Autoslalom «Kjeglemesteren» på Eikås, VC3, søndag 09.06.24

Vått, vått vått!! Sammenhengende nedbør, mer eller mindre, var status under Hordaland Motorsports Autoslalomløp «Kjeglemesteren», VC3, søndag 09.06.24. Noen styrtbyer innimellom, der himmelen åpnet seg, gjorde at det ble litt forskjell på friksjonen, fra dårlig til elendig innimellom de startende.

Men uansett kan vi ikke gjøre annet å kjøre i det været som er, så løp ble det uansett. Været gjorde selvfølgelig at noen valgte å bli hjemme, og at det ble en god del færre deltakere som fant veien til Eikås.

Totalt antall deltakere denne dagen, var 19 stk. Banen ble derfor satt til å være litt lengre enn vanlig, slik at man fikk litt kjøring i hver omgang.

Celebert besøk fikk vi også, da regjerende Norgesmester i Standard klasse, Jan Petter Haugland, hadde tatt turen over fjellet, for å delta på Eikås Motorsenter for første gang. Han kom i sin nye Peugeot E-208, som har vist seg å fungere veldig bra i Autoslalom. Han slo også til med de beste omgangstidene i Standard klassen, og endte også opp med å vinne klassen, med beste omgangstid og totaltid, uansett klasse.  Totalt var det 8 deltakere i Standard klassen.

I Clubsport klassen har Hans Aga virkelig funnet seg til rette, og har levert gode resultater i år. Det var 7 deltakere i klassen, og Hans dro til med klassens beste omgangstid også. Han vant foran Stian Kolås i Mini, og Christer Halsøy i Ionic 6.

Supersport klassen hadde 4 deltakere, og familien Aasmul knivet om seieren her i deres Tesla 3 Performance. Pappa Robert holdt unna for junior Jonas, men må begynne å se litt i bakspeilet etterhvert, for også junior begynner å kjøre bra. Regjerende Norgesmester i modifisert klasse, Stian Aarskaug, fikk litt for mange berøringer til å kunne hevde seg helt i toppen i dag, og måtte ta til takke med 3.plassen. Jorge Brito kom med sin Super Seven, men med dette været, var det ikke så mye han fikk gjort når veggrepet ikke var der. Han kommer nok bedre igjen når været «letter».

Totalt hadde vi 8 Rookier med i dag, og det var junior, Jonas Aasmul, som var best her, foran Christer Halsøy og Stian Bjørndal.

Vi vil spesielt takke funksjonærene ute på banen i dag, som holdt ut. De var både våte og kalde, men gjorde en strålende innsats.
Vi vil også takke vår faste speaker og «sjefs-arrangør» Terje Villanger, som guidet oss igjennom dagen.

Selv vil jeg takke Jan Petter Haugland for at jeg fikk låne Peugeot E-208 en runde på tid på slutten av arrangementet. Bilen fungerte meget bra, og jeg var meget fornøyd med tids-resultatet 🙂 , så kanskje man må begynne å se seg rundt etter en slik bil? Uansett, takk til alle fremmøtte!

Vi ønsker velkommen til ny Autoslalom helg, 17.08-18-08, på Voss og Eikås.

Takk for denne gang!
Mvh. Geir H.

RESULTATER:

BILDER:

  • Kommer

VIDEO:

 

— —

INVITASJONEN:

Hordaland Motorsport inviterer til «Kjeglemesteren», sesongens tredje Vest Cup løp i Autoslalom på Eikås Motorsenter, Bergen, søndag 09.06.24.

Løpet er tellende i årets Vest Cup.

Vest Cup består av totalt 5 løp i år, der inntil 4 løp er tellende – se terminlisten.

Denne dagen vil det også være mulig å kjøpe diverse kioskvarer!

Tidsskjema:

Påmelding og teknisk kontroll fra ca. kl. 09:30 og fram til kl. 10:45, førermøte kl. 11:40 og løpsstart kl. 12:00.

Priser:

Pris for å delta er kr. 400,- for klassene Standard, Clubsport og Supersport.
Pris for å delta er kr. 200,- for «Rookie».
Pris for å delta er kr. 100,- for «Junior».

Betalingen for å delta Vippses på stedet til Hordaland Motorsport.

Lisenser:

For dem som ikke har årslisens, må man kjøpe engangslisens fra Norges Bilsportforbund (NBF). Denne kjøpes på NBF sine sider: https://www.bilsportlisens.no/produktkategori/konkurranse/ . Denne engangslisensen koster kr. 220,-, og gjelder for ett løp. Husk å knytte engangslisensen til dagens dato, og at den gjelder for løp hos «Hordaland Motorsport».

For de som har årslisens minner vi om at denne ikke er gyldig uten at medlemskap i aktuell klubb er betalt. (Medlemskontingent til Hordaland Motorsport kan betales på stedet, på Vipps – les mer HER). Årslisens hos NBF koster kr. 570,- (Kr. 460,- for junior). Spar tid og penger, og kjøp årslisens! 

Vel møtt til gamle og nye autoslalom deltakere! Kom og prøv deg i en spennende ferdighetsløype på Eikås.

Sted: Eikås Motorsenter, Søre Brurås 1, 5131 Bergen

Linker:

Annet:

Vi ønsker at flest mulig gjør påmeldingen på elektronisk skjema. PÅMELDING HER

All betaling via Vipps.

Følg anvisningene fra teknisk kontrollør ved teknisk kontroll.

Møt opp tidlig for å få tid til å «komme på plass» med registrering og teknisk kontroll.

Husk at det viktigste er å delta, ikke alltid å få best tid! 🙂 Spørsmål, ta kontakt med post@autoslalom.no eller løpsleder Terje Villanger, Tlf: 97 15 62 42.

Mvh. Hordaland Motorsport

— —