Autoslalom på Eikås, VC5, Søndag 14.08.22


Hordaland Motorsport arrangerte sesongens femte, og siste løp i VestCup autoslalom på Eikås Motorsenter, søndag 14.08.22.

«Som vanlig» var det en strålende dag i Bergen! Solen skinte hele dagen, så det var ideelt for banekjøring på Eikås.

Totalt var det 32 deltakere, og igjen var det debutantklassen som var dominerende med hele 17 deltakere! Meget bra oppmøte, og det var god stemning i hele gjengen.

I klasse 3 debutantklassen var det nok en gang Justas Liubomirskas som tok hjem seieren, så han har full pott denne helgen. På andre plass var det Nickolai Gunnarsen som klarte å komme seg foran Runar Wiese, som fikk med seg litt for mange kjegleberøringer til å ta førsteplassen i denne klassen. Kjekt å se at så mange nye førere prøver seg, og kjører bra i Autoslalom! Satser på at det blir revansj neste sesong for dem som ikke nådde helt opp i år. Regner med det i alle fall 🙂

I standard klasse 1 var det de tre «faste» deltakerne som alltid kjemper mot hverandre, og i dag var det Øystein Blom, som i sin Fiesta slo Tore og Dawid. Skal hilse fra en riiimelig fornøyd Blom!

I den modifisere klasse 2 var det 5 deltakere, og ringreven Harald Molvik hadde lånt seg Egil sin Catherham Super Sprint, og da var det lite man kunne gjøre med ham. Han vant suverent denne klassen med denne bilen, med hele 8,63 sekunder ned til andreplassen (!) For andreplassen var det full kniving mellom Hallstein Hjortland og Hans Aga. De fulgte hverandre tett, men da Hans pådro seg en berøring i tredje omgangen, var saken avgjort. Hallstein tok andreplassen.

I klasse 2Elite, for dem har pallplass i NM se siste 10 år, var det 3 deltakere, som alle hadde som intensjon om å vinne denne klassen. I sammenlagt VestCup er det spesielt Geir og Bjørnar som kjemper om sammenlagtseieren, og den som vant i dag, ville også vinne sammenlagt cupen. I dag var det Geir som trakk det lengste strået, og tok hjem seieren sammenlagt med hele 31 hundredeler!!, etter at både Geir og Bjørnar i hver sin omgang ble angrepet av en kjegle (Geir i hans andre runde, og Bjørnar i sin tredje). Imidlertid var det Egil som knuste begge med sin Catherham. Stor avstand til oss vanlige dødelige, med hele 5,82 sekunder (!), der han i tillegg fikk tredje omgangstid ødelagt av berøring.

Klasse 4 for veteranbiler, hadde kun en deltaker, og her kjørte Rene B. Gunnarsen inn til en god tid for denne klassen i sin Mazda Miata. Rene har kjørt litt autoslalom nå, og får bra fart på bilen etter hvert. Tiden hans hadde holdt til en første plass i debutantklassen!!. Veldig bra kjørt Rene!

Klasse 6 for elbiler hadde 3 deltakere, der alle kjørte Tesla Model 3. Tilbake i manesjen fikk Tor Eide prøvd seg med bilen sin, 10 år etter sin siste deltakelse i Autoslalom. Men han så ut til å stortrives i sin nye bil. Derimot kunne ingen kunne gjøre noe med Stian som kjørte som om han hadde stjålet bilen. Med overlegen tid i klassen, vant han i dag, og hele cupen sammenlagt. Men Martin og Tor knivet voldsomt om 2 plassen, og det var kun berøringer som skilte dem, slik at Martin tok siste stikk denne gangen. Men velkommen tilbake, Tor!

Vi gratulerer alle deltakerne og vinnerne for i dag, og vil også takke alle funksjonærene, som hele året har gjort en strålende innsats for å få gjennomført løpene i år. Vi skal forsøke å få til en flott avslutningsfest med premieutdeling/er fra de siste sesongene – vi har litt å ta igjen, så følg med på hva som skjer på Autoslalom.no

Til neste år vil vi også forsøke å få til en treningsdag eller to på Eikås – hvis vi klarer å finne en passende dag i en hektisk banelogistikk.

Minner om NM i Autoslalom, i Haugesund, lørdag 03.09.22.

Takk så langt folkens!

RESULTATER:

BILDER:

VIDEO:

 

 

— —

INVITASJONEN:


Hordaland Motorsport inviterer til sesongens femte, og siste løp i VestCup autoslalom på Eikås Motorsenter, søndag 14.08.22.

Løpet er tellende i årets Vest Cup.

Vest Cup består av totalt 5 løp i år, der inntil 4 løp er tellende – se terminlisten.

Vi er fortsatt i en Pandemi, så vi henstiller alle om å ta hensyn til hverandre.

  • Vi ønsker at flest mulig gjør påmeldingen på elektronisk skjema – PÅMELDING HER
  • All betaling via Vipps
  • Avstandshensyn
  • Ta gjerne med egen mat.
  • Øvelseskjørere må ha med egne biler òg ledsagere. Man kan her ikke regne med at «en eller annen som er ledig kan være ledsager – må altså ha med egen «fast» ledsager.
  • Følg anvisningene fra teknisk kontrollør ved teknisk kontroll.
  • Møt opp tidlig for å få tid til å «komme på plass» med registrering og teknisk kontroll.
  • Ta gjerne med egen håndsprit/Antibac.
  • IKKE møt opp dersom du har symptomer eller er i karantene!

Påmelding og teknisk kontroll fra ca. kl. 09:00 og fram til kl. 10:45, løpsstart kl. 12:00.

Pris for å delta er kr. 300,- for klassene 1, 2, 2 Elite, 4 og 6.
Pris for å delta er kr. 150,- for klasse 3 og 5.

For de som har årslisens minner vi om at denne ikke er gyldig uten at medlemskap i aktuell klubb er betalt. (Medlemskontingent til Hordaland Motorsport kan betales på stedet, på Vipps – les mer HER)

VIKTIG! For dem som ikke har årslisens, MÅ engangslisens kjøpes på nett før/eller ved oppmøte, og koster kr. 220,- (Vi er tom for forhåndsbetalte engangslisenser!)

Vel møtt til gamle og nye autoslalom deltakere! Kom og prøv deg i en spennende ferdighetsløype på Eikåsbanen.

LINKER: