Autoslalom trening m.m. på Håsken, lørdag 4.11.17

22791605_868893376598589_7394125329289961940_oHentet fra fb-siden Drifting- og Autoslalåmtrening i Andebu. Offentlig · Arrangør: Mathias Tveten Eriksen

Detaljer
NMK Sandefjord ønsker å samle så mange som mulig til å komme opp på en liten treningsseanse på Håsken. Treningsbanen ligger vis-à-vis Go-kartbanen, med muligheter for å kjøre alt fra Autoslalom til Drifting.

Ta med deg bilen din, veiregistrert eller ikke, og kjør denne lørdagen. For de med uregistrerte eller ulisensierte biler kan det fåes kjøpt engangslisens for både sjåfør og bil av oss.

Priser for dagen;
300,- for kjøring – Obligatorisk
100,- for førerlisens – Obligatorisk
100,- for lisens på bil – Kun biler uten skilt

Vi fyrer grillene, så ta med grillmat!

NMK Sandefjord jobber i disse dager med å etablere og bygge en bane som man først og fremst kan benytte segæåå av til trening. Derfor er vi avhengig av oppmøte fra alle som ser på dette som en morsom mulighet til å ha en arene i nærområde hvor man lovlig kan presse bil og ferdigheter litt lenger. Vi har alle godkjenninger på plass til å kjøre alle klasser mellom Autoslalom, Rallycross og Drifting. I vinter vil vi etablere en «snøbane» slik at man kan ta med seg det man vil av bil, og ha det gøy på snøen! Her kan det også bli kjøpt lisenser for de som trenger det.

Men for å få til dette, håper vi på godt oppmøte!

Litt om de ulike kjørestilene
Det er mye forvirring rundt hva autoslalom og autoslalom trening egentlig er.
I autoslalom konkurranse er enkelt forklart, om å gjøre å kjøre fortest mulig rundt en teknisk og krevende løype, laget av kjegler e.l. Banen er forskjellig hver gang og noe av poenget er å fort lære seg en nye bane.
På en autoslalom trening derimot er det mye mere fritt fram til å gjøre som man vil. Hvis du syns autoslalom som sport høres interessant ut er det et fint sted å begynne, og siden banen her er lik hver gang er det også et fint sted å teste oppsett og oppgraderinger på bilen.
Hvis du er en fersk fører, eller har kjøpt deg ny bil er det en fin mulighet til å teste egne eller bilens grenser utover det som er forsvarlig og lovlig på veien. Om du bare har lyst til å gasse litt og ha det morro med bil er det også lov. Her er det åpent for alle som har lyst til å teste seg selv eller bilen sin på en trygg måte.

Drifting
Drifting er en motorsport der teknikken går ut på å få bakhjulene til å miste grepet mot underlaget, slik at bilen spinner gjennom svingene, samtidig som sjåføren kontrollerer denne bevegelsen (Sladding). Med andre ord kan det sies at Drifting er kontrollert sladding. Drifting er også den eneste motorsporten som er basert på dommere. Dommerene dømmer deg på vinkel, fart og røyk. På trening er det ingen dommere og man vil ikke bli dømt på kjøringen sin. Dette er kun for morro, og de som har lyst til å prøve seg litt frem med sladding i kontrollerte former er hjertelige velkommne for å prøve dette.

 

LINK TIL FACEBOOK ARRANGEMENT HER

Det er stengt for kommentarer.