Autoslalom på Eikås, søndag 13.09.20

Søndag 13.09.20 arrangerte Hordaland Motorsport dobbeltløp i Bergen, på Eikås Motorsenter.

Løpene var tellende i Vest Cup – løp 4 og 5.

Arrangørene var tidlig på plass, og denne gangen virket PC som det skulle, slik at det ikke ble for mye forsinkelser.

I forbindelse med Covid-19 situasjonen i Bergen var det også endel smitteverntiltak og lister som måtte føres for arrangementet.

Men etterhvert kom vi i gang, og det var to løp i dag som skulle gjennomføres. Det var våt bane hele det første løpet, men stort sett opplett. Litt yr i luften, og i andre løpet ble det litt mer nedbør og enda våtere bane. Men det «bøttet» ikke ned i alle fall, så det gikk greit.

I det første løpet, som var det fjerde i Vest Cup 2020, var det totalt 27 deltakere, fordelt på 3 klasser.

I Standardklassen var det 6 deltakere, og kjekt var det å se igjen «gamle travere», og Robert Talle tok en fin 2. plass med sin store Skoda. Tore Kornelussen hadde også dukket opp i dag, og tok en grei seier med sin Fiesta.

Det var 13 deltakere i den modifiserte klassen, og som vanlig var det Hemsedølingene og langveisfarer Egil Lundanes som prydet toppen av listen. Det var ellers god kniving blant de andre deltakerne, og alle kjempet for å finne beste festet på banen. Noen ga også så mye, at det bilen måtte si takk for seg 🙁

I Debutantklassen var det hele 8 deltakere, og det var en stor Mercedes, ført av Håvard Eknes som stakk av med seieren her. Godt kjørt med denne bilen!

I det andre løpet var det totalt 28 deltakere, og faktisk var det flest i Debutantklassen, med hele 11 deltakere! Veldig bra for rekrutteringen! Denne gang var det Ole Jørgen Hammarsland, som stakk av med seieren i sin Lexus is300 – en artig bil å se på banen.

I Standardklassen ble kanskje Suberb’en for stor for Talle’n, så han dro med seg noen berøringer. I toppen var det kun 16 hundredeler som skilte Tore og Øystein Blom, men erfarne Tore dro seieren i land også i dette løpet.

Vi hadde også en deltaker her i Juniorklassen med Ruben Møn i en Citroen C2. Ruben har kjørt noen løp i år, og kjører bra tider. Geir i modifisert klasse fikk også prøve denne bilen i løpet – Artig bil! 🙂

Vi gratulerer vinnerne, og håper å se alle igjen til neste helg – de to siste løpene i Vest Cup.

RESULTATER:

BILDER

— — — —

INVITASJONEN:

Viktig informasjon vedrørende Covid-19 situasjonen i Bergen, så les invitasjonen nøye, da det er maksgrense på 50 personer på arrangementet.

Hordaland Motorsport inviterer til dobbeltløp på Eikås Motorsenter, søndag 13.09.20. Det blir altså arrangert 2 løp denne søndagen.

Løpene er tellende i årets Vest Cup. Vest Cup består av totalt 7 løp i år, der inntil 5 løp er tellende – se terminlisten.

Løpet blir arrangert i forhold til smittevernreglene, med de begrensninger det gir. Noen viktige moment å ta med seg da er blant annet:

• VIKTIG: Det er maksgrense på 50 personer på arrangementet, så vi vil kun ha deltakere/funksjonærer denne dagen, og ikke «gjester» eller publikum.
  • Mest mulig forhåndspåmelding på elektronisk skjema.
  • All betaling via Vipps. Ingen kontantbetaling på stedet!
  • Avstandshensyn på MINST 1 meter, og redusere/ingen kontakt mellom personer.
  • Ingen kiosk – ta gjerne med egen mat, og hold den for deg selv
  • Øvelseskjørere må ha med egne biler òg ledsagere. Man kan her ikke regne med at «en eller annen som er ledig kan være ledsager – må altså ha med egen «fast» ledsager.
  • Ved teknisk kontroll er fører selv med kontrollør, og gjør «selvtester» etter anvisning fra kontrollør.
  • Møt opp tidlig for å få tid til å «komme på plass» med registrering og teknisk kontroll.
  • Vi noterer navn og telefonnummer på dem som er til stede på arrangementet
  • Ta gjerne med egen håndsprit/antibac.
  • Hvis du føler det minste tegn på symptomer, skal du holde deg hjemme!
  • Sørg for godt renhold i depot – ikke sleng fra deg flasker, bokser, kopper, emballasje eller annet «drit». Ta det med deg når du drar, eller kast i oppsatte søppelsekker!

Dette er noe av det vi må ta hensyn til, og vi henstiller til alle om å følge anvisningene, tenke smittevern og vise hensyn.

Viktige tider:

Påmelding og teknisk kontroll til løp 1 (VC4) Kl. 0800-0845. Løp 2 (VC5 ca 1100-1130).

Førermøte holdes kl. 0900 i start/målområde til løp 1 (Løp 2 ca. kl. 1145)

Start ca. kl. 0930 løp 1 (Løp 2 vil starte når løp 1 er gjennomført, ca. kl. 12:00)

Påmelding og teknisk kontroll fram til kl. 10:45, løpsstart kl. 12:00.

Pris for å delta er kr. 300,- for klassene 1, 2, 4 og 6.
Pris for å delta er kr. 150,- for klassene 3.