Autoslalom Sommerweekend, KNA Varna, fre/lør/søn 08-10.07.22

For første gang arrangerte vi Autoslalåm Sommerweekend, en hel helg med autoslalåm hos KNA Varna.

Med deltakere fra hele Vestlandet fra Stavanger til Ålesund, Sørlandet og Trøndelag, så ble det mange nye fjes på banen og flere nye konkurrenter å kjøre mot. Været hele helgen har vært helt strålende, med fin temperatur og sol hele tiden.

Det ble veldig masse kjøring med trening allerede på fredag, der mange kjørte ned tiden sin betraktelig og fikk testet flere teknikker og justert inn bilen klar for helgen. Vi hadde en løype som fokuserte på bremsepunkter og fartstilpasning som mange fikk nytte av.

På lørdag hadde vi dobbelt løp, der første løp var på 1440 meter og andre løpet var på 1840 meter, som begge var noe teknisk og utfordrende for deltakerne.

Søndag hadde vi det lengste løpet med 1920 meter, som var mer åpen en løpene på lørdag, samt flere nye kombinasjoner og utfordringer, blant annet elgtest og slalåm på hele langstrekka.

I standardbilklassen var det ni deltakere, som alle kjørte de tre løpene. Her var det fem forskjellige deltakere som tok pall plass i løpet av helga, der Svein Ludvigsen tok andre plass i løp 1. Robin Bekkestad tok tredje plass i løp 1, men kjørte seg opp til to andre plasser i de neste løpene. Adrian Pettersen lånte Frank sin Opel Astra og klarte å kjøre seg til tredje plass i løp 2, og Geir Åge klarte tredje plass i siste løpet. Men ingen klarte å slå Jan Petter Haugland som tok seier i alle løpene hele helgen.

Klassen for Modifiserte- og sportsbiler hadde flest deltakere, her var det flere tette dueller. Mange var tett på pallen, men det var KNA Varnas Jan-Terje Larsen og Nils Hofgaard som klarte endelig å ta pallplass i klasse 2 begge to med tredje plass til Jan-Terje i første løp, og Nils kjørte seg til tredje i løp 2 og 3, med hard konkurranse fra Ola Bekken, Stian Aurskog, Egil Lundanes og Hallstein Hjortland der det var rett over sekundet som skilte alle de på totaltiden. Regjerende Norgesmester Kim Kartevold og Aleksander Pettersen kjempet om hundredelene om første og andre plass i alle tre løpene, der i første løp var kun 16 hundre deler som skilte på totaltiden.

I klasse 3 var det fem deltakere, har var det god konkurranse og veldig tett mellom Casper Moseby som har kjøpt inn en tidligere klasse 1 Ford Fiesta, og Lauris Vecvagars med sin BMW 323ti, men Lauris var sterk og tok seier i alle tre løpene. På tredje plass kom Linn Therese Sørensen med sin Audi A4 foran Jan Høvik, som stilte med arbeidsbilen, da Minien var fortsatt i garasjen. Han hadde kjørt bilslalåm før i tiden. I løp 2 var det Frode Johnsen som forsøkte seg for første gang med sønnens Chevrolet Camaro.

Veteranklassen besto av tre deltakere, Thomas Ludvigsen med Ford Fiesta, Wenche Ekeli med Opel Kadett City og på søndag kom Hans Rosenqvist med sin Fiesta og tok seieren da. På lørdag var det Thomas som var raskest i begge løpene, men Wenche fortsetter og ratter godt i den gamle Opelen.

Cathalina Oberti Dromnes som er vanlig å se på Varna hadde denne gangen byttet ut gokarten med mammas Nissan Leaf og hadde med pappa Matz i passasjersetet, som nettopp har begynt å øvelseskjøre og stilte opp i klasse 5. Konkurranseinstinktet sto det ikke noe på uansett om hun var alene i klassen, og gjorde store forbedringer fra første runde på trening til siste løp, der hun slo flere i de andre klassene med total tiden sin. Veldig bra kjørt, som vi kommer nok til å se mer av videre i autoslalåm.

I elbilklassen var det Ove Kvam som hadde tatt turen over hit med sin BMW i3S, han fikk konkurranse fra Nils Jakob Gulhaugen med sin nyinnkjøpte og «folierte» Tesla Model 3 Performance, som ble en erstatningsbil da Westfielden ikke var klar. Begge kjøre veldig bra, Ove tok seieren i det første løpet, mens Nils Jakob fant flyten etter hvert i Teslan og tok seieren i de to andre løpene, selv med en skikkelig snurring. Etter tre løp så skilte det kun 31 hundredeler mellom de på totaltiden for hele helgen.

Dette var veldig moro, vi håper dette blir en tradisjon videre der vi ser igjen alle som deltok, og enda flere. En stor takk til alle funksjonærer som stilte opp, både utpå banen, i tårnet, som speaker, i kaféen og alle andre steder rundt på området. Uten de hadde det ikke blitt en så fantastisk helg. Også en takk til alle som deltok og publikum, og vi håper og se alle sammen igjen til neste løp.

Neste løp er Høstfinalen, søndag 25. september på Varna Kart Ring. Dette blir et spektakulært finale for denne sesongen, der det kommer til å være de beste som kommer på topp. Finalen vil telle 50% mer poeng i cupen også, så her vil det blir masse action og se på.

– Aleksander Pettersen

Resultater:

Bilder:

— —

INVITASJONEN:

KNA Varna inviterer til tidenes helg for autoslalåm. En fullsatt helg med dobbelt løp på lørdag og et løp på søndag, med også mulighet for trening på fredag.

Sett av hele helgen, for her blir det mye kjøring! Alle kan delta hvis de har en registrert bil. Flere førere kan kjøre samme bil. 16-åringer med bestått trafikalt grunnkurs kan delta med ledsager.

Har du alltid hatt lyst til å prøve å kjøre et billøp, da er autoslalåm helt perfekt for å starte, du kan stille opp i din vanlige bruksbil og ha det gøy.

Det kjøres tre individuelle løp med tre omganger hver på gokartbanen (kun asfalt). Dårligste omgang strykes. Hvert løp vil ha en egen løype og løypelengde varierer mellom 1200 og 1600m. Det vil bli premiert for sammenlagtseier for helgen i hver klasse.

Det er mulighet for camping i depotområdet hele helgen.

Tilleggsregler og løpsinformasjon med tidsskjema: varna.no/sommerweekend

Kaféen er åpen under hele løpet med salg av mat og drikke.

Elektronisk påmelding: varna.no/sommerweekend

Det settes deltakerbegrensning ved de 80 første påmeldte. Kun forhåndspåmelding.

Påmeldingsfrist er onsdag 06.07 kl. 23.59.

Ved avmelding, skal det sendes på e-post til aleksander@varna.no senest fredag 08.07.