Autoslalom på Vålerbanen, lør 03.09.16

ScreenHunter_621 Sep. 06 22.15KNA Kongsvinger avholdt i samband med Studio G speed- day, KNA østlandscupens siste autoslalomløp i helgen, lørdag 03.09.16.

Løpet ble kjørt på Vålerbanen. I tillegg til løpet, var det bilutstilling og banekjøring. Mange bilforhandlere var innvitert og også L.A.R.S, Landsforreningen for Ryggmargsskadde.

Alt i alt en skikkelig godtepose for bilinteresserte.

Banen var våt i starten, men tørket opp i det gode været ut over dagen. Med ca. 50 deltagere ble det stor forskjell på forholdene fra første til siste mann, men slik er nå denne sporten.

Løypa var meget rask. Faktisk den raskeste noensinne her på Østlandet. Her måtte de fleste bruke 3.giret også.

I klasse 1 var det ingen tvil. KNA Drammens Ben Anderson har kjørt fort i hele år og nå har begynt å la kjeglene stå i fred også. Da blir det seier. KNA Drammens Lia har sveiset bil og nå er den betydelig stivere. Det resulterte i 2. plass. Geir Pelse fra KNA Telemark, som ikke har kjørt så mange løp i år, måtte ta til takke med 3.plass.

I klasse 2 sto det mellom John Roligheten og Egil Lundanes, som så mange ganger tidligere, men denne gangen dro KNA Telemarks John Roligheten det lengste strået og vant. Regjerende norgesmester i klassen, Egil Lundanes fra Ålesund ble nummer 2, og denne gangen ble Jan Petter Haugland nummer 3.

Klasse 3, klassen for de som har kjørt mindre enn 5 løp, var denne gang et vepsebol av dimensjoner. Jaguarer, Porscher, Corvetter, Golf Club Sport, BMW M3, splitter ny Impreza WRX STI, Tesla og mye annet snacks i skjønn forening. Mannen som viste oss at det er forskjell på grom bil og grom sjåfør, var denne gangen Graham Ford som lånte Ben Andersons standard Ford Puma og vant. Meget imponerende! Kjetil Grøtterud i Porsche ble nr 2 og Thor Stenbråten i Corvette ble nummer 3.

I klasse 5, for veteranbiler, vant far Svein Ludvigsen i sin flotte Ford Cortina Mk1 med meget gode tider. På 2. plass kom sønnen Thomas S. Ludvigsen i sin Fiesta mk 2 med 54 hk. På 3.plass kom Per Otto Bergersen i sin Golf.

Alt i alt var det en meget godt fornøyd gjeng som dro hjem etter helgen, med gode minner og erfaringer.

Mr. Harr.

RESULTATER:

BILDER:

—————-

INVITASJONEN

KNA Kongsvinger inviterer til det femte løpet i Autoslalom, KNA Østlandscup 2016, lørdag 3. september 2016.

Stedet er Vålerbanen, Bamvegen 90, 2435 Braskereidfoss.

Løpet inngår i KNA Mesterskapene og KNA Østlandscup

Spørsmål om arrangementet, eller påmelding må sendes: post@knakongsvinger.no

NB. Egen klasse 5- Veteran eldre enn 85mod på dette løpet; Del dette med de aktuelle førerne. Husk påmeldingsfristen.

KNA Kongsvinger har åpen kiosk med salg av pølser, vaffel, kaffe og brus.