NORGESMESTERSKAP i Autoslalom 2018, 29.09.18

Norgesmestrene 2018 i klasse 1 og klasse 2 – Tore Korneliussen og Robert Aasmul

Lørdag 29.09.2018 ble NM i Autoslalom avholdt på Basserudåsen gokartbane i Kongsberg. KNA Drammen var arrangør.

Dette var også 7. og siste løp i Østlandscupen og også et vanlig autoslalomløp for de som stilte utenom NM.

44 deltagere stilte til start i høstregnet. Kaldt var det også.

Ben Anderson var første startende og da han kom seilende gjennom første sving sidelengs, ja da skjønte man at det var glatt.

Flere hadde snurringer og tilbud underveis i første runde. En som derimot trivdes god i forholdene var Tore Korneliussen i sin Fiesta.

Han kjørte inn til første omgangs raskeste tid uansett klasse. Han ledet kl1 suverent etter første omgang selv om han rev en kjegle. Geir Åge Lia var nummer 2.

I andre omgang hadde det sluttet å regne, men det var vått. Tidene krøp nedover, og også i denne omgangen var Tore Korneliussen i en helt egen klasse. Han var 4 sekunder raskere enn nestemann, som var Hans Aga.

I tredje omgang var banen helt tørr og da klinket Ben Anderson til med beste tid. Tore var ikke langt bak, 6 hundredeler, og også Graham Ford i sin Fiat gjorde det meget bra. Han var 2 tideler bak Ben.

Dette resulterte i at Tore Korneliussen vant med god margin på en bane han ikke hadde kjørt på tidligere og nå er norgesmester i klasse 1. Graham Ford kjørte inn til andreplass og Ben Anderson til tredje.

I klasse 2 hadde vi med 5 tidligere norgesmestere i tillegg til regjerende mester, Bjørnar Embre. Og Bjørnar var i støtet også i dag. Han satte en knalltid på vått, men Robert Aasmul i sin AMG A45 har firehjulstrekk og det var nok en fordel under disse forholdene. Han slo Bjørnar med 5 tideler i første omgang.

I andre omgang var forholdene våte, men det blåste godt, og dette gjorde at banen tørket fort opp. Vi så derfor store forskjeller i tidene fra første til siste startende i klassen.

De fem siste startende i klassen, satt også de fem beste tidene i omgangen. Harald Molvik kom seg ned på 2.00, men rev en kjegle. Bjørnar klarte 1.59.25, men tok en kjegle i målgården. Robert kjørte 1.59.23. Uten riv. Spenningen var uutholdelig.

Det var tørre forhold i tredje omgang og Christer Grønneberg åpnet med en kanontid 1.49.05. Den sto som bestetid helt til nest siste startende, Bjørnar, kom. Bjørnar ga alt og klinket til med 1.47.27. Nå var Bjørnar i sitt ess. Ingen hadde vel egentlig tro på at den tunge Mercedesen til Aasmul kunne henge med i det tempoet på tørt føre. Men Robert er en svært dyktig sjåfør, selv om han ikke har kjørt så mye de siste årene. Han klarte 1.48.56 og det holdt til å ta seieren og norgesmestertittelen i klasse 2 i 2018. 14 år etter han tok sin forrige tittel i samme klasse. Imponerende. Bjørnar Embre kjørte inn til andreplass og Christian Embre til tredjeplass.

I veteranklassen, kl 4, var Svein Ludvigsen best etter første omgang, men bare 3 hundredeler foran sin sønn Thomas. Thomas var raskest i ren kjøring, men hadde 2 riv. I andre omgang var veteranklassen så heldig at det hadde tørket opp på banen. Dette ga tider som nesten var vanskelige å tro på. Thomas kjørte på 1.59.24 og da må vi huske at bare noen biler før, hadde Bjørnar kjørt 1.59.25 og Robert 1.59.23 i klasse 2. Men så kom Ola Skei Bekken i en Porsche 944 med V8 og kjørte 1.56.59 og var dermed raskest av samtlige i andreomgang og det i en veteranklassen…..Ola kjørte godt i tredje omgang også, så han vant klassen. Svein Ludvigsen kjørte inn til andreplass og Thomas, som kjørte feil i siste omgang, klarte tredjeplass.

I klasse 1 utenom NM vant Lennart Ottesen i sin store Mercedes. Glenn Therkelsen kjørte inn til andreplass i Toyota Corolla og Stein Hardeng kjørte inn til tredjeplass i Peugeot 307.

I klasse 2 utenom NM vant Knut Sjølie i BMW Z4, Arne B Goderstad kjørte inn til andreplass i Lotus Elise og Jo Vidar Goderstad kjørte inn til tredjeplass i en BMW E 87.

KNA Drammen takker deltagere, publikum og ikke minst funksjonærer for et flott løp, til tross for ustabilt og kaldt vær.

Takk også til Jette Anholt for fine bilder.

RESULTATLISTE:
BILDER:
VIDEO:

——

 

INVITASJONEN:
ScreenHunter_1344 Aug. 27 17.35KNA Drammen inviterer til Norgesmesterskap i Autoslalom, lørdag 29.09.18 på Basserudåsen Motorsenter.

Portene åpner kl. 07:30.

Løpet teller som NM, men er delt slik at dem som ønsker å ha løpet tellende i Østlandscupen også, må melde fra om det. Sjekk tilleggsreglene – link under.

Startkontigent er kr. 650,- for NM Deltakere, og kr. 500,- for øvrige deltakere, før 26.09.18. Påmelding etter denne dato, koster kr. 650,-.

TIDSSKJEMA:
  • Kl. 07:30 Sekretariat og teknisk kontroll åpner. Teknisk til 09.30. Teknisk tas før man henvender seg i sekretariatet.
  • Kl. 10:00 Førermøte og startliste publiseres
  • Kl. 10:30 Start 1. omg.
  • Kl. 12:00 Start 2. omg.
  • Kl. 14:00 Start 3. omg.
  • Kl. 16:00 Resultatliste og juryavgjørelser offentliggjøres på den offisielle oppslagstavlen ved sekretariatet.
  • Kl. 16:30 Premieutdeling for løpet og Østlandscupen utenfor sekreteriatet
  • Kl. 20:00 Bankett med premieutdeling for NM-klassene (Tidene kan bli justert)
LINKER:

Løpsledelsen treffes på tlf. 90142883 løpsdagen.

Velkommen