 : Nybegynner – for de som har kjørt mindre enn 5 billøp
Kl. 5 : Junior – 16 til 19 år, kjører med ledsager
Kl. 6 : Veteran – biler registrert før 1976
Kl. 7 : Amcar
Kl. 8 : Gatebil (Lisensierte biler med hvite skilt)kart over området

Motordilla 2015 ble en suksess med flere tusen besøkende, og etter god promotering under Oslo Motor Show forventer vi enda flere tilreisende denne gangen. MotorDilla presenterer små og store aktører innen motorbransjen. I fjor hadde vi gleden av å avduke Mustang 2015 for publikum. Hva som blir årets trekkplaster er enda ikke avklart, men vi håper på store nyheter.

Hotrodbiler, MC, gatebiler, motorsportbiler, snutebiler, amcars, driftingbiler, gatebiler, veteranbiler…. You name it!
1
Det blir stands med både profesjonelle og private aktører i hele Årnes sentrum, så forvent både å se og høre grombiler denne dagen! Dette skal bli en festdag for både store og små.
Prøv også «BRÅSTOPP» – og «VELTE-JACOB»:
2

3Fra festivalscenen blir det jevnlig innslag gjennom dagen, og det hele avsluttes med konsert med den amerikanske gruppa Hellbound Glory som gjester Europa for første gang.

Pga arrangementets størrelse blir flere gater avstengt fra dagen i forveien. P-plass er skiltet ved innkjøring til Årnes.

Salg av mat og drikke flere steder i sentrum.

Bli med på moroa!

program

Velkommen!!