Autoslalom på Eikås i Bergen, søn 25.08.13.

IMG_1616Søndag 25.08.13 arrangerte NAF Motorsport Bergen sitt 3. løp i Bergenscupen, og stedet var Eikås Motorsenter.

Det var kjempeflott vær denne dagen, og tørre og fine forhold for alle.

Gjengen fra Hemsedal hadde stilt mannsterke opp, selv om de måtte kjøre lang omvei grunnet stengingen av Gudvangentunnelen. Uansett, alt lå an til en fin dag.

Løpet denne dagen var litt spesielt, grunnet at det var gitt dispensasjon til arrangøren om å prøve en løype med maks 30 meter mellom kjeglene. I dag sier reglene at man skal maks ha 25 meter mellom dem, men det ligger inne forslag om regelendring til neste år. Vi forsøkte derfor dette i dette siste løpet i Bergenscupen.

I tillegg var det stemning for å kjøre flere omganger, men fremdeles skulle bare de 2 beste tidene telle. Dette var også en gest til langveisfarerne, der også Lundanes fra Ålesund og Aga fra Stord hadde møtt opp. Flott med trofaste deltakere!

Det var totalt 28 deltakere i dag, og alle fikk kjøre alle omgangene. Stort sett alle klarte å knipe ned rundetidene etterhvert som omgangene ble unnagjort.

I standardklassen var det lite å gjøre med Harald Molvik som vant med behagelige 1,29 sek.

I den modifiserte klassen var det en skikkelig fight om hundredelene, som i siste avgjørende omgang ble avgjort i Bjørnar Embre sin favør, 15 hundredeler foran undertegnede. På 3.plass kom Christer Grønneberg 69 hundredeler bak 2.plassen.

I debutantklassen var det 3 deltakere, og det var svært tett mellom de 3. Kun 94 hundredeler skilte dem. Det var Raymond Svardal, med sin flotte hvite M3, som tok seieren hjem.

Alt i alt ble det en veldig fin soldag med kjekke folk og med bil og motorsportinteresse. Det ble merkbart raskere løype med 30 meter mellom kjeglene, og med tanke på evt. regelendringer ble dette diskutert blant deltakerne. Man kom vel fram til at det ikke er noe i veien for å kunne ha 30 meter mellom kjeglene, men at man ikke trenger å ha slikt «overalt» på en bane. Autoslalom er tross alt et ferdighetsløp, og ikke et hastighetsløp. 30 meter kan brukes i tillegg til vanlige og mindre kombinasjoner. Men artig var det uansett!! 🙂

Vi gratulerer alle vinnerne, og takker for deltakelsen i Bergenscupen denne sesongen.

G.Hatland

RESULTATER:

BILDER:

VIDEO:

 

—–

Invitasjonen:

NAF Motorsport Bergen arrangerer sitt 3. løp for sesongen på Eikås motorsenter, søndag 25.08.13.

Påmelding og teknisk kontroll før kl. 12:00.

Teknisk kontroll: Kl. 10:30 til 12:00.

Sørg for å ta teknisk kontroll før påmelding.

Startkontigent: Kr. 150,- klasse 3: 100,-.

For dem som ikke har årslisens, kan engangslisens løses ved påmelding for kr. 150,-.

Førermøte holdes kl. 12:45 i start/målområde.

Start ca. kl. 13:00.

Skisse over banen vil bli oppslått senest 45 min før start.

VELKOMMEN!

Det er stengt for kommentarer.