Autoslalom på Eikås, VC2, søndag 01.05.22


Det var klart for det andre løpet i VestCup i dag, søndag 01.05.22 på Eikås Motorsenter, i regi av Hordaland Motorsport.

Det var en nydelig dag i dag, med mye sol og behagelig temperatur. Ingen regn, og like forhold for alle.

Mange hadde tatt turen i dag, for å delta, og vi hadde totalt 39 deltakere.

I klasse 1 var det 4 deltakere, og det var Øystein Blom som var først ut i løypen. Øystein havnet til slutt på 2.plass, slått av Rune Vabø i sin Audi.

Klasse 2 hadde flesteparten av deltakerne med hele 16 stk, og her var det stor kniving om plassene. Hallstein Hjortland, som kjørte bra i fjor, måtte se seg slått i dag etter han tok en kjegle i andre omgangen. Det gjorde at Bjørn Werner Larsen kapret førsteplassen med 10 hundredeler på totaltiden. Nykommeren Mathias Kjøbstad ønsket ikke å starte sin karriere i debutantklassen, og slo likesågodt til med tredjeplassen i klasse 2 med sin Mercedes A klasse AMG. Meget godt innhopp i Autoslalomsporten. Vi gratulerer!

I modifisert klasse 2 Elite (for dem som har vunnet NM medaljer siste 10 år) var det også god kniving mellom deltakerne. Geir følte ikke at seieren var i boks etter 2 runder, da Bjørnar har en «lei» tendens til å kjøre noen helt sinnsyke 3.omganger. Men det holdt likevel til seier for Geir. Leif Arne har vært borte fra kjøring på en god stund, men fikk låne Nils Ove sin BMW, og når han ble litt vant til gassresponsen, så kom også tidene. Litt rattrust, men bra kjørt!

Debutantene var 10 deltakere, og klarte seg fint på banen. Fin kjøring uten for mange riv. Her er det bare å samle erfaring, så blir det nok forbedringer for de fleste etterhvert! Fint å se at vi hadde 3 kvinnelige sjåfører med i klassen, og ønsker velkommen enda fler! Vi gratulerer Rene Gunnarsen med seieren i sin Miata.

I ledsagerklassen for juniorer hadde vi 2 deltakere, og her var det Ørjan Flaterås som tok seieren med familiens GRomme Toyota Yaris! Vi gratulerer.

I EL bil klassen hadde vi 3 deltakere, og med hver sin Tesla model 3 Performance, var det Martin og Stian som kjempet om den gjeveste plasseringen. Stian ledet an, og fortsatte sin gode kjøring fra Voss, dagen før. Han fikk en god ledelse fra start, og skulle i 3.omgangen virkelig kjøre maks attack. Det gjorde at dekket vred seg av felgen, og høyre forhjul var da flatt. Behørig hjelp ble gitt, men det skulle ta tid å få luft i hjulet igjen. Vi avbrøt da løpet, da det kun var 1 deltaker igjen, og resultatlisten var allerede avgjort. Martin blir kompensert for avspist kjøring på neste løp 🙂

Vi takker alle for god deltakelse og innsats i dag, og håper alle fikk en fin dag på banen.

Vi ønsker velkommen til neste løp, søndag 12.juni 22

RESULTATER:

BILDER:

VIDEO:

— —

 

Invitasjonen:


Hordaland Motorsport inviterer til sesongens andre Vest Cup løp i autoslalom på Eikås Motorsenter, Bergen, søndag 01.05.22.

Løpet er tellende i årets Vest Cup.

Vest Cup består av totalt 5 løp i år, der inntil 4 løp er tellende – se terminlisten.

 

Vi er fortsatt i en Pandemi, så vi henstiller alle om å ta hensyn til hverandre.

  • Vi ønsker at flest mulig gjør påmeldingen på elektronisk skjema – PÅMELDING HER
  • All betaling via Vipps
  • Avstandshensyn
  • Ta gjerne med egen mat.
  • Øvelseskjørere må ha med egne biler òg ledsagere. Man kan her ikke regne med at «en eller annen som er ledig kan være ledsager – må altså ha med egen «fast» ledsager.
  • Følg anvisningene fra teknisk kontrollør ved teknisk kontroll.
  • Møt opp tidlig for å få tid til å «komme på plass» med registrering og teknisk kontroll.
  • Ta gjerne med egen håndsprit/Antibac.
  • IKKE møt opp dersom du har symptomer eller er i karantene!

Påmelding og teknisk kontroll fra ca. kl. 0900 og fram til kl. 10:45, løpsstart kl. 12:00.

Pris for å delta er kr. 300,- for klassene 1, 2, 2 Elite, 4 og 6.
Pris for å delta er kr. 150,- for klasse 3.
Pris for å delta er kr. 100,- for klasse 5.

For de som har årslisens minner vi om at denne ikke er gyldig uten at medlemskap i aktuell klubb er betalt. (Medlemskontingent til Hordaland Motorsport kan betales på stedet, på Vipps – les mer HER)

For dem som ikke har årslisens, kan engangslisens kjøpes ved oppmøte, og koster kr. 220,-

Vel møtt til gamle og nye autoslalom deltakere!

Viser ellers til NBF sine retningslinjer: HER