Autoslalom på Varna Kart Ring, lørdag 06.05.23

Årets sesongåpning i autoslalåm på Varna ble startet med Vårløpet 5-6. mai, dette ble en helg med masse kjøring med trening på fredag og dobbeltløp på lørdag.

Vi satt opp to helt forskjellige løyper, der første løype var mer for de smidige bilene, mens andre løypen ble satt opp litt mer åpent, slik at det ble noe for alle denne dagen. Det var strålende sol og mange solbrente fjes etter lørdagen, men med både 1440 og 1880 meters løyper fikk alle masse kjøretid for alle 34 deltakerne.

I klasse 1 ble det regjerende Norgesmester, Jan Petter Haugland som tok storeslem og seier i begge løpene, mens i første løpet var det Casper Moseby som tok andre plassen og tredje plassen gikk til tidligere Norgesmester i kl. 1, Graham Ford. I løp to var det Håvard Ludvigsen som var 9 hundredeler foran Casper som tok enda en pallplass.

Klasse 2 var det hele 17 stk til start med mange varierte biler. Her ble det også forskjellige resultater med veldig tett i løp to. Begge løpene var det tidligere Norgesmester Kim Kartevold som ble seirende, mens i det første løpet kom regjerende Norgesmester Stian Aarskaug og Aleksander Pettersen etter. Løp to var det KNA Varnas Nils Hofgaard med en flott andre plass, og Ola Skei Bakken med ny bil på tredje plass.

Det var 7 stk nybegynnere i klasse 3 i begge løpene, første løpet var det Dag André Fjeldstad som vant foran Marius Møglestue og Stein Arild Zimmermann. Men i løp to var det det Marius som tok seieren foran Stein Arild, og Kamil Radzimowski tok siste pallplass.

Det var en deltaker som øvelseskjørte i klasse 5 og delte bil med pappa, det var første gang begge kjørte og Max imponerte alle i kl. 5, her er det talent som vi kommer til å se mer av fremover.

Nå går tiden fremover å planlegge mot Norgesmesterskapet 26. august, banen blir oppgradert nå i disse ukene med ny asfalt, og vi gleder oss til å ta i mot alle da.
Vi kommer til å ha regelmessige treninger fra onsdag 31. mai.

– Aleksander Pettersen

Resultater:

Bilder:

kommer

Video:

 

— —

 

 

INVITASJONEN:
KNA Varna ønsker velkommen til Vårløpet i Autoslalåm 2023 på Varna Kart Ring, lørdag 6. mai 2023.

Da det er NM 26. august, gjør vi om Vårløpet til et dobbeltløp, og gjør det til en hel helg med Autoslalåm.

Vi starter på fredag med trening og dobbeltløp på lørdag hos oss på Varna Kartring.

Lørdag setter vi også av plass til Cars & Coffee, så bare ta med bilen og se på billøp.

På søndag arrangerer KNA Drammen Autoslalåmløpet Zik-Zakken 2023 på Basserudåsen, så denne helgen blir det masse kjøring.

Du finner alt av informasjon, med påmeldinger, lisenser m.m. på KNA Varna sine nettsider her: LINK TIL KNA VARNA NETTSIDE

LINKER:

 

Alle kan delta hvis de har en registrert bil. Flere førere kan kjøre samme bil. 16-åringer med bestått trafikalt grunnkurs kan delta med ledsager. Har du alltid hatt lyst til å prøve å kjøre et billøp, da er autoslalåm helt perfekt for å starte, du kan stille opp i din vanlige bruksbil og ha det gøy.

Åpent for publikum, gratis parkering og inngang.
Cars & Coffee fra kl. 10
Kaféen er åpen under hele løpet med salg av mat og drikke.

Tidskjema:
Fredag 5. mai trening kl 16-20
Lørdag 6. mai:
07:30-09:00 – Innsjekk/Teknisk/Banebefaring
09:15 – Førermøte
09:30 – Løpsstart for 1. løp
13:30-14:30 – Pause/Banebefaring 2. løp
14:30 – Løpsstart for 2. løp
Fullstendig tidsplan i tilleggsregler

Elektronisk påmelding. Det settes deltakerbegrensning ved de 70 første påmeldte. Kun forhåndspåmelding. Påmeldingsfrist er onsdag 3. mai kl. 23.59.
Ved avmelding, skal det sendes på e-post til aleksander@varna.no senest fredag 5. mai. 

Startavgift :
Vanlig startavgift – Kr. 700,- for 2 løp / Kr. 450,- for enkeltløp
Trening (fredag) – Kr. 300,- pr. fører

Redusert startavgift for disse klassene:
Kl. 3 (Nybegynner) – Kr. 500,- for 2 løp / Kr. 350,- for enkeltløp
Kl. 5 (Debutant m. ledsager)* – Gratis, dersom ledsager kjører også i løpet
Hvis kun deltaker i Kl. 5 på bilen – Kr. 300,- for 2 løp / Kr. 200,- for enkeltløp
Startavgift betales ved innsjekk. Kun kort betaling.

Løpet krever gyldig lisens. Alle førerlisenser fra NBF er gyldige. Dersom man ikke har årslisens(570,-), må engangslisens kjøpes på forhånd på bilsportlisens.no(220,- for løp).
Årslisens kan ordnes på bilsport.no ved å sende inn søknad om førerlisens. Søknad for årslisens må være innsendt senest to uker før løp/trening.