Autoslalom på VOSS, lørdag 20.08.16

img_4877

Ungdom på Voss er glade i å kjøre bil, og lørdag 20.08.16 ble det arrangert Autoslalom på Voss Glattkjøringsbane.

Hele 29 deltakere var med å kjøre. Banen var spennende, og strakk seg rundt de fleste krinker og kroker på hele området. Artig bane.

Været holdt seg også stort sett bra, og noen publikumere var det også.

I klasse 1 for Standard biler, var det Harald Molvik, som så mange ganger før brillierte i denne klassen. Han hadde også dagens beste rundetid uansett klasse. Han ble også Norgesmester i standard klasse i år, så han er vanskelig å slå. De andre i klassen var også rutinerte sjåfører.

I klasse 2 for Modifiserte biler, var det også deltakere som har kjørt mye Autoslalom, og her ble det også en «kjenning» som vant klassen; Bjørnar Embre fra Hallingdal, etterfulgt av ytterligere 3 deltakere fra Hallingdal, som hadde tatt turen til Voss.

I debutantklassen fant vi de fleste lokale sjåførene som fikk prøve seg på banen. Spennende biler med mye futt gjorde også at det var gøy å se på. Her var det Terje Istad som utmerket seg og vant klassen med sin Cosworth, etterfulgt av Stig Høyland i Audi RS5, og Jarle Gåsøy i BMW 540i. Kjekt var det også at en Shelby GT 350 stilte til start. Spennende bil!!

I Juniorklassen var det Frede Warolin, som i BMW stakk av med seieren foran Johnny Arnstein. Dennis Haugland var litt for glad i kjegler m.m. og måtte ta til takke med 3.plass. Alltid deltakende Victoria Eide fikk 4.plassen, og kjekt å se at nye deltakere kommer til, slik som Sandra Søfteland i BMW.

Vi håper at alle hadde en fin opplevelse etter å ha prøvd Autoslalom, og vi ønsker dere alle velkommen tilbake til flere Autoslalom løp i årene fremover.

RESULTATER:

BILDER:

VIDEO:

 

———–

INVITASJONEN:

Ungdom på Voss er glade i å kjøre bil, og nå har NAF avd. Voss i samarbeid med NAF Nordhordland, gått sammen om å arrangere autoslalom løp for ungdommen.

Tid og stedet er lørdag 20.08.16 på Voss Glattkjøringsbane på Bjørkemoen.

Løpet er GRATIS!

PRISER:

 • Påmeldingsavgift: GRATIS.
 • For dem som ikke har årslisens, er engangslisen GRATIS.
 • Publikum GRATIS
 • NAF avd. Voss sponser altså deltakelsen i dag, noe som altså fører til at alle som vil, kan delta!

PROGRAM:

 • Innsjekk: kl. 09:30 – 11:00
 • Teknisk: kl. 09:30 – 11:00
 • Førermøte: kl. 11:30 på «Startplaten»
 • Start: kl. 12:00.

KLASSER:

 • Klasse 1 – Standard biler
 • Klasse 2 – Modifiserte biler
 • Klasse 3 – Debutanter/Nybegynnere
 • Klasse 5 – Junior/ledsager klasse (Øvelseskjøring)

Vi håper at så mange som mulig vil være med å prøve ut sine egne og bilens begrensninger. Her er det mulighet til å lære noe, og bli en bedre sjåfør. Bli med og kjør, eller støtt opp og vær med som heiagjeng. Innbyrdes konkurranse er jo også bare sunt og artig.

Etter løpet blir det premieutdeling. Premier i dag er bl.a. gavekort til lokale butikker m.m.

Avisa-Hordaland har publisert denne artikkelen:

Link: http://www.avisa-hordaland.no/nyhende/voss/opnar-opp-nafbanen-for-ungdommane

«I Autoslalom skal man kjøre en oppsatt løype med fartsreduserende hinder. Banen settes opp med kjegler til forskjellige kombinasjoner, som er plassert i henhold til autoslalom-reglementet. Kjøringen går på tid, og man får 2 sekunder i tillegg for hver kjegle man berører. Det kjøres 3 omganger, der den dårligste tiden strykes.»

For å delta trenger man gyldig førerkort, og disponere en bil som er godkjent og registrert (NB: Ikke prøveskilt). Det er også anledning til å øvelseskjøre, etter vanlige øvelseskjørings-regler. Dersom man ikke eier bilen selv, må man ha bileiers skriftlige tillatelse for at man kan delta i løpet. Husk å medbringe førerkort ved oppmøte!

Link: Mer informasjon om klasser og regler kan du finner her.

Vel møtt!

———-

 

Det er stengt for kommentarer.