Autoslalom KNA Varna Høstfinale, 25.09.22

Årets sesongavslutning ble holdt av KNA Varna med en fantastisk Høstfinale søndag 25. september 2022. Som i fjor ble det en ekstra lang løype, i år var løypen på hele 2550 meter.

Vi fikk også helt perfekt vær med sol og ganske vindstille, som ikke var å forvente i slutten av september.

Dette var siste løpet i KNA Varnacupen 2022, og her var det 50% mer poeng som ble delt ut for dette løpet. I flere klasser var det flere dueller om pallplasseringene før løpet startet. Til sammen ble vi 40 deltakere som stilte til start på denne lange løypen. I tillegg i pausen hadde vi gokart førere fra klubben som kjørte rundt kjeglene.

I nybegynnerklassen så vi flere nye og andre som har kjempet om cupen i hele år. Hele ni deltakere stilte til start i klassen, av disse var 5 helt nye på Varna. Casper Moseby og Lauris Vecvagars har kjempet om toppplassingere i hele år i nybegynnerklassen, men 2. plass ble Casper denne gangen, og Lauris tok nok en gang seier. 3. Plass gikk til Stein Zimmermann i lånt Fiesta fra Geir Åge Lia. I Cupen gikk 3. plass til Linn Sørensen, 2. plass til Casper og Lauris tok total seier i Cupen.

Gamle biler stilte opp i veteranbilklassen, her var det tre deltakere som stilte til start. Tredje plass gikk til Wenche Ekeli med sin Opel Kadett, 2. plass til Magne Lunde med sin Boble, og førsteplass til Hans Rosequist med Fiesta. I cupen ble det Hans som tok førsteplass, Thomas Ludvigsen på 2. plass og Wenche på 3. plass.

I klassen debutant med ledsager, var det to 16 åringer som kjempet om seieren, begge var ivrige og kjørt veldig like tider, men seieren gikk til Martin Johannessen, mens 2. plassen gikk til Cathalina Dromnes. For cupen var resultatet snudd med at Cathalina tok total seier, og 2. plass gikk til Martin.

Ingen klarte å ta Jan Petter Haugland denne gangen heller, med sin 13. strake seier i klasse 1. For resten av pallen var det har kamp mellom Håvard Ludvigsen og Robin Bekkestad, der sistnevnte kjørte uten feil som holdt til 2. plassen og 3. plass gikk til Håvard. At seieren i Cupen gikk til Jan Petter med 5 av 5 seiere er imponerende, mens Robin tok 2. plass. For 3. plass var det fire stykk før løpet som hadde lik poeng, men Adrian Pettersen plasserte seg best i dag av de, og tok 3. plass.

Klasse 2 for modifiserte biler var Kim Kartevold klart den raskeste, der Aleksander Pettersen som vant alle løpene på Sommerweekend, hadde problemer med Corsa, og skulle stille til start med Omega, men fikk låne Knut Sjølies BMW Z4M. Men ukjent bil og holdt ikke bedre til 5. plass denne gangen. Nils Hofgaard tok en suveren 2. plass og siste pallplass gikk til John B. Roligheten med en halv girkasse. I cupen endte Nils med 3. plass, Aleksander med 2. plass og seieren gikk til Kim.

For en flott avslutning på sesongen det ble, gratulerer for alle plasseringer og takk til alle som har deltatt i år på løp og treningene. Samt alle funksjonærer og som har hjulpet til med at det ble et fantastisk løp. Vi håper vi ses igjen til neste sesong.

– Aleksander Pettersen

RESULTATER:

BILDER:

VIDEO:

BILDER AV TRENING FØR HØSTFINALEN:

 

Takk for i år!

 

— —

INVITASJONEN:

KNA Varna ønsker velkommen til Høstfinalen i Autoslalåm på Varna Kart Ring, søndag 25. september.

Vi gjentar suksessen med en avslutning av sesongen med et skikkelig finaleløp for Varnacupen. Med litt lengre løype, slik vi hadde i 2021, vil dette bli et løp man vil huske!

Alle kan delta hvis de har en registrert bil. Flere førere kan kjøre samme bil. 16-åringer med bestått trafikalt grunnkurs kan delta med ledsager. Har du alltid hatt lyst til å prøve å kjøre et billøp, da er autoslalåm helt perfekt for å starte, du kan stille opp i din vanlige bruksbil og ha det gøy. Åpent for publikum, gratis parkering og inngang.

Tilleggsregler og løpsinformasjon: https://www.varna.no/hostfinale-as/

Tidskjema:

08:30-10:30 Innsjekk/Teknisk/Banebefaring
10:40 Førermøte
11:00 Løpsstart

Omgangene varer ca. 1 ½ – 2 timer. Det vil bli en 30 minutters pause mellom 2. og 3. omgang. Speaker vil annonsere pause og start av 3. omgang.

Premieutdeling blir 20 min etter siste bil har kjørt.

Kaféen er åpen under hele løpet med salg av mat og drikke.

Elektronisk påmelding: https://www.varna.no/hostfinale-as/

Det settes deltakerbegrensning ved de 50 første påmeldte. Kun forhåndspåmelding.

Påmeldingsfrist er onsdag 21.09 kl. 23.59.
Ved avmelding, skal det sendes på e-post til aleksander@varna.no senest fredag 23.09.

Startavgift:

Kr. 450,- Vanlig startavgift
Redusert startavgift for disse klassene:
Kr. 350,- Kl. 3(Nybegynner)
Kr. 200,- Kl. 5(Debutant m. ledsager)
Startavgift betales ved innsjekk. Kun kort betaling.

Løpet krever gyldig lisens. Alle førerlisenser fra NBF er gyldige. Dersom man ikke har årslisens(1090,-), må engangslisens kjøpes på forhånd på bilsportlisens.no(220,- pr. løp). Årslisens kan ordnes på bilsport.no ved å sende inn søknad om førerlisens. Søknad må være innsendt senest to uker før løp/trening

Les om arrangementet på FB: https://fb.me/e/1bJADPCS3

__
Med vennlig hilsen / Best regards
Aleksander Pettersen
alekpet9@gmail.com
+47 900 44 344