Norgesmesterskapet i Autoslalom, lør 21.09.13

nmlogo13

Årests NM i Autoslalom ble arrangert av NAF Motorsport Hallingdal på Fuglehaugen Motorsenter på Gol, lørdag 21. september 2013.

Det ble kjørt klasse 1 og 2 i NM sammenheng, men løpet var også et kombinert løp som 3. løpet i Hallingdalscupen.

Stemningen var god selv om det var kaldt i lufta og et litt usikkert vær. I klasse 1, standard var Geir Pelse i Ford Fiesta regjerende mester, og i klasse 2 for trimmede biler var Egil Lundanes i sin Mini regjerende mester. Ville de klare å forsvare sine titler?

1. RUNDE

Banen var nykostet og fin og løypa passe utfordrende. Standardklassen var først ut. Kald asfalt, kalde dekk, frisk satsing og litt fin sand bidro til at første startende snurret i første sving, men dette var også eneste snurringen i løpet. I første runde skilte Harald Molvik og Tore Korneliussen seg ut med de klart beste tidene. Molvik hadde 1,16,37 og Korneliussen 1,17,03. Begge kjører Fiesta Sport fra starten av 2000-tallet. IMG_0346Det er disse bilene som har dominert klassen i flere år. Hans Aga fulgte på 3. plass i sin helt nyinnkjøpte Fiesta av nyere årgang på 1,20,15. Regjerende mester kjørte feil og fikk allerede her stort press på seg til å klare to knallrunder senere.

I klasse 2 stilte det flest BMWer av typen E30, men også Lotus Exige, Opel Speedster, Mini og Opel Ascona deltok. Geir Hatland tok teten etter første runde, noe overraskende da han har en en helt nyinnkjøpt bil som ikke er helt utsortert. Han hadde dessuten store problemer kvelden i forveien med både vannlekasje og oljelekkasje, men Geir er nå Geir og de som har sett denne karen ute på banen vet at han kan ratte bil. Han har tross alt vært norgesmester i klasse 1 mange ganger tidligere. Tiden ble 1,11,72. På andre plass fulgte Bjørnar Embre fra arrangørklubben med 1,11,97 og på tredje fulgte Christer Grønneberg med 1,12,91. Alle tre for øvrig i BMW E30. Regjerende mester, Lundanes, lå på 4. plass så langt med 1,13,00.

2. RUNDE

I klasse 1 var det nok en gang Molvik og Korneliussen som var klart raskest. Begge hadde kommet ned på tider på 1,15. Pelse gjorde et feil dekkvalg, men klarte likevel en tredje beste tid, men tiden var såpass langt bak de beste at sjansene for å forsvare NM-tittelen nå var borte. Sammenlagt etter 2 runder var stillingen uforandret; 1. Molvik, 2. Korneliussen og 3. Aga.

I klasse 2 var nok en gang Geir Hatland raskest. Han forbedret tiden sin med 23 hundredeler og var nå nede på 1,11,49. Bjørnar Embre forbedret også tiden sin og kom ned på 1,11,81. IMG_0480Christer Grønneberg hadde 3. beste tid på 1,12,33, men tok en kjegle med seg på veien og vips så ramlet han ned til 7. plass sammenlagt etter 2. runde.

Etter 2. runde var nå stillingen; 1. Hatland, 2. B. Embre og 3. Lundanes. Verdt å nevne er også at fra 5. plass till 10. plass skilte det nå 38 hundredeler sammenlagt!

3. RUNDE

I tredje runde kjørte man etter «Gundermetoden» og den som lå dårligst an fikk starte. Et lurt trekk for å bevare spenningen til siste slutt. Siden Pelse hadde en feilkjøring fikk han starte runden. Han kjørte ned tiden sin ytterligere og klarte dermed en tredjetid i omgangen. Korneliussen forbedret ikke tiden sin fra 2. runde, men hadde likevel nest raskest omgangstid. Molvik startet sist og klinket til med tiden 1,14,92. En meget god tid i en standardbil og klart beste tid i klassen i dag. Da ble det derfor Molvik som ble ny Norgesmester med Korneliussen på andreplass og Pelse på tredjeplass.

I klasse 2 var det hele 22 deltagere og spenningen var stor da mange lå tett. Her kunne man klatre eller ramle i tabellen avhengig av siste runde. IMG_0683En som klatret solid var Ove Sivertsen i sin Lotus Exige. Han slo til med dagens nest raskeste tid på 1,11,17 og kjørte seg opp fra 13.plass til 7.plass totalt. Lundanes forbedret seg, men ikke nok da tidene krøp bra nedover i denne runden. Han klarte 1,12,19 noe som bare var 6.tid i runden. Dermed ble det 4.plass i NM for Lundanes i år. Kim Kleveland kjørte jevnt fort og uten riv og sikret på denne måten en 5.tid i omgangen med 1,11,98 og 3.plass i NM. Christer Grønneberg hadde 1,11,96 i siste omgang og klarte da 5.plass totalt.

Spenningen var stor før nest siste startende, Bjørnar Embre. Denne karen er kjent for sine raske 3.runder. Denne gangen var ikke noe unntak og Embre klinket til med 1,10,99. En kanontid! Presset ble nå lagt på siste startende, Geir Hatland. Hatland dro ut fra start, men hva skjer, han får ikke bilen i 2.gear. Det slites og bendes før bilen går i gir og horna vokser ut. Hatland gir alt, men tapt tid er ikke lett å kjøre inn. Han klarer likevel en tredjetid i omgangen med 1,11,79. Hatland hadde ikke den beste helgen og tapte gullet i siste runde. Det ble sølv.IMG_0817

Bjørnar Embre var blid som ei sol og fornøyd med å ta sitt første NM-gull.

Bankett med festmiddag og godt gjennomført premieutdeling ble holdt på Golsfjell Fjellstue. Her var det god stemning til langt ut i de små timer. Innslag med mer eller mindre planlagte hallingkast i lysekronene ble satt stor pris på, og med en nattlig runde i utendørs-stampen, ble også musklene myknet opp igjen.

Vi gratulerer de nybakte Norgesmestrene, og takker arrangøren for et flott gjennomført NM.

Onkel Lia.

RESULTATER:

BILDER:

—————————

INVITASJONEN:

NAF Motorsport Hallingdal arrangerer NM i Autoslalom på Fuglehaugen Motorsenter på Gol/Hemsedal, lørdag 21. september 2013.
Se kart her

Det kjøres kl. 1 og kl. 2 i NM.

Løpet  teller også som 3. løp i Hallingdalscup 2013 hvis man ønsker det. Her kjøres som vanlig kl. 1 , kl. 2 og kl. 3.

Påmeldingsavgift til NM er kr 550,-. Evt. engangslisens kommer i tillegg.