Autoslalom på Voss, VC1, lørdag 27.04.24

Hordaland Motorsport og NAF Voss inviterte til årets første løp i Autoslalom, lørdag 27.04.24, på NAF Øvingsbane på Bjørkemoen. Dette var første løpet i årets VestCup! Været var på vår side, med pent vær og opphold.

Det var svært mange deltakere som dukket opp, noe som er svært kjekt å se. Så her var det duket for skikkelig fighting om plassene.

Nytt av året er det nye klasseinndelingene, hvor nå klassene er delt opp i Standard, Clubsport og Supersport. Det har altså kommet en slags “mellomklasse” i Clubsport, for å kunne skille bilene litt mer fra hverandre. Det blir spennende å se hvordan det slår ut på resultatlistene.

Vi har også ønsket å ta enda mer vare på våre nybegynnere og juniorer, og derfor har vi valgt å fortsette med disse klassene. Det vil si at de kjører i den klassen som bilen hører hjemme, men de får også skilt ut sine egne klasser, med egne premier der i tillegg. Så er man en god Rookie eller Junior, så kan man dra hjem fra et slikt løp med flere premier!

Banen var flott satt opp, med noen krevende partier. Ettersom det er en glattkjøringsbane, så var det noen partier som var “artige” og glatte å kjøre på.

Totalt var det 26 deltakere som stilte til start, av dem var det 14 Rookier og 1 Junior!

I Standard klasse var det 6 deltakere, hvorav 3 var Rookie. Erfaring hjelper, og det var Øystein Blom, som tok seieren her, med meget gode tider. Den lille røde Fiestaen funker i år også!

I den største klassen; Clubsport klasse var det 18 deltakere, hvorav 11 var Rookie og 1 var Junior. Øystein Hellesnes tok seieren her med god og stabil kjøring, til tross for noen kjegleberøringer med sin grønne Kadett C. Leifen var tilbake i manesjen med sin blå Ford ST150, og hadde ikke glemt gamle kunster. Han tok andreplassen her foran Mikal Sakstad i sin Focus RS.

I Supersport klasse var det 2 deltakere, der begge stilte Tesla Model 3 Performance. Stian er regjerende Norgesmester, og tok ledelsen tidlig med svært raske tider. Martin måtte se seg slått her, og Stian tok hjem seieren. Vi gratulerer alle deltakerne med vel utført sesongstart, og takker funksjonærene for at arrangementet forløp seg smertefritt!

Resultater:

Bilder/Video:

 

— —

Invitasjonen:

Hordaland Motorsport og NAF avd. Voss og Omland, inviterer til sesongens første Vest Cup løp i Autoslalom på NAF øvingsbane Voss (Bjørkemoen), lørdag 27.04.24.

Løpet er tellende i årets Vest Cup.

Vest Cup består av totalt 5 løp i år, der inntil 4 løp er tellende – se terminlisten.

 

Tidsskjema:

Påmelding og teknisk kontroll fra ca. kl. 09:30 og fram til kl. 10:45, førermøte kl. 11:40 og løpsstart kl. 12:00.

Priser:

Pris for å delta er kr. 400,- for Standard, Clubsport og Supersport.
Pris for å delta er kr. 200,- for «Rookie».
Pris for å delta er kr. 100,- for «Junior».

Lisenser:

For dem som ikke har årslisens, må man kjøpe engangslisens kjøpes på NBF sine sider: https://www.bilsportlisens.no/produkt/konkurranse-autoslalom/, og koster kr. 220,-, og gjelder for ett løp.

For de som har årslisens minner vi om at denne ikke er gyldig uten at medlemskap i aktuell klubb er betalt. (Medlemskontingent til Hordaland Motorsport kan betales på stedet, på Vipps – les mer HER)

Årslisens koster kr. 590,- (Kr. 480,- for junior). Spar tid og penger, og kjøp årslisens!

Linker:

Annet:

Vi ønsker at flest mulig gjør påmeldingen på elektronisk skjema.

All betaling via Vipps

Følg anvisningene fra teknisk kontrollør ved teknisk kontroll.

Møt opp tidlig for å få tid til å «komme på plass» med registrering og teknisk kontroll.

Vel møtt til gamle og nye autoslalom deltakere! Kom og prøv deg i en spennende ferdighetsløype på NAF banen.

Sted: Bjørkemoen 66, 5709 Voss, Norge

Husk at det viktigste er å delta, ikke å få best tid!! Spørsmål, ta kontakt med Terje Istad Tlf. 99 69 46 64.

Viser ellers til NBF sine retningslinjer: HER