Autoslalom på Voss, VC4, Lørdag 13.08.22


Hordaland Motorsport og NAF avd. Voss og Omland, inviterte til sesongens fjerde Vest Cup løp i autoslalom på NAF øvingsbane Voss (Bjørkemoen 66, 5709 Voss), lørdag 13.08.22.

Det var en strålende solskinsdag, og det var tørt på banen. Imidlertid var det noen glatte partier på banen, men sånn må det jo nesten være på en glattkjøringsbane. Men det var tross alt litt artig med disse partiene, for da måtte man virkelig avpasse farten og justere seg inn underveis i løpet. Det er jo tross alt ferdighetskjøring vi bedriver.


Det ble også litt bedre feste underveis, og ingen var såpass langt ute i grusen, at det ble noen skader – men litt «utnyttelse» av banebredden ble det nok 😊

Totalt var det 22 startende, men hele 4 klasser hadde bare 1 deltaker – god sjans for premie da!

Det var kjekt å se at debutantklassen, klasse 3, ble såpass representert og hadde halvparten av alle startende. Her var det Justas som gikk av med seieren i sin Mazda MX-5, foran Kristian Gjøstein i en sprek og sjelden Nissan Sunny GTI-R. Kul bil som det ikke finnes så mange av. Tredje plassen gikk til Eirik Skogland, som med sin Toyota Yaris GR kjørte seg godt ned på tid underveis i løpet. Må også nevne at Håvard Time kjørte inn til en fjerde plass med sin flotte BMW 325i E30!

I klasse 2 var det 6 startende, og her var det Hallstein Hjortland, som i sin Lotus klatret helt til topps, foran Øystein Hellesnes i en sjelden fin Opel Kadett C. Thomas Fauskanger i sin Celica GT4 tok tredjeplassen.

Banen hadde noen gode strekk, som Stian Aarskaug utnyttet til sin fordel med sitt beist av en Tesla. Det er ingen som tar denne bilen i starten, så her får han et godt forsprang raskt. Han kjørte inn til dagens beste rundetid, «solo» i sin klasse 6. Godt kjørt med en så tung bil, og han kan bli farlig rask i NM.

Vi gratulerer alle vinnerne, og applauderer for alle de påmeldte deltakerne i dag. Funksjonærene på banen gjorde en utmerket jobb, og NAF stilte også med flotte premier til de mange som fikk premie – husk det folkens, at stiller man på Voss, har de som regel litt andre kule premier enn pokaler. Pokaler er også fint, men f.eks. et gavekort i Voss Vind, tror jeg mange hadde satt pris på 😀

Vi vil takke for et flott arrangement i flott vær!

Vi sees i Eikås i morgen?? 😀

NB: Hvis du nå fremover på løpene trenger Engangslisens, så må dere kjøpe det på NBF sine nettsider, og fremvise kvittering ved innsjekk. (Vi er tom for tidligere forhåndsbetalte innkjøpte lisenser).

LINKER:

RESULTATER:

BILDER:

 • kommer

VIDEO:

 • kommer

 

 

— —

INNBYDELSEN:


Hordaland Motorsport og NAF avd. Voss og Omland, inviterer til sesongens fjerde Vest Cup løp i autoslalom på NAF øvingsbane Voss (Bjørkemoen 66, 5709 Voss), lørdag 13.08.22.

Løpet er tellende i årets Vest Cup.

Vest Cup består av totalt 5 løp i år, der inntil 4 løp er tellende – se terminlisten.

Vi er fortsatt i en Pandemi, så vi henstiller alle om å ta hensyn til hverandre.

 • Vi ønsker at flest mulig gjør påmeldingen på elektronisk skjema – PÅMELDING HER
 • All betaling via Vipps
 • Avstandshensyn
 • Ta gjerne med egen mat.
 • Øvelseskjørere må ha med egne biler òg ledsagere. Man kan her ikke regne med at «en eller annen som er ledig kan være ledsager – må altså ha med egen «fast» ledsager.
 • Følg anvisningene fra teknisk kontrollør ved teknisk kontroll.
 • Møt opp tidlig for å få tid til å «komme på plass» med registrering og teknisk kontroll.
 • Ta gjerne med egen håndsprit/Antibac.
 • IKKE møt opp dersom du har symptomer eller er i karantene!

Påmelding og teknisk kontroll fra ca. kl. 09:00 og fram til kl. 10:45, løpsstart kl. 12:00.

Pris for å delta er kr. 300,- for klassene 1, 2, 2 Elite, 4 og 6.
Pris for å delta er kr. 150,- for klasse 3 og 5.

For de som har årslisens minner vi om at denne ikke er gyldig uten at medlemskap i aktuell klubb er betalt. (Medlemskontingent til Hordaland Motorsport kan betales på stedet, på Vipps – les mer HER)

For dem som ikke har årslisens, kan engangslisens kjøpes på nett eller ved oppmøte, og koster kr. 220,-

Vel møtt til gamle og nye autoslalom deltakere! Kom og prøv deg i en spennende ferdighetsløype på NAF banen.

Husk at det viktigste er å delta, ikke å få best tid!! Spørsmål, ta kontakt med Terje Istad Tlf: 99 69 46 64.

LINKER: