Jubileumsløp RCC/KNA Varna 50 år, søn 27.06.21

Forsidebilde: Nikita Solenov
Årets andre løp hos KNA Varna var et 50 års jubileumsløp for klubben, søndag 27. juni på Varna Kart Ring.

Litt grått og overskyet vær satte ikke noe demper for en feiring av bilsport med et autoslalåmløp på Varna. Det var rekorddeltakelse, med 54 førere som stilte til start, og løypen var lang på over 1800m.


Elbilklassen var sterk og med ny rekorddeltakelse i klassen med 6 førere. Fortsatt tøff konkurranse mellom regjerende Norgesmester fra klasse 2, Jan Petter Haugland og flere ganger Norgesmester i gokart, Martin Ellegård.

Tredje plass gikk til Arnfinn Sundin med sin Tesla Model 3 Performance to helger på rad. Martin var uheldig og fikk et riv og feilkjøring i siste omgang som kostet seieren, som gikk velfortjent til Jan Petter.

Det var flere nybegynnere i dag som prøvde seg, og veldig gøy og se flere får interesse av autoslalåm, her er det flere førere som kommer til å kjøre videre. I toppen kjørte Herman Sagfossen seg til seier og med en tid som slo begge brødrene i klasse 2. Christian Kosacki som vant sist, kjørte fortsatt like bra, og tok en fin andre plass. Sist på pallen ble Simon Barane med sin Ford Focus RS, som fortsetter og tar bra med cuppoeng.

Vi hadde en oppvisningsklasse med biler fra Veteranbilsport, her var det to flotte eldre biler, en 1967 Ford Cortina og en 1966 Morgan +4. Hos Varna blir det kjørt årlig et veteranløp som heter NVK Varna, tidligere Gardemoen Memorial.

I klasse 4 fortsetter Thomas Ludvigsen med en seier til, og strekker ledelsen i cupen videre. Martin Sørlie fikk dessverre motortrøbbel og måtte bryte etter 1. omgang. Renathe von Gyllensten tok dermed en fin 2. plass med seg, og Patryk Glania tok siste pallplass.

Standardbilklassen fortsetter med bra deltakelse, denne gangen var det 13 stk i klassen.

Graham Ford og Robin Bekkestad kjempet hele dagen om seieren, men etter noen riv og fantastisk kjøring fra regjerende Norgesmester, så tok Graham nok en gang seier igjen og drar i ledelse i cupen. Henning Hjelbak tok en velfortjent første pallplass hos Varna på bursdagen sin.

I klasse 2 var den største klassen på løpet med 22 deltakere. I år er det svært jevnt i toppen med under 2 sekunder som skiller mellom de fire beste. Denne gangen klarte Ola Bekken endelig å kjøre helt feilfritt uten berøringer og tok seieren med 26 hundredeler foran Bjørnar Embre. Kim Kartevold var jevnest med 3 nesten identiske omgangstider(35 hundredeler fra beste til dårligste) som resulterte til en fin 3. plass, og delt første plass i cupen med Ola.

En stor takk til alle funksjonærer som stillte opp og var helt fantastiske, både utpå banen, i tårnet og alle andre steder rundt på området. Uten de hadde det ikke blitt et så fantastisk løp. Også en takk til alle som deltok og publikum, og vi håper og se alle sammen igjen til neste løp.

Neste løp er Høstfinalen, søndag 12. september på Varna Kart Ring. Dette blir et spektakulært finale for denne sesongen, med en enda lengre og utfordrende løype, der det kommer til å være de beste som kommer på topp. Finalen vil telle 50% mer poeng i cupen også, så her vil det blir masse action og se på.

Vi kjører treninger onsdager i oddetallsuker, alt blir lagt ut på Facebook. Følg oss på www.facebook.com/KNAVarna for mer informasjon.

– Aleksander Pettersen

RESULTATER:

BILDER:

VIDEO:

———- ———- ————-

 

 

INVITASJONEN:

KNA Varna ønsker velkommen til 50 års Jubileumsløp RCC/KNA Varna i Autoslalåm på Varna Kart Ring, søndag 27. juni, hvor vi skal feire bilsportens del av klubben med et autoslalåm løp.

Klubben ble startet 25. januar i 1971 som RCC Varna(Racing Car Club) og i dag er klubben kjent som KNA Varna. Jubileumsløpet er det 2. løpet i Varnacupen 2021.

Holdt deg oppdatert på arrangementet og følg med på Facebook: https://fb.me/e/2a8pmFi72

Alle kan delta hvis de har en registrert bil. Flere førere kan kjøre samme bil. 16-åringer med bestått trafikalt grunnkurs kan delta med ledsager. Har du alltid hatt lyst til å prøve å kjøre et billøp, da er autoslalåm helt perfekt for å starte, du kan stille opp i din vanlige bruksbil og ha det gøy.

Tilleggsregler

Last ned: Tilleggsregler Varna 27.06.2021

Elektronisk påmelding starter fra søndag 13. juni: https://forms.gle/csHFPQfPujfdK2yF8

Påmeldingsfrist er onsdag 23.06 kl. 23.59.

Det kjøres tre omganger på gokartbanen (kun asfalt) med samme løype. Dårligste omgang strykes. Løypelengden blir ca. 1200 m, varierende etter antall deltakere og værforhold.
Det konkurreres i følgende klasser:
Kl. 1 Standardbiler
Kl. 2 Modifisert std. og sportsbiler
Kl. 3 Nybegynner
Kl. 4 Veteranbiler 30 år +
Kl. 5 Debutant med ledsager
Kl. 6 Elbiler
Biler som skal delta må tilfredsstille kravene til gjeldende reglement for autoslalåm § 850, se bilsportboka.no.

Gjesteklasser*:
Kl. 7 Veteranbilsport t.o.m 1969
Kl. 8 Lisensierte biler

*Gjesteklasser kjøres etter egne reglement. Kjøres som et oppvisningsløp(forenklet konkurranseform) i grenen autoslalåm. Kjøreutstyr i henhold til gren må benyttes. Maks 20. stk, kun tillatt med årslisens.

Påmeldingsavg:
Kr. 400,- Klasse 1, 2, 4, 6, 7 og 8
Kr. 300,- Klasse 3
Kr. 200,- Klasse 5
Løpet krever gyldig førerlisens, enten helårs- eller engangslisens(200,- i tillegg), mer info finner man i tilleggsregler.
Påmeldingsavgift betales ved innsjekk på løpsdagen. Kun kort betaling.

Tidskjema:
8:30 Porten åpner
09:00-10:30 Innsjekk/Teknisk/Banebefaring
11:00 Løpstart
13:00 2. omgang
15:00 3. omgang
Tidskjema er kun foreløpig. Endringer av tidskjema kan skje i løpet av dagen.
Det kan bli opptil 20 minutters pause mellom omgangene. Speaker vil annonsere pause.
Kaféen er åpen under hele løpet med salg av mat og drikke.

Varnacupen 2021:
Vi har også den gleden til å invitere til en minicup hos oss med våre tre løp vi skal ha i 2021. Sesongen starter med Vårløpet 2. mai, deretter 50 års Jubileumsløpet for KNA/RCC Varna 27. juni.
Sesongen avsluttes med Høstfinalen 12. september som kommer til være et lengre løp enn de to andre og premieutdeling for cupen skjer etter Høstfinalen er utført.
Mer info: https://autoslalom.no/wp/wp-content/uploads/2021/04/Varnacupen2021.pdf

I henhold til smittevernregler ber vi alle ta hensyn. Hold god avstand og følg anvisninger som blir gitt, og husk munnbind. IKKE kom om du har symptomer eller er i karantene.
Viktig! Hold deg oppdatert i forbindelse med Covid-19 fra NBF:
https://bilsport.no/informasjon-og-retningslinjer-i-forbindelse-med-covid-19/