Autoslalom i Spydeberg, lør 09.06.18

ostLørdag 9.6 arrangerte Østfold Motorsport sitt første autoslalomløp noensinne. Det gikk i Spydeberg sentrum i strålende solskinn.

23 deltagere stilte til start i denne utfordrende løypa, som tidvis bød på mye ratting.

I klasse 1 vant Ben Anderson på solid og jevn kjøring, her kom nok erfaringen til sin rett. Nummer 2 ble Robin Bekkestad, fra KNA Drammen.

Robin kjørte en knalltid i 2.omgang og dette ga han denne fine plasseringen. Nils Jacob Gulhaugen, også han fra KNA Drammen, fikk 3.plass, til tross for dagens nest raskeste tid i siste omgang. Dagens raskeste tid i klassen hadde Graham Ford i Puma, men han kjørte dessverre feil i de to første omgangene.

I klasse 2 var Stian Aarø raskest i 1.omgang etter bomgiring av Bjørnar Embre og kjegleberøring av Egil Lundanes. I andre omgang var Bjørnar tilbake i storform med dagen beste tid og Egil med nest beste. Bjørnar fortsatte 3 omgang overbevisende, men spørsmålet var om den lille Minien til Egil hadde noe ekstra på lur. Det så ut som det gikk skikkelig fort, men mot slutten hoppet en drivaksel av. Det ble nok en seier til Bjørnar Embre. Stian Aarø tok 2.plass i Lotus og Christian Embre tok 3.plass.

I klasse 3 var det kun 2 deltagere med. Her vant Lennart Ottesen i Mercedes. Nummer 2 ble Hans Christian Heireth i Polo. I klasse 4 vant Thomas Skaug Ludvigsen i Fiesta. Han hadde gode tider hele dagen, men måtte se at Jan Petter Haugland tok dagens beste tid i klassen med 6 hundredeler. Jan Petter tok 2.plass i sin Skoda. På 3.plass kom Axel Hoffart i Porsche 944. Han måtte også roe ned sin 2.runde, da bakluka spratt opp. I klasse 5 var Marius Midtmoen eneste deltager, men unggutten kjørte meget bra i sin Suzuki.

Østfold Motorsport gjennomførte sitt første autoslalomløp på en flott måte og vi håper det frister å arrangere igjen. Bilder Å. Lia og Jette Anholt.

INVITASJONEN:

Den 9. Juni arrangerer Østfold Motorsport Autoslalåm.

Stedet er ved Norsk Dekkimport, Lysenveien 2, 1820 Spydeberg.

Løpet inngår i Østlandscupen 2018 (Løp 4). Alle kan delta hvis de har en registrert bil. Flere førere kan kjøre samme bil. 16-åringer med bestått trafikalt grunnkurs kan delta med ledsager.

Det blir egen klasse for El-biler!

Møt opp i god tid.

Førermøtet starter kl. 1130, og løpet starter kl. 1200.

LINKER:

MER INFO:

Førstkommende lørdag er det igjen duket for billøp i bilsportbygda Spydeberg.
Autoslalåm er en veldig enkel form for billøp der alle kan delta med den bilen de har. Det gjelder å manøvrere bilen på riktig side, rundt og mellom kjegler på kortest mulig tid. Treffer man en kjegle slik at den kommer ut av posisjon, får man 2 sekunders tillegg. Man skal altså vise at man behersker fart kombinert med ferdighet.
Klassene det kan konkurreres i er:
Klasse 1 – Standardbiler
Klasse 2 – Modifiserte standardbiler og sportsbiler
Klasse 3 – Nybegynnere
Klasse 4 – Veteranbiler (eldre enn 30 år)
Klasse 5 – Junior / Ledsager
Klasse 6 – El-biler
Løpets tilleggsregler finner dere under arrangementet «Autoslalåm i Spydeberg.
Det kjøres 3 omganger, hvorav de to beste er tellende for sluttresultatet.
Autoslalåm har ikke vært utbredt på Østlandet tidligere. Det har for det meste vært kjørt på Vestlandet. Løpet i Spydeberg er det 4. løpet i Østlandscupen 2018.
Vi håper at mange lokale bilister vil delta (selv om de ikke kjører hele cupen). For ungdom som liker å kjøre bil er dette en ypperlig måte å se hva bilen og en selv er god for. Og tenk hvor artig det er å se en hel klasse med veteranbiler til start! Her bør blant annet Amcar-folket stille. (I Bergen f.eks. har Amcar sitt eget Autoslalåm på Eikås den 1. mai hvert år). Show og moro er populært for publikum.
Autoslalåm er også en fin måte å øvelseskjøre på. Er man over 16 år og har trafikalt grunnkurs, kan man delta med ledsager.
De som ikke har førerlisens utstedt av NBF, kan kjøpe engangslisens ved innsjekk, som starter kl. 08.00 lørdag morgen på plassen foran Norsk Dekkimport i Lyserenveien 2. Det er også her løpet skal kjøres.
Første bil starter kl. 12.00, og de to første omgangene kjøres fortløpende. Deretter blir det ½ times pause før 3. omgang kjøres.
Spydeberg Motorklubb vil selge brus, pølser, vaffel og kaffe på området hele dagen.

Løpsleder: Bjørn Johannessen, tlf.: 481 95 751
Leder Østfold Motorsport: Ivar Frode Andersen, tlf.:913 00 850