Autoslalom NORGESMESTERSKAPET, Haugesund, lør 03.09.22

NMK Haugaland og NAF av. Haugesund og Omegn arrangerte Norgesmesterskap i Autoslalom på Årabrot, lørdag 03.09.2022, i strålende solskinn.

Det var en ganske lang og forholdsvis åpen bane denne dagen, og man måtte virkelig ha memorert banen godt på forhånd for å klare å finne frem. De fleste klarte det, men noen slet med å finne veien.

Totalt var det 26 deltakere i de to NM klassene + en deltaker som debutant. De 26 deltakerne var fordelt ved 11 deltakere i klasse 1 og 15 deltakere i klasse 2.

NMK Haugaland og NAF Haugesund og omland samarbeidet om arrangementet som ble svært vellykket.

I strålende solskinn og full sommervarme stilte 26 deltakere til start i de to NM- klassene. Ganske snart skulle det vise seg at el-bilene trivdes godt på banen.

Jan Petter Haugland i kl1, standardbil, vant NM i 2022 i Peugeot e-208. Bensin og dieselbilene måtte pent finne seg i å legge seg på plassene bak. Nærmest var Håvard Ludvigsen i Audi A1, som tok 2.plass. På 3. plass kom Svein Ludvigsen også i Audi A1.

I klasse 2 viste hjemmefører Stian Aarskaug hvordan det skal gjøres. I sin Tesla modell 3 performance med over 500 hk fant han flyten og de raskeste sporene mellom kjeglene. John B. Roligheten måtte denne gang ta til takke med 2.plass i sin Porsche GT3. 3.plass i Mazda Mx 5 gikk til Kim Kartevold.

El- biler vant altså begge klasser i autoslalåm NM i 2022.

Vi gratulerer vinnerne!

RESULTATER:

BILDER:

VIDEO:

— —

INVITASJONEN:

NMK Haugaland, i samarbeid med NAF avd Haugesund og Omegn, har gleden av og invitere til Autoslalom NM 2022.

Vi har for anledningen satt opp en ny og lenger løype enn vi normalt bruker, så vi vil oppfordre alle til og møte tidlig  og gå gjennom løypa før start.

Løpet vil gjennomføres på Haugaland Motorsenter, Årabrot.

NM kjøres i klasse 1 og 2, men det vil også kjøres løp i klasse 3 og 6 (nybegynner og el bil).

Depot vil være åpent fredag 02.09 kl 18-23 og fra kl 07 på Lørdag 03.09. Det er plass i depot for bobil (strøm er tilgjengelig) og tilhengere for de som har behov for det.

Påmelding for NM deltagelse er 25.August. Etteranmeldelse er mulig inntil kl 09.30 på løpsdag for øvrige deltagere. Påmelding gjøres på mail: halvor.solbakken@gmail.com (evt i sekretariatet på løpsdagen). Det oppfordres sterkt til og møte opp i god tid.

LINKER:

Premieutdeling av NM titler vil skje på bankett på Quality Hotel Maritim.
Påmelding til bankett gjøres på samme mail.

Vi har fått tilbakemelding fra Quality Hotel Maritim at det skjer mye i Haugesund denne helgen og det er begrenset med ledige rom. Men de samarbeider med Hotel Thon Saga, som har ledig kapasitet (ca 5 min og gå mellom hotellene). Evt hotel overnatting bestilles av hver enkelt.

Vel møtt og Fair Race