Autoslalom på Eikås, VC2, Søndag 30.04.23

Hordaland Motorsport inviterte til sesongens andre Vest Cup løp i Autoslalom på Eikås Motorsenter, Bergen, søndag 30.04.23. Vinteren hadde ikke helt sluppet taket, og det var ganske kaldt og surt i starten, med litt småregn og vind. Men etter hvert ble det meget bedre.

Det var totalt 30 deltakere som hadde tatt turen til Eikås, og svært gledelig var det at hele 19 deltakere stilte i debutantklassen.

Alle fant fram i løypen som var satt. Noen kombinasjoner var litt «tricky», men dette er jo med på å utvikle førerne som sjåfører!.

I klasse 1 var det 4 deltakere, og Geir hadde fått låne bilen til Øystein, og klarte å kapre 1.plassen her foran Øystein selv. Tore Korneliussen kapret 3.plassen, såvidt foran Kristoffer B. Antonsen.

I klasse 2 begynte Hans Aga sterkest, men fikk problemer med bilen i 2. og 3. omgang, da bilen gikk i nødmodus underveis i omgangen. Litt surt for Hans, som hadde planer om å klatre helt til topps i dag – her blir det oppvask med forhandler! Men da steppet Nils Ove fram, og med en flott tid i 3.omgangen var det ingen tvil om hvem som tok seieren her. Han vant foran Øystein Hellesnes i Kadetten. Dawid Tys i «ny» Toyota MR2, kjørte også bra, og tok en respektabel 3.plass i løpet.

I klasse 2 Elite, for dem som har NM medalje i klasse 2 de siste 10 år, var det ingen som kunne hamle opp med regjerende NM-mester, Stian Aarskaug i sin Tesla Model 3 Performance. Her var det utklassing med noen tider det tok litt tid for å skjønne. Totaltiden viste en forskjell på hele 22,73 sekunder fra 1. plass til 2. plass. Beste rundetid for dagen, med hele 7,58 sekunder foran nest beste rundetid for dagen (Nils Ove). Ikke lett å gjøre noe med denne bilen til Stian – godt kjørt også for å kunne temme alle kreftene og vekten. Vi gratulerer.

I klasse 3 for nybegynnere fikk fjorårets sammenlagtvinner, Justas, skikkelig konkurranse fra Mikal Sakstad, som kapret 1. plassen foran Justas med 70 hundredeler! Her blir det nok en skikkelig fight fremover. De kjørte begge på veldig gode rundetider med sine biler. På en hederlig 3.plass kom nykommer Roberts Racko med sin store BMW M4 – godt kjørt! Videre var det god intern fighting mellom alle Mazda MX-5’erne. Vi hadde også noen «middels» modifiserte Audi’er, som koste seg ute på banen, med litt «puffing «og «bumping», og litt slike artige fossile lyder, som vi liker!

Alt i alt en fin dag på Eikås i dag, så håper vi å se enda flere på banen på neste løp, som er 18.06.23.

Takk for i dag!

Resultater:

Bilder:

— —

INVITASJONEN:
Hordaland Motorsport inviterer til sesongens andre Vest Cup løp i Autoslalom på Eikås Motorsenter, Bergen, søndag 30.04.23.

Løpet er tellende i årets Vest Cup.

Vest Cup består av totalt 5 løp i år, der inntil 4 løp er tellende – se terminlisten.

Viktig informasjon:

Vi er fortsatt i en Pandemi, så vi henstiller alle om å ta hensyn til hverandre.

• Vi ønsker at flest mulig gjør påmeldingen på elektronisk skjema – PÅMELDING HER
  • All betaling via Vipps
  • Avstandshensyn
  • Ta gjerne med egen mat.
  • Øvelseskjørere må ha med egne biler òg ledsagere. Man kan her ikke regne med at «en eller annen som er ledig kan være ledsager – må altså ha med egen «fast» ledsager.
  • Følg anvisningene fra teknisk kontrollør ved teknisk kontroll.
  • Møt opp tidlig for å få tid til å «komme på plass» med registrering og teknisk kontroll.
  • Ta gjerne med egen håndsprit/Antibac.
  • IKKE møt opp dersom du har symptomer eller er i karantene!

Påmelding og teknisk kontroll fra ca. kl. 09:30 og fram til kl. 10:45, førermøte kl. 11:40 og løpsstart kl. 12:00.

Pris for å delta er kr. 400,- for klassene 1, 2, 2 Elite, 4 og 6.
Pris for å delta er kr. 200,- for klasse 3.
Pris for å delta er kr. 100,- for klasse 5.

Lisenser:

For de som har årslisens minner vi om at denne ikke er gyldig uten at medlemskap i aktuell klubb er betalt. (Medlemskontingent til Hordaland Motorsport kan betales på stedet, på Vipps – les mer HER)

For dem som ikke har årslisens, må man kjøpe engangslisens kjøpes på NBF sine sider: https://www.bilsportlisens.no/produktkategori/konkurranse/ , og koster kr. 220,-, og gjelder for ett løp.

Årslisens koster kr. 570,- (Kr. 460,- for junior). Spar tid og penger, og kjøp årslisens!

Vel møtt til gamle og nye autoslalom deltakere! Kom og prøv deg i en spennende ferdighetsløype på NAF banen.

Sted: Bjørkemoen 66, 5709 Voss, Norge

Husk at det viktigste er å delta, ikke å få best tid!! Spørsmål, ta kontakt med Terje Istad Tlf 99694664.