Autoslalom Dobbeltløp, Eikås Bergen, søndag 23.04.17

2017-04-23 13.52.50Sesongstart på Vestlandet! Endelig hadde dagen kommet da Hordaland Motorsport skulle arrangere sitt første løp. Faktisk skulle den ny-oppstartede klubben arrangere to løp på denne historiske dagen.

Vekkerklokken sto på ringing så altfor tidlig på denne våryre søndagen, men opp måtte man. I dag skulle det kjøres! Opp av senga, for så å trekke fra gardinene….Whaaat! Snø ute!! DET var ikke med i planene!

Heldigvis var det noenlunde bar vegbane, slik at gateslicksene i alle fall kunne kjøres på til banen.

Vel framme var arrangørene i full vigør, og de fleste kjente ansiktene var tilstede, klar for å innvie sesongen.

Først ut var løpet som inngikk i Nordhordlandscupen. Her var det varierende feste for deltakerne. Det begynte med vått føre, men tørket litt opp utover, og solen var også fremme for en stakket stund…..før det begynte å snø! Det la seg heldigvis ikke på bakken, men vått var det. 2017-04-23 10.49.56

Det var godt oppmøte, med hele 32 deltakere, inklusiv langveisfarerne fra Hemsedal, Ålesund og Stord.

De fleste deltakerne hadde kjørt før, men det var kjekt å se at også noen helt nye var møtt opp for å kjøre, og de forbedret tidene sine kraftig utover dagen. At det også kom litt utradisjonelle biler, som Pontiac Firebird, Chevrolet Corvette og ikke minst en Astro-Van, gjorde at noen og enhver fikk øynene opp og fulgte med – ville varebilen velte, mon tro??

At også gamle ringrever møtte opp for å polere bort litt rattrust var også veldig kjekt. Janke hadde med seg en kruttønne av en Mini, men festet mot underlaget var litt vanskelig å hanskes med på det våte føret. Vi satser på å få se bilen igjen på tørt føre utover i sesongen.

2017-04-23 14.39.06

Det andre løpet, som inngikk i Bergenscupen, var jevnt over et VÅTT løp, der det sipet ned hele løpet. Utfordrende for de fleste å kjøre på vått, men også dette gir god trening til bilbehandling.

Deltakerne som inntok de gjeveste plassene i klasse 1 og 2 var stort sett de samme erfarne førerne; Harald Molvik tok klasse 1, og Bjørnar Embre tok klasse 2. Ikke lett å gjøre noe med disse karene.

I klasse 3 var det Are Reppe Johansen som tok det hele hjem, og i klasse 5 for juniorer var det Frede Warolin og Johnny Arstein, som byttet på de øverste plassene. God fighting her! For oss andre, skal man tenke på at det viktigste er jo ikke å vinne, men å delta…..sies det….

Uansett et vel gjennomført arrangement, og man må virkelig gi en stor honnør til funksjonærene i dag, som til tider frøs fast ute på banen. Våte og kalde holdt de ut for at vi skulle få kjøre billøp. Stooor respekt til den gjengen!!

Takk for denne gangen, og vi satser på tørt føre til neste løpsdag i Bergen, som er søndag 11. juni, med nytt dobbeltløp på Eikås. Husk også å sjekke terminlisten jevnlig, for å se om det er løp i nærheten av deg, eller du vil ta deg en cruising til nærmeste løp! All trening er god trening innen Autoslalom!

Mvh. Geir.

Resultater:

Bilder:

Video:

 

——————

INVITASJONEN:2 (16)

Hordaland Motorsport har tatt opp stafettpinnen som arrangør for årets Autoslalomløp i Bergen, og inviterer herved til dobbeltløp på Eikås Motorsenter, søndag 23. april 2017. NC1 og BC1.

Begge løp er tellende i Øst/Vestcup 2017.

Startkontigent pr. løp: Kr. 300,- klasse 3: 150,-.

For dem som ikke har årslisens, kan engangslisens løses ved påmelding for kr. 150,-.

Viktige tider:

Påmelding og teknisk kontroll til løp 1 (Nordhordlands Cup) Kl. 0800-0845. (Løp 2 Bergenscupen ca 1100-1130).

Førermøte holdes kl. 0900 i start/målområde til løp 1 (Løp 2 ca. kl. 1145)

Start ca. kl. 0930 løp 1 (Løp 2 Bergenscupen vil starte når løp 1 er gjennomført, ca. kl. 12:00)

Også i år er det egen junior/ledsagerklasse – Klasse 5

Vi vil også ha KIOSK salg på arrangementet !!

Påmelding:

For å spare tid ved påmelding løpsdagen, kan du forhåndspåmelde deg HER – FORHÅNDSPÅMELDING

Har du andre spørsmål, send mail til post@hordalandmotorsport.no

PS: Gavekortene fra fjorårets Superfinale, er gjeldende i årets Bergens Cup !!

Velkommen!

LOGO 2017 small

Det er stengt for kommentarer.