NORGESMESTERSKAPET i Autoslalom, lørdag 26.08.23

Lørdag 26.08.23 arrangerte KNA Varna årets Norgesmesterskap i Autoslalom på Varna Karting, i regi av Norges Bilsportforbund, NBF.

Med en løype på 2320 meter, ble det historisk lengste NM som har blitt arrangert i Autoslalåm, og i tillegg med et fuktig underlag for det meste av dagen ble det mye kjøretid på deltakerne.

Været var det største temaet før løpet, med varslende nedbørsmengder som kunne gjøre at det flommet over, men værgudene var nokså med til å gi et jevnt fuktig føre gjennom hele dagen. Det ble jevnt føre for hver klasse i hver omgang slik at det ikke ble store forskjeller.

Det var tidlig bestemt at det skulle bli en lang løype, som ble tilpasset til været som var meldt, og ble satt både utfordrende med partier for alle typer biler.

Med 30 deltakere, ble det en gjennomsnittstid tett på 3 minutter pr. runde. Med føret, lang løype og at det var NM ble det mange berøringer og det var kun to deltakere som kjørte feilfritt. Både funksjonærer og de på kameraene fikk god jobb utover dagen.

I klasse 1 ble det 11 deltakere, blant annet 16 år gamle Max som deltok i klasse 1 med sin nye Z3 som blir delt med far. Den regjerende Norgesmesteren fra i fjor, Jan Petter Haugland kom med en ny E-208, og ingen klarte å komme i nærheten av tidene hans. Nærmeste Håvard Ludvigsen som var innenfor 3 sekunder på omgangstiden til Jan Petter. Bronsje medaljen gikk til Robin Bekkestad som ikke har deltatt på noen løp i år før NM, og kjørte suverent. Tett på var Frank og Adrian Pettersen fra KNA Varna som tok 4. og 5. plass. Jan Petter klarte også å sette siste omgang med flest berøringer av en deltaker på en omgang med 6 berøringer.
Gullmedalje: Jan Petter Haugland fra NMK Aurskog-Høland
Sølvmedalje: Håvard Ludvigsen fra Asker og Bærum Motorsport
Bronsemedalje: Robin Bekkestad fra KNA Drammen
Vi gratulerer!

For klasse 2 var det tettere, dersom man ser på rene omgangstider uten tilleggstider. Slår man de to beste omgangene til tidligere regjerende Norgesmester Stian Aarskaug, og Aleksander Pettersen, skilte det kun 69 hundredeler, med to veldig forskjellige biler og kjørestil. I tillegg så vi på sektortidene at Kim Kartevold var raskest på første sektor, Aleksander på andre sektor og Stian på tredje sektor. Så her var det en løype for alle. Men så var det kjegleberøring og feilkjøring som flere var flinke til å ta. Både Stian og Kim tok begge 3 berøringer hver på 1. omgang som var den tørreste runden. Dermed ble det allerede avgjort etter to omganger at Aleksander Pettersen ble årets Norgesmester i klasse 2. Egil Lundanes slang på regndekkene til siste omgang, og dermed klarte å berge bronsemedaljen i klasse 2.
Gullmedalje: Aleksander Pettersen fra KNA Varna
Sølvmedalje: Stian Aarskaug fra KNA Drammen
Bronsemedalje: Egil Lundanes fra NMK Ålesund
Vi gratulerer!

Tusen takk for alle funksjonærer som bidro til å få til et skikkelig Norgesmesterskap gjennomført, og alle deltakerne som deltok!

Det er igjen et løp igjen på Varna, Høstfinalen lørdag 30. september, med trening på fredag, vi håper å se igjen alle sammen da for en finale for sesongen.
Info kommer på: varna.no/hostfinalen23

Statistikk:
Løypelengde: 2320 meter
Deltakere: 30 stk
Kl. 1 – 11 stk
Kl. 2 – 16 stk
Kl. 3 – 3 stk

Underlag: Fuktig/damp bane 1. omgang, regn/våt bane fra 2. omgang
Total kjørelengde: 209 km
Total kjøretid: 4,5 time
Omgangstid: 1 time og 25 min
Gjennomsnittstid: 2:59,94
Gjennomsnittshastighet: 46,41 km/t
Antall berøringer: 104
Antall feilkjøringer: 21

Trykk på bildet for å se løypetrasé med berøringer

Optimal beste rundetid: 2:37,07

Kim S1: 50,91
Aleksander S2: 52,11
Stian S3: 54,05

– Aleksander Pettersen

RESULTATER:

BILDER:

VIDEO:

 

— —

INVITASJONEN:

KNA Varna ønsker velkommen til årets Norgesmesterskap i Autoslalåm på Varna Kartring, lørdag 26. aug.

Årets høydepunkt skjer på Varna Kartring i år. Her kommer de beste og skal konkurrere om å bli årets Norgesmester i Autoslalåm, i kl. 1 Standarbiler og kl. 2 Modifiserte biler. I tillegg til NM-klassene, så inviteres også klasser utenom NM, slik at alle kan få deltatt på løpet. Dette blir et løp man ikke vil gå glipp av, med en løpslengde på over 2000 meter, blir det masse kjøring og underholdning på banen.

Alle kan delta hvis de har en registrert bil. Flere førere kan kjøre samme bil. 16-åringer med bestått trafikalt grunnkurs kan delta med ledsager. Har du alltid hatt lyst til å prøve å kjøre et billøp, da er autoslalåm helt perfekt for å starte, du kan stille opp i din vanlige bruksbil og ha det gøy.

Åpent for publikum, gratis parkering og inngang.
Cars & Coffee fra kl. 11.

Kaféen er åpen under hele løpet med salg av mat og drikke.

Tilleggsregler m.m.
Tilleggsregler, påmelding og løpsinformasjon: www.varna.no/asnm23

Ny tilleggsinformasjon fra NBF: De som har kjørt kl. 3(Nybegynner), kan delta i NM i kl. 1 eller 2 i NM og deretter gå tilbake til kl. 3 pga. av pågående cuper.
I tillegg så er det avklart at de som øvelseskjører, kan også delta i kl. 1 og 2 på NM. Så er man 16 år og øvelseskjører, så kan man stille opp og bli Norgesmester! NB: Ledsager kan da ikke være deltaker i NM klasser.

Tidskjema:
08:00-10:15 – Innsjekk/Teknisk/Banebefaring
10:30 – Førermøte
11:00 – Løpsstart
Omgangene varer ca. 1 ½ – 2 timer. Det vil bli en 30 minutters pause mellom 2. og 3. omgang. Speaker vil annonsere pause og start av 3. omgang.
Premieutdeling blir 20 min etter at siste bil har kjørt.

Bankett:
20:00 – Bankett m/middag og medaljeutdeling for NM klassene
Bankett er åpen for alle og vil bli avholdt på klubbhuset på Varna, vi ordner minibuss som frakter deltakere fra og til hoteller i Moss. Mer info om bankett kommer senere på nettsiden, med egen påmelding.

Det konkurreres i følgende klasser:

Norgesmesterskap:
Kl. 1 Standardbiler
Kl. 2 Modifisert std. og sportsbiler

Konkurranse utenom NM:
Kl. 3 Nybegynner
Kl. 5 Debutant med ledsager
Kl. 7 Åpen klasse(Kl. 1-2-4-6 utenom NM)

Startavgift :
Vanlig startavgift – Kr. 600,-
Redusert startavgift for disse klassene:
Kl. 3 (Nybegynner) – Kr. 400,-
Kl. 5 (Debutant m. ledsager) – Kr. 200,-
Startavgift betales ved innsjekk. Kun kort betaling.

Påmelding. Det settes deltakerbegrensning ved de 60 første påmeldt. Kun forhåndspåmelding. Påmeldingsfrist er søndag 20. august kl. 23.59.
Ved avmelding, skal det sendes på e-post til aleksander@varna.no senest fredag 24. aug.
Etteranmelding innen ons. 22. aug. kl. 23.59, sendes til: aleksander@varna.no mot 50% tillegg i påmeldingsavgiften.
Biler som skal delta må tilfredsstille kravene til gjeldende reglement for autoslalåm § 850, se bilsportboka.no

Lisenser:
Løpet krever gyldig lisens. Alle førerlisenser fra NBF er gyldige. Dersom man ikke har årslisens(570,-), må engangslisens kjøpes på forhånd på bilsportlisens.no(220,- for løp).
Årslisens kan ordnes på bilsport.no ved å sende inn søknad om førerlisens.

Velkommen til NORGESMESTERSKAPET!

Våre løp i 2023:
Vårløpet 6. mai: https://fb.me/e/2DTZgqgTc
Autoslalåm NM i regi av Norges Bilsportforbund, 26. aug: https://fb.me/e/2KaTt2ZUT
Høstfinalen 30. sept: https://fb.me/e/2dUGs6p2p

LINKER: