KNA / NBF

Oslo Elbilslalom, Tryvann, søn 28.09.14

Vidar Gulliksen fra Eidsvoll kjørte svært friskt i sin Volkswagen e-up! Det holdt til andreplass. (Foto: Ståle Frydenlund)
Vidar Gulliksen fra Eidsvoll kjørte svært friskt i sin Volkswagen e-up! Det holdt til andreplass. (Foto: Ståle Frydenlund)

I samarbeid med KNA ble det arrangert autoslalom for EL-biler på Tryvann P-plass, søndag 28.09.14.

30 førere, i 13 ulike elbilmodeller, stilte på startstreken.

Modellvariasjonen i resultatlisten viser at dette er en åpen konkurranse. Det er ikke gitt om hverken stor, rask, liten eller smal er en fordel, men det er jo rimelig å anta at fører er viktigere enn bil.

Alle elbiler egner seg til dette. Elmotoren er perfekt for teknisk kjøring, med mye moment fra start og jevn effektkurve, enten det er en stor eller liten bil, sier Elbilforeningens arrangementsansvarlige, markedssjef Rune Hole.

Hans-Petter Holm ble sammenlagtvinner i konkurransen, og det til tross for at han befant seg i den tyngste klassen.

For både Elbilforeningen og samarbeidspartner/teknisk arrangør Kongelig Norsk Automobilklub (KNA) var arrangementet en viktig test. Målet er at elbilslalomen skal bli en årviss tradisjon.

30 startende denne gang var et greit tall, men vi ønsker selvsagt flere deltakere neste år. Vi vil gjerne ha tilbakemeldinger om hva folk synes om et slikt arrangement, og om de ønsker at det skal gjentas, sier Hole.

Under kan du lese resultatlistene både klassevis og sammenlagt.

Turgåere lot seg rive med

I etterkant kan vi fastslå at flere ting skilte seg ut ved søndagens historiske elbilslalom: Stillheten på plassen. Et billøp i umiddelbar nærhet av marka, i harmoni med turgåere, vindsus og skogens ro. Likevel spenning og tilstedeværelse ethvert billøp verdig. Riktignok ikke helt lydløst, også på grunn av en svært energisk speaker, som formidlet adrenalinet og gleden til publikum med en god dose kritisk humor de fleste kan kjenne seg igjen i.

– Selv turgåere lot seg rive med. Noen lot turen vente, og tok bølgen for arrangementet fra den gamle skøytebanens tribuner, sier Hole.

Elbilforeningen ønsker å rette en takk til Falck Veihjelp, Peugeot, BMW og Oslo Sommerpark for deres bidrag til arrangementet, også med flotte premier. 

Sist, men ikke minst, vil vi takke KNA for at de stilte opp med fullt banemannskap og god dugnadsånd.

Reportasje på BilNorge.no kan du lese her.

RESULTATER:

REPORTASJE FRA BILNORGE:

ScreenHunter_256 Sep. 30 13.38

————————–

 

INNBYDELSEN:

I samarbeid med KNA arrangeres det autoslalom for EL-biler på Tryvann P-plass, søndag 28.09.14 mellom kl. 1200 og 1700. Vi garanterer spennende utfordringer.

Alle som disponerer EL-bil kan delta, du trenger ikke hjelm, kjøredress eller annet utstyr for å delta.

Meld deg på raskt, så koster det intet! Ved oppmøte koster påmelding kr. 100,-.

Her kan du utfordre deg selv og EL-bilen.

Under Oslo Elbilslalom søndag 28. september blir elbil og motorsport ett. Melder du deg på tidlig, koster deltagelsen ingenting. Arrangementet finner sted på Tryvann p-plass mellom klokken 12 og 17, like ved Tryvannstårnet, og vi garanterer spennende utfordringer.

Vi inviterer alle som disponerer en elbil til å delta, og arrangementet er selvsagt for folk i alle aldre. Du trenger ikke å ha noen som helst erfaring med billøp og motorsport, sier markedssjef Rune Hole i Norsk Elbilforening.

Du trenger heller ikke hjelm, kjøredress og annet utstyr for å kunne delta.
– Det eneste du trenger en elbil i godkjent stand, uten løse gjenstander liggende i kupeen. Vi fikser eventuell oppbevaring av bagasje på stedet, sier Hole.

Arrangementet er kategorisert som autoslalom. Dette er et ferdighetsløp med utfordringer som i racing, men uten langstrekker med høy toppfart.

Dagen gir gode muligheter for å teste både elbil og kjøreferdigheter i meget trygge rammer. Vi står også for engangslisens og forsikring for alle deltakerne, sier Hole.

Elbilforeningen arrangerer autoslalomen i samarbeid med Kongelig Norsk Automobilforbund (KNA).
– KNA er ledende på motorsport i Norge, og vil sikre at det løpstekniske opplegget er i orden. I tillegg vil Falck Redning være tilstede med bergingsbil og personell, så om noen får tekniske problemer, er hjelpen på plass umiddelbart, sier Hole.

Vi vil ha egne klasser for ulike modeller. Det vil også bli egne debutant- og ekspertklasser. Har du prøvd autoslalom før, regner vi deg som ekspert, sier Hole.

Husk: Forhåndspåmelding innen mandag 22. september gir gratis deltagelse (send e-post til indre@elbil.no). Påmelding direkte på Tryvann koster 100 kroner, som må betales kontant.

Trykk her for å komme til artikkelen hos Norsk Elbilforening

Søndag 28. september arrangerer vi, i samarbeid med KNA, autoslalom for elbiler på Tryvann. Alle er invitert! (Foto: Ståle Frydenlund)

logoo