SUPERFINALE Bergen, søndag 08.09.13

IMG_0066

Søndag 8. september 2013 avholdt NAF Bergen sin Superfinale for rutinerte førere, som en ekstra fin avslutning på sesongen.

Løpet ble godt avhjulpet med våre gode venner fra NAF Norhordland.

Det ble et spennende og underholdende løp, der vi kjørte totalt 4 omganger, og lot 3 av omgangene være tellende.

Det var opphold under hele løpet, men i starten var det litt sleipt og glatt på det våte føret. Etterhvert som banen tørket opp, ble det mer action, og bedre og bedre tider.

Vi hadde gitt dispensasjon til noen førere, som har vært med å kjøre Autoslalom i mange år. Kjekt at langveisfarere kommer til Bergen for å være med på moroa.

Banen ble satt opp på en utfordrende måte, slik at førerne virkelig måtte tenke seg om når de kjørte. Man gikk gjennom løypen flere ganger før start, for å memorere hvor man skulle kjøre, og når man skulle forandre vei. Vi fikk løypen til å gå gjennom startporten flere ganger, slik at man fikk splitt-tider underveis. Dette gjorde at publikum kunne se hvordan føreren lå an i forhold til sin egen tid. Spennende.

Rundene var lange, men ettersom man kjørte så rask man gjorde, ble det avgjort at man skulle kjøre 4 omganger, og la de 3 beste tidene gjelde som tellende resultat. Dette var en variant, som gjør at man ikke kan satse alt i flere omganger, uten å tenke på at man kanskje må ta med seg en berøring eller to (eller fem) med i det tellende resultatet. Banen gjorde det som var meningen, at man skulle få en utfordrende dag med kjøring, og deltakerne ga også mange positive komplimenter slik banen var satt opp. Det lover bra, og vi retter en takk til dem som etter mye tankevirksomhet fikk satt banen slik den ble.

Vår suverene Speaker Terje Villanger gjorde nok en gang en kjempejobb, der han høyt over bakken hadde full oversikt. I sekretæriatet hadde også Janicke full kontroll. Det er intet problem å arrangere løp når man har så gode og flinke medspillere.

I Standardklassen hadde vi 5 deltakere, og det var bra guff på bilene. Som ellers i år var det Harald Molvik som regjerte her, og kjørte meget bra i sin Fiesta. Han blir den man må slå i NM som kommer om 2 uker. Geir «Pelse» Svalbjørg fra Telemark, var den som var nærmest i sin Fiesta, men lå litt etter hele veien, og måtte også ta med seg en berøring i det tellende resultatet. Tore Korneliussen fikk også for mange berøringer, og havnet til slutt på tredjeplass.

I Modifisert klasse var det 12 ivrige deltakere, i sine BMW’er. Kun Egil Lundanes fra Ålesund klarte å tukte BMW’ene i sin Mini, som han forøvrig måtte kjøre med defekt clutch. Han ble skubbet igang, og kom seg ut i løypa, og fikk bilen i 2.gir. Der ble han til han var i mål. Han kjørte gode tidere i alle omgangene, og tok seieren med 43 hundredeler foran Bjørnar Embre fra Hemsedal. Begge hadde en berøring med i det tellende resultatet. Undertegnede klarte å kapre tredjeplassen med Warsteiner-draugen, og jeg er veldig fornøyd med det resultatet.

Som premier i Superfinalen fulgte vi opp med samme type premier som i fjor. I tillegg til pokaler til 1/3 dels deltakere, fikk også vinnerne gavekort til neste års Bergenscup, ved at vinneren fikk 3 stk. gratis løp i Bergenscupen, andremann fikk 2 stk. gratis løp, og tredjemann fikk 1. stk. gratis løp. I tillegg ble det delt ut et gavekort på 1 stk. gratis løp til den som kom høyest på listen, med flest berøringer. Dette gikk til Christer Grønneberg. Vi gratulerer alle vinnerne!

Vil igjen takke alle som var med å bidro til at arrangementet ble så bra som det ble.

Viser ellers til bilder og video fra dagens happening. Vi møtes til ny superfinale i 2014.

Mvh. Geir H

RESULTATER

BILDER

VIDEO

 

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

 

Innbydelse

SF13

NAF Motorsport Bergen ønsker også i år og tilby trofaste deltakere å få kjøre et løp, som er litt utenom det vanlige.

Vi inviterer derfor til «Industriløp» på ICA sitt uteområde på Lønningsflaten 22, 5258 Blomsterdalen.

Se kart over området her: KART

KRITERIER FOR Å DELTA:

Løpet vil bli utfordrende, og det stilles derfor krav til deltakerne.

Deltakerne må ha deltatt i 2 løp fra før i Bergens Cupen 2013 for å kunne delta – MEN det er mulig å sende en kort søknad om dispensasjon. For deltakere som har vært med i mange år tidligere, vil det nok bli gitt dispensasjon.

Så hvis du ønsker å delta selv om du ikke har vært med i 2 løp i Bergenscupen, send da en kort søknad til post@autoslalom.no

Løpet er et selvstendig løp, og altså ikke en del av Øst/Vest Cup eller andre cuper.

Det deltas kun i 2 klasser; Klasse 1 og 2.

oversiktsbilde

OPPMØTE:

Påmelding og teknisk kontroll før kl. 12:00.

Teknisk kontroll: Kl. 10:30 til 12:00

Sørg for å ta teknisk kontroll før påmelding.

Startkontigent: Kr. 150,-.

For dem som ikke har årslisens, kan engangslisens løses ved påmelding for kr. 150,-.

Førermøte holdes kl. 12:45 i start/målområde.

Start ca. kl. 13:00

Skisse over banen vil bli oppslått senest 45 min før start.

Spørsmål om arrangementet kan rettes til post@autoslalom.no

Velkommen!

 

 

Det er stengt for kommentarer.