Autoslalom på Voss, lørdag 15.08.20


Det ble en kjempeflott dag på Voss i strålende solskinn, da NAF Voss og Omland, sammen med Hordaland Motorsport arrangerte årets første løp i Vest Cup her borte på Vestlandet.

Totalt var det 17 deltakere fordelt på 4 klasser. Vi hadde flest debutanter faktisk i dag, med 8 stk, og det var flere som ikke hadde kjørt Autoslalom før. Veldig kjekt å se at flere blir med og deltar!

I junior/ledsager klassen hadde vi 1 deltaker, som forbedret rundetidene sine med ca. 4 sekunder på hver omgang. Veldig bra!

Banen var variert og kupert. Den begynte med et langstrekk, og gikk inn i en venstresving med varierende friksjon, kan man si. Da måtte man kjempe med «galttkjørings-metall-plater» som gjorde at bilen understyrte. Så fikk man en slalomkombinasjon, før en 180 graders høyresving, som gjorde at farten var helt «i bånn». Her måtte man videre gutse på inn i en høyresving, før en skarp venstrekurve over på en glatt og smal tilførselsvei, til man kom til et «krøn». Her gikk vegen rett ned i en dump, og man kunne ikke se hvor veien gikk etter «krønet». Men vi visste jo at vegen gikk til høyre ned i dumpen. Opp fra dumpen, kom man også inn i varierende skarpe kurver, før man stupte inn i mål. Alt i alt en skikkelig artig løype, som gjorde at både motorsterke biler, og små litt mer motorsvake biler, kunne utfordres.

I den gjeveste klassen, klasse 2, var eliten på plass fra Hemsedal, og de to brødrene kjempet til siste slutt om topp plasseringen. Bilen var nypreppet med ny motor, som etter sigende skulle ha godt over 200 HK på bakhjulene. Det var bror Christian som kapret førsteplassen, foran en alltid blid Bjørnar (offisiell versjon). De andre i klassen kjempet duraberlig, og undertegnede klarte å ta 3 plassen med ny-ervervet Ford Fiasko ST150, foran langveisfarer og veteran Egil Lundanes, med sin gule boomerang Rapido Mini. Også de andre deltakerne i klassen, med Lotus, Cosworth og MR2 kjørte meget bra, men noen fikk litt for mange kjegler med på kjøpet på sine runder. Ser de nok igjen til neste gang!

I Debutantklassen, klasse 3, var det flere som aldri hadde kjørt Autoslalom før. En som imponerte var Sara Bell, som i starten ønsket å ha med en i bilen som «trygghets-ledsager». Men hun klarte seg veldig bra alene, og til tross for noen berøringer, tok hun 3.plassen her med 1 hundredel!!! Uten berøringer hadde hun faktisk tatt 2.plassen. Meget godt kjørt for å være første gang. Artige og flotte biler var det også i denne klassen, og tøft med Corvette på startstreken – grom lyd! Til topps i klassen gikk Øystein Hellesnes fra Hordaland Motorsport, med sin flotte Opel Kadett – en klassiker, og en bil som ligger nært til hjertet til «leiinga» i Hordaland MSP 🙂

Takk for en flott dag alle sammen, og en stor takk til funksjonærene, som vrimlet ute på banen.

Vi vil også rette en stor takk til NAF Voss og Omland, som hadde premier til alle deltakerne. Det var veldig kjekt å få premie!!!

Takk for denne gang.

Geir

RESULTATLISTE

BILDER:

VIDEO:

 

— — — —

INVITASJONEN:

I samarbeid mellom Hordaland Motorsport og NAF avd. Voss og Omland, blir det arrangert autoslalom løp på NAF øvingsbane Voss (Bjørkemoen), lørdag 15.08.20.

Løpet er tellende i årets Vest Cup. Vest Cup består av totalt 7 løp i år, der inntil 5 løp er tellende – se terminlisten.

Løpet blir arrangert i forhold til smittevernreglene, med de begrensninger det gir. Noen viktige moment å ta med seg da er blant annet:

 

  • Mest mulig forhåndspåmelding på elektronisk skjema – PÅMELDING HER
  • All betaling via Vipps
  • Avstandshensyn
  • Ingen kiosk – ta gjerne med egen mat, og hold den for deg selv
  • Øvelseskjørere må ha med egne biler òg ledsagere. Man kan her ikke regne med at «en eller annen som er ledig kan være ledsager – må altså ha med egen «fast» ledsager.
  • Ved teknisk kontroll er fører selv med kontrollør, og gjør «selvtester» etter anvisning fra kontrollør.
  • Møt opp tidlig for å få tid til å «komme på plass» med registrering og teknisk kontroll.
  • Begrens personer man har med seg til arrangementet.
  • Vi noterer navn og telefonnummer på dem som er tilstede på arrangementet – Ha kontroll og oversikt på «dine egne»!
  • Ta gjerne med egen håndsprit/Antibac.

Dette er noe av det vi må ta hensyn til, og vi henstiller til alle om å følge anvisningene, tenke smittevern og vise hensyn. 

Påmelding og teknisk kontroll fram til kl. 10:45, løpsstart kl. 12:00.

Pris for å delta er kr. 300,- for klassene 1, 2, 4 og 6.
Pris for å delta er kr. 150,- for klasse 3.
Pris for å delta er kr. 100,- for klasse 5.

For de som har årslisens minner vi om at denne ikke er gyldig uten at medlemskap i aktuell klubb er betalt. (Medlemskontingent til Hordaland Motorsport kan betales på stedet, på Vipps – les mer HER)

For dem som ikke har årslisens, kan engangslisens kjøpes ved oppmøte, og koster kr. 150,-

Vel møtt til gamle og nye autoslalom deltakere! Kom og prøv deg i ei spennande ferdigheitsløype på NAF bana. Hugs at det viktigaste er å delta, ikkje å få best tid!! Spørsmål ta kontakt med Terje Istad Tlf 99694664.

Vi gjentar og understreker at alle viser hensyn til hverandre i h.h.t. gjeldende smittevernsregler. Hold avstand og følg anvisninger. IKKE møt opp dersom du har symptomer eller er i karantene!

Viser ellers til NBF sine retningslinjer:

https://bilsport.no/informasjon-og-retningslinjer-i-forbindelse-med-covid-19/?fbclid=IwAR00YiZ6QDjmE09q2K_sGa9ZbZ2BR12lgQbHnn3jkw-3at9u2_pNGXwAKBs