Autoslalom Høstfinale KNA Varna, Varna Kart Ring, 12.09.21

Siste løp i årets Varnacup arrangert av KNA Varna, var Høstfinale søndag 12. september på Varna Kart Ring. Det skulle være en skikkelig avslutning av cupen med et lengste løypen som har vært noen sinne på Varna.

Det var 42 spente deltakere som skulle gjennom en 2660 meter lang løype, der det var litt fuktig til å starte med, men tørket opp helt til andre omgang, og var helt tørt frem til klasse 2 skulle kjøre siste omgang.

Men det satte ikke noe stopper for kjøring, med en gjennomsnitts rundetid på 3:01,11, ble det hvertfall mye kjøring på deltakerne.

Vi kjørte med en startrekkefølge etter hvor det var hardest kamp i cupen, og dermed startet med klasse 4 med 4 deltakere. Martin Sørlie var uheldig på forrige løp med motorhavari, og stilte med nybygd motor. Men glemte seg bort og kjørte veldig kort løype i tredje omgang, men de to første omgangen holdt til en 3. plass. På 2. plass hadde vi Adrian Pettersen som fikk låne broren sin Opel Corsa, og kjørte raskeste rundetid i klassen, men et riv kostet seieren. Og serien gikk til Thomas Ludvigsen. I cupen endte 3. plass til Patryk Glania, 2. plass til Martin og 1. plass til Thomas.

Deretter var det klasse 3 som sto på tur, og her har vi hatt stor konkurranse mellom Christian Kosacki og Simon Barane hele år, begge med raske Forder. Denne gangen gikk seieren til Christian, og 2. plass til Simon. På 3. plass fant vi en ny deltaker, Thomas Drange Kristiansen, som lånte Minien til Graham Ford. I Cupen endte med 3. plass til Lauris Vecvagars, 2. plass til Simon og 1. plass til Christian.

Med en så lang og utfordrende løype så må vi være veldig imponert av de to som stilte i klasse 5, begge så ut som trivdes veldig godt og hadde det kjempegøy. På 2. plass kom Ted Aleksander Hunstad Aamodt som deler bil med faren i klasse 1, og seieren gikk til Eyolf Wilthil som har vist seg veldig rask på treningene både på Basserudåsen og Varna i år.

I klasse 1 var årets Norgesmester Graham Ford egentlig den som lå an til å ta lett seier i cupen, men feilkjøring i to omganger gjorde at 11. plass ikke var det han håpet på, men satt dermed raskeste rundetid i siste omgang. Dermed klarte Robin Bekkestad og ta seieren foran familien Ludvigsen knivet om resten av pallen. Det var Svein som var raskest av de to og dermed tok 2. plass og 3. plass gikk til Håvard. I cupen endte med 3. plass til Svein, 2. plass til Håvard og 1. plass til Robin.

Klasse 6 har bestått av hard fight mellom Jan Petter Haugland og Martin Ellegård i hele år. Og det var det også i finalen, det var kun et riv for Jan Petter som gjorde at Martin tok seieren. Tredje plass gikk til Knut Bekkedal med E-Golf. Det samme resultatet ble også i cupen.

Mye som skjedde i første omgang for klasse 2, Hans Aga tok en skikkelig 360 på langstrekka, flere fikk flere tilbud, og tredje omgang ble berørt av regn for klassen. Det var 18 startende i klassen. Svært jevnt i toppen, 4 førere innenfor 1 sekund etter en så lang løype med så forskjellige biler i 2. omgang, og Ben Anderson har fått god driv med Golfen og er veldig nærme. Kim Kartevold var uheldig med været, men klarte å berge 3. plass, Bjørnar Embre er fortsatt like stabil i år med sine 2. plasser, og denne gangen gikk seieren og raskeste runde til Aleksander Pettersen. I cupen endte med 3. plass til Aleksander, 2. plass til Kim og 1. plass til Bjørnar.

Dagen ble avsluttet med en svært bra konferanse med over 20 deltakere, der vi diskuterte fremtiden for autoslalåm.

Dette var siste løp i år på Varna Kart Ring, men vi satser på å toppe dette neste år med flere løp og fortsette med treninger som vi har gjort i år. KNA Varna ønsker å takke alle deltakerne som har vært med i år og håper vi sees igjen neste år også. En stor takk til alle funksjonærene som stiller alltid opp og gjør en fantastisk jobb. Uten disse hadde vi ikke hatt så fantastiske løp vi har hatt i år på Varna.

– Aleksander Pettersen

Resultater:

Bilder:

— —

INNBYDELSEN:
KNA Varna ønsker velkommen til Høstfinale i Autoslalåm på Varna Kart Ring, søndag 12. september.

Dette er siste løp i Varnacupen, og dette blir en skikkelig finale med en ekstra lang løype, samt 50% mer poeng i cupen. Åpent for publikum.

Alle kan delta hvis de har en registrert bil. Flere førere kan kjøre samme bil.

16-åringer med bestått trafikalt grunnkurs kan delta med ledsager. Har du alltid hatt lyst til å prøve å kjøre et billøp, da er autoslalåm helt perfekt for å starte, du kan stille opp i din vanlige bruksbil og ha det gøy.

Elektronisk påmelding åpner søndag 29.08. – Påmeldingsfrist er onsdag 08.09 kl. 23.59.

Det kjøres tre omganger på gokartbanen (kun asfalt) med samme løype. Dårligste omgang strykes. En utfordrende løype, lengden blir over 2400m, kan variere etter antall deltakere og værforhold. Det anbefales at man har kjørt trening/løp tidligere.