Autoslalom Varna Kart Ring, søndag 28.06.20


KNA Varna arrangerte for andre gang løp på Varna Kart Ring søndag 28.06, som også var andre løp i Østlandscupen.

Det ble en dag med været ikke helt med oss, men løp ble det, og hvilket løp det ble.

Før løp hadde vi rekordpåmelding med 57 deltakere og flere nye deltakere vi ikke hadde sett før.

Vi hadde en liten oppvarming for deltakerne på lørdag der halvparten av deltakerne møtte opp og fikk testet treningsløypen vi hadde fra tidligere.

Det ble en helt ny variant av løype for løpet, med bruk av gjennomgang, der halve banen ble kjørt i motsatt kjøreretning. Løypen hadde flere tekniske og raske partier som alle deltakerne fikk utfordre seg på.
Løpsdagen startet veldig regnfull og ganske vått hele 1. omgang, men lettet utover mot 2. omgang og ble tørrere.

Men midt i 3. omgang fikk vi som beskrevet av Geir Åge, monsunregn, som ble en liten ufrivillig pause, men vi fikk startet igjen og alle fikk kjørt. Heldigvis fikk de aller fleste kjørt i likt værforhold klassevis.

I klasse 1 var det Robin Bekkestad som akkurat hadde fått bilen ferdig med motorbytte rett etter å vært uheldig med bilen på første treningen i år. Det resulterte til seier i første løp i år for han, med Geir Åge Lia og Nils Jakob Gulhaugen tett på pallen med Robin.

Med 20 startende i klasse 2 kan man si det var hard konkurranse for alle i den klassen. Embre gutta hadde jobbet helt til sent på lørdags kveld med E30n, men dessverre var ikke bilen helt i orden og ble ikke med ned, så de måtte kjøre to andre E30, godt det er nok av de på startlista. John Roligheten var tilbake etter å vunnet i fjorårets løp, og klarte igjen å ta seieren her igjen. Egil Lundanes med Minien har virkelig fått fart i år og kjørte seg til 2. plass. Ola Bekken endte på 3. plass, men med dagens raskeste rundetid, dersom man ser bort i fra rivet.

Nybegynner klassen var det ingen som kunne slå Martin Ellegård på vått, han kjørte til en 6. beste tid av alle i første omgang, og det holdt til seier. Det var mye tette tider i klasse 3, men var til slutt Algeir Thunshelle og Frode Hanssen som endte med de siste pallplassene.

Svein Ludvigsen kjørte vanvittig fort på vått, men dessverre ble det et riv som kostet seieren. 4 tideler skilte det på totaltiden til første plass. Aleksander Pettersen klarte en 2. beste tid av alle i 2. omgang med sin nybygde Corsa, men på vått så holdt det ikke, men 2. omgang berget seieren. Thore André Simonsen tok turen over fjorden og klarte 3. plass i veteranklassen med sin E30.

I klasse 5 var nok dagens mest uheldige deltakeren Johannes som hadde gledet seg veldig til å kjøre, men når far skulle kjøre sin første runde i klasse 3, så ble det tekniske problemer som stoppet løpet for begge. Vi så på tidligere trening at Johannes kunne kjøre, og vil nok se han igjen i klasse 5 før året er omme. For Mathias Hjelbak ble det første løp med far sin MX-5 og det virket som var en bil han trivdes i. Mathias kjørte 3 sekunder raskere enn far i 2. omgang, og regner med vi kommer til å se enda raskere tider fra han videre.

Vi takker for alle besøkende og deltakerne, samt en stor takk til de som stilte opp som funksjonærer under dagen. Nå gjør vi oss klar for NM i august og håper å se alle igjen da.

-Aleksander Pettersen

RESULTATER:

BILDER:

VIDEO:

 

————— –

 

INVITASJONEN:

Vi gjentar suksessen fra i fjor og arrangerer autoslalåmløp igjen hos KNA Varna. I tillegg til dette løpet vil Norgesmesterskapet også bli arrangert her hos oss i slutten av august.

Varna Kart Ring er en av Norges beste gokartanlegg som ligger i Våler i Østfold, der banen ble bygd om i 2016 med over- og undergang i form av bro som gjør dette til svært spennende bane.

Dette gjør at dette kommer til å bli et autoslalåmløp utenom det vanlige.

TILLEGGSREGLER

PÅMELDINGSSKJEMA

Alle kan delta hvis de har en registrert bil. Flere førere kan kjøre samme bil. 16-åringer med bestått trafikalt grunnkurs kan delta med ledsager. Har du alltid hatt lyst til å prøve å kjøre et billøp, da er autoslalåm helt perfekt for å starte, du kan stille opp i din vanlige bruksbil og ha det gøy.

Det blir ett annerledes arrangement i år, pga. dagens situasjon, så er arrangementet stengt for publikum, men hver deltaker har mulighet til å ha med opptil 3 personer med seg.

Etter retningslinjer fra NBF er det ikke tillatt med førermøte nå, dermed er all info om hvordan løpet skal gå, skrevet i tilleggsreglene. Er det noe spørsmål, så er det bare å stille dette i arrangementet på Facebook.

Holdt deg oppdatert på arrangementet og følg med på Facebook.
https://www.facebook.com/events/1181842765491122/

I henhold til smittevernregler ber vi alle ta hensyn. Hold god avstand og følg anvisninger som blir gitt. IKKE kom om du har symptomer eller er i karantene.

Viktig! Hold deg oppdatert i forbindelse med Covid-19
https://bilsport.no/informasjon-og-retningslinjer-i-forbindelse-med-covid-19/

Velkommen

 

Det er stengt for kommentarer.