NORGESMESTERSKAPET i Autoslalom, lør 20.09.14

DSCN1554 (Large)Etter flere ”måneder” med sol og fint vær i Bergen var det klart for norgesmesterskap på Eikås Motorsenter. Men denne dagen skulle det selvfølgelig bli skikkelig godt gammaldags Bergens vær. Det ble en våt dag for dem som deltok, men innsatsen var det likevel ikke noe å si på.

Tre omganger skulle kjøres i regnet, og i autoslalom er det slik at de to beste tidene blir lagt sammen til en totaltid. Kommer man borti en kjegle, blir det 2 sekunder tillegg på tiden.

Totalt 29 deltakere stilte til start med 10 stk. i klasse 1 for standard biler, og 19 stk. i klasse 2 for modifiserte biler. Deltakere hadde kommet både fra Bergen, Ålesund, Hemsedal og østlandet.

Standard klasse var først ut, og her var det stort sett Ford Fiesta som var representert. Fiesta Sport har de senere årene vist seg å passe bra i denne klassen. Man kan ikke gjøre store endringer på bilen i denne klassen. Når regnskapet ble gjort opp til slutt mellom de 10 deltakerne, ble det John Bergan Roligheten fra KNA Telemark som endte opp som Norgesmester i denne klassen, foran Hans Aga fra Stord på andre plass, og Per Tore Lunden, også han fra Telemark på tredje. Alle tre med Ford Fiesta Sport.

I den modifiserte klassen var det virkelig spennende. Her var det mange deltakere som kunne gjøre det bra på et slikt utfordrende vått føre. Det ble kjempet til siste slutt. Etter to omganger ble startlisten endret slik at den som har best tid etter de to første omgangene, starter sist i tredje omgang. Slik ble det ekstra spenning både for tilskuere og deltakere.

Etter at siste bil var i mål, kunne man kåre en verdig Norgesmester i klasse 2. Etter 17 år med deltakelse i sporten kunne endelig Leif Arne Kleveland, fra NAF Norhordland, klatre helt til topps i denne gjeveste klassen.

20140920nm (136) (Large)Med en god sisterunde klarte han å holde Are Levang fra NAF Bergen bak seg med 53 hundredeler. En fin plassering for Are, som har vært med i sporten i mange år han også. Og kun 23 hundredeler bak Are kom Christian Embre fra NAF Hallingdal inn og tok den tredje og siste medaljen på toppen.

Vi gratulerer medaljevinnerne, og spesielt dem som er nybakte Norgesmestre. Gratulerer!

Vi vil også rette en stor takk til NAF Motorsport Norhordland for et flott gjennomført arrangement. Her var det tydelig at mye arbeid er gjort for å få gjennomført arrangementet, med forholdsvis kort frist fra tildelelse. Men med mange gode samarbeidspartnere, gikk dette knirkefritt. Takk alle sammen!

På kvelden ble det premieutdelig og bankett på Alver Hotell. Stein Hardeng fra ferdighetsseksjonen i NBF delte ut de edle metaller til vinnerne. NAF Norhordland delte ut store og flotte pokaler, og blomster ble delt ut til vinnerne og enkelte andre involverte hederspersoner. En av våre sponsorer, Bergen Bildekk, hadde gavekort til vinnerne på totalt kr. 4500,- til å bruke til bl.a. dekk. En stor takk til Bergen Bildekk, og dette kommer nok godt med for vinnerne.

Etter en god tre-retters middag, gode taler, og mye sosialt, ble det en fin avslutning på dagen.

Se ellers den offisielle resultatlisten, som inneholder dem som har årslisens fra NBF.

Dem som kjørte med engangslisens i dag, står ikke på de offisielle listene, da de ikke får tellende resultat i NM.

Referent Geir.

Se også Kimmen sitt referat her

RESULTATER:

BILDER:

VIDEO:

MEDIA:

————–

 

Invitasjonen:

2014nmNAF Motorsport Norhordland har den glede å innby til NM i Autoslalom på Eikås Motorsenter i Bergen, lørdag 20. september 2014.

Viktig informasjon: Ved bruk av engangslisens kan deltaker ikke oppnå plassering eller premiering i NM. Årslisens koster kr. 800,-, og fås hos NBF på tlf: 23 05 45 00, eller på http://www.bilsport.no/skjemaer

Løpets lengde er ca. 700m på asfalt. Det kjøres kl. 1 og kl. 2 i NM. Det kjøres 3 omganger, som kjøres i den rekkefølge som arrangøren har satt opp. I siste omgang starter den deltaker først, som har dårligst tid etter to omganger.

Det blir begrenset deltagelse til ca. 50 biler.

PÅMELDING:

Påmelding innen 12. september 2014 – startavgift kr. 500,-.

Ved etteranmelding er startavgiften kr. 600,-

Betaling skjer ved innsjekking, løpsdagen.

Du kan melde deg på ved å bruke dette PÅMELDINGSSKJEMAET

TIDSSKJEMA:

Teknisk kontroll: Kl. 0900-1100 (Vi oppfordrer deltakerne å komme i god tid før kl. 1100.

Førermøte: Kl. 1140

Kjøring starter: Kl. 1200

Premieutdeling vil skje på lørdags kveld, på Alver hotell.

OVERNATTING:

Vi har fått avtale med Alver hotell, tlf: 56343800 om overnatting – SE KART HER. Her skal også bankett med premieutdeling foregå.

Enkeltrom: Kr. 1150 pr. natt

Dobbeltrom: Kr. 1350 pr. natt

Her er det mulighet for 3-retters middag fredag kveld for kr. 350,-.

Deltakelse på banketten lørdag kveld koster i utgangspunktet kr. 500,-, men vi prøver å få dekket deler av dette.

Deltakerne gjør selv opp med hotellet for overnatting.

Betaling for banketten gjøres sammen med startavgiften ved innsjekking på banen.

TRYKK HER FOR TILLEGGSREGLER OG YTTERLIGERE INFORMASJON.

Velkommen!