Autoslalom på Eikås, VC3, søndag 12.06.22


Hordaland Motorsport avholdt sitt tredje Vest Cup løp i autoslalom på Eikås Motorsenter, Bergen, søndag 12.06.22.

På vei mot Eikås kunne vi allerede se skyene på himmelen, som tydet på at det kunne komme til å bli et «wet race» i dag. Regnet kom selvfølgelig, og kort fortalt så regnet det mer eller mindre hele dagen.

Totalt var det 26 deltakere som stilte til start. I Standard klassen var det 6 deltakere, inkludert far og sønn Pettersen, som hadde tatt turen fra Østfold (KNA Varna), med sin forhjulsgnager Opel Astra. Bilen fungerte meget fra på glatten, og Aleksander tok seieren foran far Frank. Greit å kunne få med seg noen premier hjem, når man først er på langtur!

I klassen for modifiserte biler var det også duket for forhjulsgnager seier. Her slo Hans Aga til, og knuste konkurrentene. Man kunne tydelig se at han var fornøyd, og uttrykte tyyyydelig at han ønsket seg regn til kommende NM!

I klasse 2 Elite hadde Egil Lundanes tatt med seg en gammel «Catherham» traver, som han har fått på veien igjen. Han slet litt med grepet på glatten, og dro med seg litt for mange berøringer, som gjorde at han havnet på 4.plassen – men denne bilen kommer nok til å hevde seg veldig på tørt føre. I klassen var det Bjørnar Embre som tok seieren, foran broderen Christian.

Den største klassen var debutantklassen, med sine 8 deltakere. Det var nesten en ren merkesklasse med 6 Mazda MX5/Miata biler, og det var også en Mazda MX5 som tok seieren i klassen med god kjøring fra Justas.

I Veteranbilklassen, var det Nathalie Trodal som tok seieren med sin BMW E30.

Også EL bilene begynner nå å virkelig få opp dampen. I klasse 6 var det Stian Aarskaug fra NMK Haugaland som tok seieren med sin Tesla mod 3 performance. Selv med 5 berøringer med i tellende resultat, var rundetidene svært bra. Rundetiden var best av alle på banen, men det var det med de berøringene da. Uansett ble det seier i klassen, og det skal bli vanskelig å slå denne karen fremover hvis han fortsetter å kjøre slik, og redskapen holder.

Vi vil takke alle funksjonærene som holdt ut på banen under alle nedbørsstyrtene, og håper at dere er blitt tørre igjen! Takk til alle for en fin dag!

RESULTATER:

BILDER:

  • kommer

VIDEO:

 

— —

 

Invitasjonen:


Hordaland Motorsport inviterer til sesongens tredje Vest Cup løp i autoslalom på Eikås Motorsenter, Bergen, søndag 12.06.22.

Løpet er tellende i årets Vest Cup.

Vest Cup består av totalt 5 løp i år, der inntil 4 løp er tellende – se terminlisten.

Vi er fortsatt i en Pandemi, så vi henstiller alle om å ta hensyn til hverandre.

  • Vi ønsker at flest mulig gjør påmeldingen på elektronisk skjema – PÅMELDING HER
  • All betaling via Vipps
  • Avstandshensyn
  • Ta gjerne med egen mat.
  • Øvelseskjørere må ha med egne biler òg ledsagere. Man kan her ikke regne med at «en eller annen som er ledig kan være ledsager – må altså ha med egen «fast» ledsager.
  • Følg anvisningene fra teknisk kontrollør ved teknisk kontroll.
  • Møt opp tidlig for å få tid til å «komme på plass» med registrering og teknisk kontroll.
  • Ta gjerne med egen håndsprit/Antibac.
  • IKKE møt opp dersom du har symptomer eller er i karantene!

Påmelding og teknisk kontroll fra ca. kl. 0900 og fram til kl. 10:45, løpsstart kl. 12:00.

Pris for å delta er kr. 300,- for klassene 1, 2, 2 Elite, 4 og 6.
Pris for å delta er kr. 150,- for klasse 3 og 5.

For de som har årslisens minner vi om at denne ikke er gyldig uten at medlemskap i aktuell klubb er betalt. (Medlemskontingent til Hordaland Motorsport kan betales på stedet, på Vipps – les mer HER)

For dem som ikke har årslisens, kan engangslisens kjøpes ved oppmøte, og koster kr. 220,-

Vel møtt til gamle og nye autoslalom deltakere!

LINK: ONLINE RESULTATLISTE – Oppdateres fortløpende under løpet.

Viser ellers til NBF sine retningslinjer: HER