Autoslalom i Kongsvinger, Langeland, søn 29.05.16

KNA Kongsvinger arrangerte fredag 29.mai autoslalom. Løpet var 3 runde i KNAs-Østlanscup.

Banen var rask og utfordrende og været skiftet fra lett regn til kraftig regn og så til opphold, men vått.

Hele 34 deltagere stilte. 4 klasser ble kjørt og samtlige klasser hadde mellom 8 og 10 deltagere.

I klasse 1 – standardbiler, klinket KNA Drammen-føreren Lia til og satte gode tider. I første omgang var han faktisk raskest av samtlige i sin Fiesta. Han trivdes så godt at han vant klassen og leder nå cupen. KNA Kongsvingers Lars Snare hadde dagens fleste og vakreste hjulløft og kom inn på 2. plass. Jan Robert Solli fra KNA Kongsvinger tok 3.plass i en Suzuki Vitara S, og DET er imponerende. Han kjører meget godt og hadde gode førere bak seg på listen. KNA Drammens Ben Anderson tok 4. plass, mens cup-leder Kjetil Hansen fra KNA Kongsvinger, havnet på 5.plass denne dagen.

I klasse 2 – trimmede biler/sportsbiler var det jevnt, som vanlig. Etter første omgang ledet John B. Roligheten i sin Porsche GT3. Ja, Roligheten er gjenforent med sin gamle Porsche som brant for noen år siden. Etter 2. omgang tar Lundanes over øverst på listen, men i 3.omgang klinker Haugland til med dagens beste tid og sikrer seieren. Rekkefølgen bak Opel Speedster-føreren ble Lundanes i Mini på 2. og Roligheten på 3. plass. Jo Winquist var ikke langt bak denne gangen, men det ble 4.plass.

I klasse 3 – debutanter, startet KNA Drammens Nils Jacob Gulhaugen litt rolig i Fiestaen, men kjørte ned tidene kraftig etterhvert. Det holdt til seier og ledelse i cupen. Klaus Abele er også veldig ivrig i sin nye Audi A3 og kjørte inn til 2.plass. Han har også 2.plass i cupen. Marthe Winquist lånte fars Subaru BRZ og kjørte inn til 3.plass.

I klasse 5 – veteranbiler, vant Martin Nygård, KNA Solør i en Saab 99. Mats Nygård, KNA Solør, kjørte samme bil og tok 2.plass. På 3.plass kom Thomas Ludvigsen, KNA Aust-Agder, denne gangen i en Fiesta MK2. Gisle Lian Olsen, KNA Kongsvinger, klarte en fin 4.plass i sin 2-takts Saab 93a.

Avslutningsvis vil jeg takke KNA Kongsvinger for nok et fantastisk arrangement. Det gjør ingen ting at regnet pøser ned når man har en bilbutikk og holde varmen i mellom rundene. Kongsbil AS stiller lokaler til disposisjon med salg av billig mat og drikke. Alt går på skinner, blide serviceinnstilte funksjonærer og i år hadde de også speakertjeneste og nytt tidtakingsanlegg med resultattavle. Denne klubben tar billøp på alvor og er et eksempel til etterfølgelse for oss alle.

Referat v/Harald Harr.

RESULTATER:

BILDER:

OMTALE:

——————-

INVITASJONEN:

KNA Kongsvinger inviterer til det tredje løpet i Autoslalom, KNA Østlandscup 2016, søndag 29. mai 2016.

Stedet er Langeland næringshage – Adresse: Kongsbil AS, Industrivegen 23, 2212 Kongsvinger.

Spørsmål om arrangementet, eller påmelding må sendes: post@knakongsvinger.no
PÅMELDING – TRYKK HER

Påmeldingene renner inn til Kongsvinger Autoslalåm.

Etter ønske i fra mange av deltagerne på Basserudåsen, har vi opprettet klasse 5- Veteran eldre enn 85mod på dette løpet; Del dette med de aktuelle førerne. Husk påmeldingsfristen.

KNA Kongsvinger har åpen kiosk med salg av pølser, vaffel, kaffe og brus.

12.00 Start første bil

De to første omgangene kjøres fortløpende. Det blir 15 min pause mellom 2. og 3. omgang.

TRYKK HER FOR FULL INNBYDELSE

Informasjon om Autoslalåm

I autoslalåm skal deltagerne på kortest mulig tid manøvrere bilen gjennom en bane med fartsreduserende hinder. Banen merkes opp med forskjellige kombinasjoner av plastkjegler som er plassert i henhold til autoslalåm-reglementet. Feilkjøring eller berøring av kjegler gir tillegg til anvendt tid. Bilen må tilfredsstille vegtrafikklovens krav, og deltagere må ha gyldig førerkort. Konkurranser avholdes der hvor plassen tillater det, og hvor sikkerhetsbestemmelsene kan følges.

Førerlisens

Krav: Det kreves ingen kurs, men søker må være 18 år og inneha førekort, og gyldig medlemskap i klubb tilsluttet NBF. Utfylt søknads skjema sendes NBF. Det kan løses engangslisens.

Førerlisens ungdom

Ungdom i alderen 16-19 år kan delta uten førerkort. De må da ha med en ledsager som er over 20 år og har hatt førerkort i min. to år. Ledsager er ansvarlig på samme måte som ved øvelseskjøring. Ledsager må fylle ut en erklæring og bekrefte at fører har grunnleggende kjøreferdigheter.