Autoslalom på Eikås, VC3, søndag 18.06.23

Det ble en nydelig dag på Eikås Motorsenter, da Hordaland Motorsport arrangert sesongens tredje løp i årets Vest Cup. Solen skinte, og det var sommerstemning på banen.

Totalt var det 27 deltakere, og det var debutantklassen, klasse 3, som dominerte. Her var det hele 13 deltakere med. Det var flere som kjørte autoslalom for første gang, og det var noen som har kjørt en del løp i denne klassen. I denne klassen kan man kjøre hvilken type bil man vil. Man kan kjøre 5 løp, eller en hel sesong i denne klassen, før man må kjøre i den klassen som bilen hører hjemme i. Vi kunne se at flere av de nye debutantene forbedret tidene sine merkbart ettersom de fikk kjøre flere omganger.

I standard klasse 1 var det kun 3 deltakere, og med 2 førere som delte på 1 bil, så var det god intern kamp mellom dem. Geir i lånt Fiesta tok hjem seieren der, foran Øystein på andre plassen. Kjøringen mellom dem er også fanget på inboard kamera, og det vil komme ut en video etterhvert her på siden.

I modifisert klasse 2 var det også god fighting i toppen, der Hans Aga kjørte best tidsmessig. Men han fant etterhvert ut at noen hadde satt opp kjeglene akkurat der han skulle kjøre, og da ble det noen berøringer for mange. Aga tok andre plassen bak vinneren Nils Ove Embre fra Hemsedal, som vant med kun 30 hundredeler! Harald Molvik stilte i sin «Rally-Kadett» (lydmessig kanskje), og tok tredjeplassen. Martin Bergo i Tesla kjørte også godt tidsmessig, men var også borti flest kjegler, som gjorde at han havnet på siste plass i klassen. Martin kommer nok sterkere tilbake, og da tenker jeg han skal holde seg unna kjeglene.

I klasse 2 Elite var det nada å gjøre med regjerende Norgesmester, Stian Aarskaug, i sin Super-Tesla. Han var i en klasse for seg selv, og det er utrolig å se hvor mye power det er i bilen hans, og hvordan den danser seg rundt løypen. Ja, det er mye power, men også en god del vekt i bilen, så det skal litt trening til for å få det til å virke mest mulig effektivt – men det ser i alle fall ut som Stian har knekket koden her. Vi gratulerer med soleklar seier, og desidert dagens beste rundetid. Ellers var det skikkelig kniving mellom Embre-brødrene Bjørnar og Christian, der Christian klarte å kneppe seg foran Bjørnar med kun 16 hundredeler!! Begge hadde berøringer, men Bjørnar hadde den lille berøringen som gjorde mest utslag. Så igjen folkens; de der hersens kjeglene altså!! 🙂

For debutantene i klasse 3 var det «veteran» Justas som tok seieren hjem med god kjøring med sin Mazda. Ellers var det god kjøring av de fleste i denne klassen, og det er gøy å se at «ungdommen» trives med Autoslalom. Dere er i alle fall velkommen tilbake til neste runde, da med enda mer erfaring og grunnlag til å kunne kjempe om de gjeveste plasseringene!

Vi hadde også en veteranbil med i klasse 4, som tok hjem seieren 🙂

I Klasse 5, ledsagerklassen, var det også med en ungdom. Her var det Dawid Tys som hadde fått med seg sønnen for å øvelseskjøre. Kjempeflott! Det å kjøre Autoslalom gjør deg helt klart bedre som sjåfør. Erfaringen man får med både hvordan bilen oppfører seg i innbremsinger, sving og akselerasjon, er god «input» til sjåførlivet. Og ikke minst så trygger man seg selv også som sjåfør ved å se at man kan takle utfordringene ved å kjøre bil. Så kjenner dere noen som holder på med øvelseskjøring for tiden, så gi dem et tips om Autoslalom mulighetene!

Gratulerer til alle vinnerne! Flott kjørt alle sammen! Neste løp er på Voss, Bjørkemoen, lørdag 19.08.23, og så blir det Eikås igjen søndag 20.08.23, og dere er alle hjertelig velkommen til løp!

Vi takker for løpet i dag, og sesongen så langt i år, og ønsker alle en riktig god sommer!

RESULTATER:

BILDER:

VIDEO:

 

— —

INVITASJONEN

Hordaland Motorsport inviterer til sesongens tredje Vest Cup løp i Autoslalom på Eikås Motorsenter, Bergen, søndag 18.06.23.

Løpet er tellende i årets Vest Cup.

Vest Cup består av totalt 5 løp i år, der inntil 4 løp er tellende – se terminlisten.

 

Viktig informasjon:

Vi er fortsatt i en Pandemi, så vi henstiller alle om å ta hensyn til hverandre.

  • Vi ønsker at flest mulig gjør påmeldingen på elektronisk skjema – PÅMELDING HER
  • Vi ønsker all betaling via Vipps
  • Avstandshensyn
  • Ta gjerne med egen mat.
  • Øvelseskjørere må ha med egne biler òg ledsagere. Man kan her ikke regne med at «en eller annen som er ledig kan være ledsager – må altså ha med egen «fast» ledsager.
  • Følg anvisningene fra teknisk kontrollør ved teknisk kontroll.
  • Møt opp tidlig for å få tid til å «komme på plass» med registrering og teknisk kontroll.
  • Ta gjerne med egen håndsprit/Antibac.
  • IKKE møt opp dersom du har symptomer eller er i karantene! Viser ellers til NBF sine retningslinjer: HER

Tidsskjema:

Påmelding og teknisk kontroll fra ca. kl. 09:30 og fram til kl. 10:45, førermøte kl. 11:40 og løpsstart kl. 12:00.

Priser:

Pris for å delta er kr. 400,- for klassene 1, 2, 2 Elite, 4 og 6.
Pris for å delta er kr. 200,- for klasse 3.
Pris for å delta er kr. 100,- for klasse 5.

Lisenser:

For de som har årslisens minner vi om at denne ikke er gyldig uten at medlemskap i aktuell klubb er betalt. (Medlemskontingent til Hordaland Motorsport kan betales på stedet, på Vipps – les mer HER)

For dem som ikke har årslisens, må man kjøpe engangslisens kjøpes på NBF sine sider: https://www.bilsportlisens.no/produktkategori/konkurranse/ . Denne engangslisense koster kr. 220,-, og gjelder for ett løp.

Årslisens koster kr. 570,- (Kr. 460,- for junior). Spar tid og penger, og kjøp årslisens!

Vel møtt til gamle og nye autoslalom deltakere! Kom og prøv deg i en spennende ferdighetsløype på Eikås.

Sted: Eikås Motorsenter, Søre Brurås 1, 5131 Bergen

Husk at det viktigste er å delta, ikke å få best tid!! Spørsmål, ta kontakt med post@autoslalom.no eller løpsleder Terje Villanger, Tlf 97 15 62 42.

Linker:

 

Mvh. Hordaland Motorsport