Autoslalom på Eikås Motorsenter, Bergen, søndag 20.08.23

Hordaland Motorsport arrangerte sitt femte autoslalomløp for sesongen, på Eikås Motorsenter, søndag 20.08.2023. Dette var det siste løpet i Vest Cup 2023.

Totalt stilte det 26 deltakere til start, og det var flere nye debutanter med i dag.

Det var vått da vi startet dagen på Eikås, men det kom ikke noe nedbør. Banen var således tørr til start, slik at alle fikk tilnærmet like forhold.

Løypen var laget litt lang i dag, slik at hver deltaker fikk mye kjøring i hver omgang.

I Standardklassen var det kniving mellom de to som delte samme bil, Geir og Øystein i sistnevnte sin Ford Fiesta Sport. I dag var det Geir som tok hjem seieren, men totalt i Vest Cup, er det Øystein som stikker av med det gjeveste trofeet, da han har klart å samle flere sammenlagt poeng. På tredjeplassen klarte Tore Korneliussen å komme seg foran Frank og Adrian.

Flest deltakere var det i modifisert klasse, hvor det var 9 deltakere som kjempet. Aleksander Pettersen hadde tatt turen over fjellet (sammen med Frank og Adrian i Standardklassen). Aleksander kjørte sin någet modifiserte Opel Corsa inn til grei seier i dag foran Hallstein Hjortland i sin Lotus. Ken Torvald havnet på tredjeplass med sin Caterham grunnet for mange riv. Uten riv hadde han havnet på andre plass med 3 hundredeler short for førsteplassen. Fin kniving i denne klassen i dag.

For de 2 som kjørte i Klasse 2 Elite, var det i dag Egil i Caterham som vant foran regjerende Norgesmester Stian Aarskaug. Stian hadde nok desidert best kjøretid av alle denne dagen med sin Super-Tesla, men det var disse kjeglene da… med 4 kjegleberøringer med i totaltiden, ble det litt for mange straffesekunder. Uansett bra kjørt!

I debutantklassen var det 8 deltakere med i dag. Ingen kunne gjøre noe med Justas, som begynner å bli en «erfaren» debutant. Det blir nok ny klasse for ham neste år, men nå i 2023 har han nærmest tatt «grand slam» i løpene, og vinner Vest Cup for debutantene, med 80 av 80 mulige poeng. Stian Johnstad kjørte også meget bra i sin gode gamle BMW E21, og tok andreplassen. Chris Visnes havnet på tredje plass i sitt første Autoslalomløp, som er et meget bra resultat. Det var flere som kjørte autoslalom for første gang i dag, og det synes vi er veldig kjekt. Alle ønskes velkommen tilbake neste sesong.

Vi hadde 1 deltaker i øvelseskjøringsklassen, der Julian med sine totalt 2 seier i cupen, vinner også Vest Cup 2023 i år.

I klasse 6 for elbiler hadde vi også Christian Rolland med i sin VW Golf.

Flott at så mange kunne stille i dag, og vi gratulerer alle vinnerne!

Det er fortsatt en del Autoslalom løp igjen i år, med bl.a. Norgesmesterskapet på KNA Varna. I tillegg til flere løp vil også Motorsport Norge arrangere sitt NM i Ålesund. Så det gjelder å være på hugget folkens, og følge med på Terminlisten.

For Hordaland Motorsport sin del er sesongen over for i år, og vi takker for alle som har deltatt på arrangementene. Vi ønsker dere  velkommen tilbake neste sesong.

RESULTATLISTE:

BILDER / VIDEO:

 

 

— —

INVITASJONEN:

Hordaland Motorsport inviterer til sesongens femte og siste Vest Cup løp i Autoslalom på Eikås Motorsenter, Bergen, søndag 20.08.23.

Løpet er tellende i årets Vest Cup.

Vest Cup består av totalt 5 løp i år, der inntil 4 løp er tellende – se terminlisten.

Viktig informasjon:

  • Vi ønsker at flest mulig gjør påmeldingen på elektronisk skjema – PÅMELDING HER
  • Vi ønsker all betaling via Vipps
  • Avstandshensyn
  • Ta gjerne med egen mat.
  • Øvelseskjørere må ha med egne biler òg ledsagere. Man kan her ikke regne med at «en eller annen som er ledig kan være ledsager – må altså ha med egen «fast» ledsager.
  • Følg anvisningene fra teknisk kontrollør ved teknisk kontroll.
  • Møt opp tidlig for å få tid til å «komme på plass» med registrering og teknisk kontroll.
  • IKKE møt opp dersom du har symptomer eller er i karantene! Viser ellers til NBF sine retningslinjer: HER

Tidsskjema:

Påmelding og teknisk kontroll fra ca. kl. 09:30 og fram til kl. 10:45, førermøte kl. 11:40 og løpsstart kl. 12:00.

Priser:

Pris for å delta er kr. 400,- for klassene 1, 2, 2 Elite, 4 og 6.
Pris for å delta er kr. 200,- for klasse 3.
Pris for å delta er kr. 100,- for klasse 5.

Lisenser:

For de som har årslisens minner vi om at denne ikke er gyldig uten at medlemskap i aktuell klubb er betalt. (Medlemskontingent til Hordaland Motorsport kan betales på stedet, på Vipps – les mer HER)

For dem som ikke har årslisens, må man kjøpe engangslisens kjøpes på NBF sine sider: https://www.bilsportlisens.no/produktkategori/konkurranse/ . Denne engangslisensen koster kr. 220,-, og gjelder for ett løp.

Årslisens koster kr. 570,- (Kr. 460,- for junior). Spar tid og penger, og kjøp årslisens!

Vel møtt til gamle og nye autoslalom deltakere! Kom og prøv deg i en spennende ferdighetsløype på Eikås.

Sted: Eikås Motorsenter, Søre Brurås 1, 5131 Bergen

Husk at det viktigste er å delta, ikke å få best tid!! Spørsmål, ta kontakt med post@autoslalom.no eller løpsleder Terje Villanger, Tlf 97 15 62 42.

Linker:

 

Mvh. Hordaland Motorsport